TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko, Orient, Citizen.. Hangisi, Neden?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko, Orient, Citizen.. Hangisi, Neden?

Mesaj safir » 20 Eyl 2010, 11:33

görünüm ,özellik ve fiyatlara bakınca citizen campanola ve royal orient modellerinin de grand seiko kadar olmasa bile ananta ayarında (hatta bazı makineleri bakımından 6rxx serisinden daha iyi)olduğunu söylemek yanlış olmaz galiba ,ha isteseler onlarda yapamaz mı,yani o seviyeye ulaşmadılar mı,aslında ulaştılar ve geçmişte ürettikleri saatler de bunu gösteriyor ama günümüzün maddi durumunda o saatlere ağırlık vermek ,yatırım yapmak citizen ve orienti zorlar ,maddi sorun olmasa yapamayacak değiller yani,çoğu kişi bizim gibi"o kadar para verdikten sonra 2.el değeri olmayan saate para vereceğime isviçreli bilindik marka alırım"dediğinden bu markalarda riske girmiyor haklı olarak,zaten durumu en iyi olan seikonun da grand seiko yu bu yıla kadar japon pazarı için sınırlı sayıda üretmesi temkinli olduğunu göstermiyor mu

neyse biz bu başlık altında giriş seviyesinden devam edelim,doğrudan yazmayı unuttuğum noktaya clk ının değinmesi iyi olmuş,bu saatlerin bir güzel tarafı da uzun yıllar bakım görmediğinde bile çalışabilecek olmaları,yanlış anlamadıysam seiko çalışanları resmi değilde sohbet havasında 10 yıllık bakımsız çalışmayı rahat kaldırabileceğini söylemişler 7sxx makine için(kullanıcılar hiç bakımsız 20-30 yıldır çalışan saatlerinden bahsediyor,ama biz yine de arasıra bakım yaptıralım),daha hassas olan eta makineli saatlerin tool watch gibi kullanılması ve bakımsız bırakılması sağlığı ve hassaslığı için uygun değil sanırım,videodan da görülüyor,bu şarta gerek dayanım gerek ucuz oluşuyla bu japon saatleri daha uygun gibi
Kullanıcı avatarı
safir

SEIKO KINETIC CHRONOGRAPH SNL053P1

Mesaj Tolgi06 » 20 Eyl 2010, 12:26

Arkadaşlar bu model hakkındaki öneri ve düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim?
SEIKO KINETIC CHRONOGRAPH SNL053P1
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj pavese » 20 Eyl 2010, 16:15

Teşekkürler Safir ve CLK çok güzel paylaşımlar olmuş,

@ Safir

Seiko'nun eski modellerinin farklı mekanizmalarını da öğrenmiş oldum, ben klasik 7s26 7s36 mekanizmalarını yıllardır kullanıyorlar sanıyordum.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj pavese » 20 Eyl 2010, 16:17

@ CLK

Maalesef videoları izleyemiyorum.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj mesutkaya76 » 23 Eyl 2010, 14:45

İyi günler, babamdan kalma 2 adet Orient mekanik saatim var. ikisi de aktif calışıyor, serisi Y429-63640 olan 27 jewels. Digeri 21 jewels.
Kaç yılı üretimi olduğunu bilen varmı? Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mesutkaya76

Mesaj safir » 23 Eyl 2010, 18:03

mesutkaya76

eğer saatlerin arka kapağında 6 haneli numara varsa soldan ilk numarası üretim yılının son rakamını gösterir,saatin makinesinin hangi yıllar araasında üretildiği bilgisine ulaşırsanız tam olarak hangi 10 yıllık dilimde üretildiğini anlayabilirsiniz,yoksa 1979-1989 gibi yanılabilirsiniz

saatler hiç bakım gördümü,24 saat çalıştırdığınızda kaç saniye sapma yapıyorlar paylaşırsanız çok memnun oluruz,ve orient giriş seviye makineleri hakkında önemli bilgilerimiz olur
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj safir » 23 Eyl 2010, 18:06

pavese

seni üzmek istemem ama sana önemli bir şey söylemeliyim,hani tanışma bölümünde saatlerini tanıtırken arkadaşından takasla seikonun japon üretimi 150 m wr li bir saatini aldığını ama sonra arkadaşnın isteğiyle tekrar takas ettiğini söylemiştin ya, işte o saat 6309 makineli!!!,arkadaşını hala görüyorsan o saati geri almaya bak
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj safir » 23 Eyl 2010, 18:16

tüm eşyalarda olduğu gibi bu saatlerin sağlamlığı konusunda da en doğru bilgiyi bize kullanıcıları verir,bu konu açlınca elinde eskiden beri seiko5 bulunan ve kullanan biri olarak aklıma ilk sayın sedir geldi,kendisine saatin durumunu dayanıklılığını geçen gün sordum,gönderdiği cevabı buraya taşımak için o zaman kendisinden izin almadım ama hoşgörüsüne sığınarak buraya cevabını ekliyorum, sayın Sedir bence gayet açıklayacı ve saatin gerçek sınırlarını gösteren ve akılda herhangi soru işareti bırakmayan çok güzel bir açıklama yapmış,kendisine çok teşekkür ederim

diğer japon markalı saatlere eskiden beri sahip olup aktif olarak bu zamana kadar kullanan üyelerimnizinde burada saatlerinin çalışma ve dayanıklılık performansını ve sapmasını yazmaları ben dahil çoğu üyemizi çok mutlu edecektir,doğru saatleri tercih etme bakımından...

Merhaba Sayın Safir,
Sizin de belirttiğiniz gibi Seiko5'imi uzun süredir kullanıyorum. Önce yazacaklarımın özetini söylemeliyim, gayet sağlam bir saat.
Saati 1975'te satın almıştım. 1990'a kadar hemen her gün, çıkarmaksızın kullandım. Araya giren bir Casio oldu ama bozularak yerini hemen Seiko5'e terketti. 1991'de bir başka Seiko ama quartz olan saat kullanmaya başladım. Bundan sonra tarihte yanılabilirim ama galiba 2005'e kadar Seiko5'imi kıymetini bilemeden zaman zaman çok kötü şartlarda muhafaza ettim. :oops: Bodrumda, alet çantası içinde, nemli ortamda, ve saire. Sonra birgün tekrar gözüme çarpınca çalışmadığı için mahallemizdeki saatçiye götürdüm, o da saatin ömründeki ilk bakımını yaptı ve şu anda çalışıyor, zaman zaman kullanıyorum. Daha iyi saklamış olsaydım, daha da iyi olurdu diye düşünüyorum. Sapması günlük +15 sn civarında. Saati kullandığım süredeki şartların ortalama olduğunu söyleyebilirim. Futbol oynamazdım, beden eğitimi derslerinde çıkarmazdım, askerlik şartlarım ise saati zorlayacak nitelikte değildi. Yani ağır darbe almamıştır ama her türlü günlük işte kolumda olmuştur.
İyi günler diliyorum
Kullanıcı avatarı
safir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 176 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners