TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Endüstrisinde En'ler ve İlk'ler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En'ler ve İlk'ler

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 21:31

Bomba gibi bir saat dersek hata etmemiş oluyoruz her halde.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj ggkhann » 18 May 2010, 20:10

İlk kez televizyon reklamı veren marka Bulova'ymış.(1 Temmuz 1941)
Kullanıcı avatarı
ggkhann

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 00:12

Benim söylemek istediğim bir kasada bir kaç delik varsa su direnci azalır. Bu da bir fizik kuralı zaten. Ama 10000 metre diye bir saat da yaparsınız kronograf. Ben yine inanmam. Sadece şu kadar söyleyeyim. Bir çok ciddi marka helium escape dediğimiz vanayı takmaz. Bir delik daha açmamak için. Ancak 1000 mere ve sonrasında zorunlu olur. Ve sadece o vana için bile bir sürü hesap yapılır. İş sadece contada bitmez. O contaların yerleştirleceği yuvalar çok hassas olarak hesaplanmalı. Kısacası saat çok güzel olabilir tabii ama keşke victorinox swiss army logosu ve swiss militery gibi logolarla çıkmasa. En azından model olarak alınabilrdi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 21 May 2010, 00:17

ben bu helıum vanasını saıbelı buluyorum bır cok scuba saat markası var dıger forumlarda bahsettım bunu koymamıs .Fakat seamaster 300wr de mevcut sanırım musterı tavlama
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 21 May 2010, 08:04

Modern60'in belirttigi gibi 1000 metre üstü WR'de Hellium Valve zorunlu bir ihtiyac. 300 metrede sadece show oldugunu söylemek yanlis olmaz.

Not: Su gecirmezlik testi itfaiye hortumu ile yapiliyorsa bende benim Seiko'yu bugün öglenden sonra bahce hortumu ile teste tutacagim :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 22:28

clk yazdı:
Not: Su gecirmezlik testi itfaiye hortumu ile yapiliyorsa bende benim Seiko'yu bugün öglenden sonra bahce hortumu ile teste tutacagim :)

Bugün bu WR leri baya konuştuk, bu test sonucu ne oldu diye merak etmiyor değilim :lol: O Seiko bugün İstanbula geldi sanırım demek ki testi başarı ile geçmiş olması büyük olasılık :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 07 Haz 2010, 22:49

İşin açıkçası gelmedi... Nedeni de, yeni sahibinin saati istememiş olması. "sende konuşmaya şahit oldun"

Saatin yeni sahibiile yapacağım görüşmeden sonra olayı netleştirecegiz. ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 19:50

Patek Philippe Pocket Watch Sells for $5 Million, Sets New World Record...
A Patek Philippe Yellow Gold Calibre 89 pocket watch, the world's most complex timepiece, sold for a world record price of CHF 5,120,000, or $5.068 million at Antiquorum's 35th Anniversary Sale in Geneva. "The incredible result realized for the Calibre 89 indicates that the market for the most complicated and important watches in the world remains exceptionally strong"

Resim
gerizekalı pp saatin etrafına biraz da taş dizse daha çok para ederdi :lol:
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 99 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners