TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kral 覺plak M覺? Mekanik Saatler

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral 覺plak M覺? Mekanik Saatler

Mesaj asymptote » 01 Eki 2018, 10:03

Kerem abinin detayl覺ca a癟覺klad覺覺 gibi mekanik saatlerdeki y羹ksek kronometrik baar覺m bir zorlua kar覺 meydan okumad覺r. 襤 ve sosyal yaam覺nda t羹rl羹 zorluklar覺n 羹stesinden gelerek baar覺l覺 olmaya 癟al覺an insanlar i癟in bunun simgesel deeri hi癟 de az覺msanmayacak d羹zeydedir bana kal覺rsa. Kimi fark覺nda olarak kimi de hi癟 fark覺nda olmadan bu simgesel deere muhakkak 繹nem atfediyordur..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj kilimanjaro » 01 Eki 2018, 12:05

Cagri91 yazd覺:
kilimanjaro yazd覺:T羹m yorumlarin alayina katilmakla birlikte mekanik saatlerin hassasiyetlerinin arttirilmasina y繹nelik calismalar yapilmamasi y繹n羹nde dilek ve temennilerimi sunuyorum.

SM-G950F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Sn. klimanjaro, zenith defy lab zo342 kalibresiyle g羹nl羹k yar覺m saniye sapmay覺 yakalayarak sizi olduk癟a 羹zm羹 olmal覺:)

HUAWEI VNS-L31 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

O mekanizmay覺 biliyorum.zmeye 羹zmez ama gerek var m覺d覺r diye sorgular覺m.Pilli saatler 癟覺kana kadar kim yolunu a覺rm覺 ki ... ayr覺ca quartz bir teknoloji harikas覺 ise mekanik saat end羹strisi balang覺癟ta 癟ok b羹y羹k bir darbe yemi olsa bile neden hala g繹zde ?

Bir de quartz saatlerin arkas覺 neden effah deil ? ( varsa da ben g繹rmedim )
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj Cagri91 » 02 Eki 2018, 15:24

kilimanjaro yazd覺:
Cagri91 yazd覺:
kilimanjaro yazd覺:T羹m yorumlarin alayina katilmakla birlikte mekanik saatlerin hassasiyetlerinin arttirilmasina y繹nelik calismalar yapilmamasi y繹n羹nde dilek ve temennilerimi sunuyorum.

SM-G950F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Sn. klimanjaro, zenith defy lab zo342 kalibresiyle g羹nl羹k yar覺m saniye sapmay覺 yakalayarak sizi olduk癟a 羹zm羹 olmal覺:)

HUAWEI VNS-L31 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

O mekanizmay覺 biliyorum.zmeye 羹zmez ama gerek var m覺d覺r diye sorgular覺m.Pilli saatler 癟覺kana kadar kim yolunu a覺rm覺 ki ... ayr覺ca quartz bir teknoloji harikas覺 ise mekanik saat end羹strisi balang覺癟ta 癟ok b羹y羹k bir darbe yemi olsa bile neden hala g繹zde ?

Bir de quartz saatlerin arkas覺 neden effah deil ? ( varsa da ben g繹rmedim )

Bal覺ktaki mekanik saatlerin ruhunu vurgulayan t羹m yorumlarla birlikte sizin ifadelerinize de aynen kat覺l覺yorum. Mekanik saatler t覺pk覺 dolmakalemler gibi ince bir anlay覺覺, naif bir hayat g繹r羹羹n羹 temsil ederler diye d羹羹n羹yorum. Dolmakalem akt覺覺 gibi, mekanik saat de tabiki sapacakt覺r, ama onun g羹zellii de oradad覺r. On liral覺k bir pilot kalem belki iinizi daha kolay ve sorunsuz g繹recektir, ama asla ka覺t 羹zerinde dans edercesine kayan bir dolmakalemin hissiyat覺n覺 size yaatamayacakt覺r. Onu temizlerken, m羹rekkebini doldururken ve belki de o kalemi evlad覺n覺za yadigar b覺rak覺rken ald覺覺n覺z keyfi size kullan at bir kalem asla veremez. Kolunuzda bir makinenin 癟al覺t覺覺n覺 bilmek, hi癟bir elektronik aksamdan destek almaks覺z覺n zaman覺 tutan bu saatlerle aran覺zda kuvvetli bir ba tesis ediyor kukusuz.

B羹t羹n zorluklar覺yla mekanik saat akt覺r, tutkudur, bir nevi romantizmdir. Zaman覺 g繹steren bir cihazdan 癟ok daha fazlas覺d覺r. Bende sizin gibi d羹羹n羹yor ve 羹癟-be saniyelik bir sapman覺n kolay kolay kimsenin ilerini sekteye urataca覺n覺 d羹羹nm羹yorum. Hatta eletirilebilir belki ama tasar覺m覺 癟ok houma gitse ve hatta conquest vhp gibi zaman tutma konusunda 癟ok iddial覺 olsa bile bir saati s覺rf quartz diye almad覺覺m 癟ok olmutur. Forumdaki pop羹ler ifadeyle "zehri ald覺ktan sonra" insanda mekanik saatler d覺覺ndaki saatlerde manevi anlamda bir eksiklik hissi oluuyor sanki.

Zenith defy lab konusunda da Sn.asymptote' 覺n ifade ettii gibi bu durumun bir zorlua ve belki bir imkans覺zl覺a kar覺 bir meydan okuma olduu ve bu gayretin de beyhude olmad覺覺 kanaatindeyim. Teknik k覺sm覺ndan pek anlamasam da hi癟bir elektronik balant覺s覺 ve destei olmadan sadece dili ve 癟arklar覺n hareketleriyle 24 saatte yar覺m saniyeye kadar hassasiyetle zaman tutan bir makine fikri beni 癟ok heyecanland覺r覺yor.
"...takvimle saatle alakas覺 olmayan; sanat覺n, ihtirasla, imanla yaanm覺 hayat覺n ve tarihin bu ehrin havas覺nda ebedi bir mevsim gibi ayarlad覺覺 vel羶d ve yekp璽re bir zaman..."
Kullan覺c覺 avatar覺
Cagri91

Kay覺t: 10 May 2018, 20:40

Mesaj Pardayan » 02 Eki 2018, 15:37

Forum edebiyat forumuna d繹nd羹... 襤癟imizde ne airler ne yazarlar varm覺 da fark覺nda deilmiiz. :P ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Pardayan

Kay覺t: 12 Haz 2018, 00:44

Mesaj Cagri91 » 02 Eki 2018, 15:46

Pardayan yazd覺:Forum edebiyat forumuna d繹nd羹... 襤癟imizde ne airler ne yazarlar varm覺 da fark覺nda deilmiiz. :P ;)

Zaman i癟erisinde imkan olur da bir rolex edinirsem o muhteem oyster 癟elii hakk覺nda gazeller yaz覺p forumda paylamay覺 d羹羹n羹yorum :lol: :champ:
"...takvimle saatle alakas覺 olmayan; sanat覺n, ihtirasla, imanla yaanm覺 hayat覺n ve tarihin bu ehrin havas覺nda ebedi bir mevsim gibi ayarlad覺覺 vel羶d ve yekp璽re bir zaman..."
Kullan覺c覺 avatar覺
Cagri91

Kay覺t: 10 May 2018, 20:40

Mesaj ibrahim223 » 02 Eki 2018, 16:39

Rolexe destan yaz覺l覺r.. [emoji7]

LG-H815 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ibrahim223

Kay覺t: 12 Oca 2018, 22:11

Mesaj kilimanjaro » 02 Eki 2018, 17:46

Pardayan yazd覺:Forum edebiyat forumuna d繹nd羹... 襤癟imizde ne airler ne yazarlar varm覺 da fark覺nda deilmiiz. :P ;)

eitimci pardayan ... laf覺n覺z 癟agr覺91 e ise ......
.......

halt etmiiniz.

arkada, emek vererek 癟ok g羹zel a癟覺klad覺 .... sevgiler .... 繹p羹ld羹n羹z.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj rolexcollector » 02 Eki 2018, 18:11

kilimanjaro yazd覺:
Pardayan yazd覺:Forum edebiyat forumuna d繹nd羹... 襤癟imizde ne airler ne yazarlar varm覺 da fark覺nda deilmiiz. [emoji14] ;)

eitimci pardayan ... laf覺n覺z 癟agr覺91 e ise ......
.......

halt etmiiniz.

arkada, emek vererek 癟ok g羹zel a癟覺klad覺 .... sevgiler .... 繹p羹ld羹n羹z.
Bol noktal覺 ve enfes olmu! +1

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullan覺c覺 avatar覺
rolexcollector

Ya: 43
Kay覺t: 31 Mar 2010, 23:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 83 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners