TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Venezianico

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Venezianico

Mesaj eraslani » 14 Haz 2024, 20:10

mancho yazdı:
Derici yazdı:
mancho yazdı:Üzerinde haç olan saat takmam diyen arkadaşlar eminim Dolar da almıyorlardır. Ne de olsa üzerinde “In God We Trust” yazıyor. Bahsettiği “God” Müslümanlığın tanrısı değil tabii ki, o haçın simgelediği Hristiyanlığın tanrısı.
Ne alaka!?!? Doların üzerinde, biz Allah'a yada Rab'a güveniyoruz yazmakta...
Biz müslümanlarda, aynı şeyi söylüyoruz.
Ferhan Şensoy un deyimiyle, yorumun, Keskel alaka baykal!! Gibi olmuş.. Haç işaretini savunacağım diye, keşke dolar misalini vermesydin. Daha mantıklı yorumlar bulabilirsin!

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şöyle ki onlar senin peygamberini, Allahını tanımıyor, sahtekar diyorlar.Hepsi aynı diyorsan onların dininin sembolünden niye bu kadar korkuyorsun o zaman. Ayrıca beğenirsen alırsın beğenmezsen almaz. Ben mesela bazı markaları hiç beğenmiyorum ama onların konularına girip, ben bunu almam, bu da ne böyle demiyorum.
Mevzuyu başka başka yerlere çekmeye çalışıyorsun,üzerinde haç işareti bulunan herhangi bir şeyi satın alıp kullanmak istemem,bu benim hassasiyetim,sorgulamak kimsenin haddine değil.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj esenturk » 14 Haz 2024, 20:15

Konuya yazılanları okudum. Normalde böyle polemikleri yersiz bulurum ve dahil olmam. Fakat konu farklı yerlere gidiyor ve çirkinleşiyor. Şunu unutmamalıyız ki biz bu forumda sadece saat sever ortaklığımız ile bulunuyoruz. Dolayısı ile aramızda din siyasi görüş etnik köken gibi ayrımlar olabilir ve başka dinlere mensup dostlarımız da olabilir. Bu sebeple “haç işaretini savunmak için” “bunlar da haç’ı gözümüze sokmak için uğraşmışlar” yok kilise koymuşlar vs gibi yaklaşımlar yapmamak bence daha doğru.

Ortada mikro ölçekte de olsa ortaya bir ürün çıkarmış yasal olarak markalaşmış yasal bir olgu var. Ve saatlerinde istedikleri imgeyi öğeyi kullanmakta özgürler. Elbette kimse bize bunları silah zoru ile satmıyor. Yukarıdaki bazı dostlarımız gayet uygun bir üslup ile “haç işareti bana uygun değil o yüzden tercih etmem” deyip geçmiş.

İnşallah biz de bir gün üzerinde Anadolu’nun eşsiz motiflerini taşıyan kendi ustalarımızın sanat eseri saatleri kolumuzda gururla taşır yurt dışı forumlarda böyle atıflara şahitlik ederiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
esenturk

Mesaj danGerfuLL » 14 Haz 2024, 22:24

HknDrsn yazdı:
danGerfuLL yazdı:Tissot alınabilir. Bu marka yerine de Tissot tercih ederim açıkçası. Steinhart forumda da sarı sitede de karşılaşılabilecek marka. Onu da geçtim Davosa SaatveSaat'te satıldı/satılıyor. Hadi Steinhart TR'de satilmiyor diye ulaşmak zor birkaç ay öncesine kadar Davosa benzer fiyatlarda satılıyordu. Şu an hem model kalmamış hem de fiyat pahalı Davosa için. Amacım markayı kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. Markayı da deneyimlemiş biri olarak yazıyorum. F/p düşük açıkçası benim açımdan.

23021RAAEG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tissot’un dalgıç saatleri arasında sadece Seastar modeli var sanırım o da benim beğendiğim bir model değil. Alınabilir mi? Alıcısı mutlaka olacaktır.

Steinhart, sarı sitede birkaç tane vardı fakat fiyatları abartılıydı. Forumda da pek denk gelmedim ya da vardı da ben görmedim. Sevdiğim ve zamanında kullandığım bir marka keşke ulaşılabilirliği daha kolay olsa.

Davosa’nın Ternos 42mm modelini zamanında kullanmış büyük durduğu için satmıştım. Sonra 40mm’lik model çıktı ama sonrada satıcısı yoktu sanırım. Saatvesaatin Davosa’yı getirdiğini şimdi öğreniyorum. :D

Ben ekonomik koşullar sebebiyle uzun süredir Türkiye’den ya da yurtdışından ürün almadım. Bu yüzden kim ne satıyor pek fikrim yok. Bir ara bir şeyler ekleyip Tudor falan alırız diye ümit etmiştik, fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi İsviçre F/P 39-40mm’lik bir dalgıç saati ne alınır diye bakıyorum, ama henüz bir şey bulamadım.

Yanlış anlaşılacak bir durum yok, maksat fikir alışverişi yapmak. Dileyen istediğini alır zevk ve tercih meselesi. Bize ise saygı duymak düşer. [emoji106]
Saygılar, umarım her şey gönlünüzce olur.

Bayram öncesi izindeyim o nedenle geç cevap yazıyorum, fırsat buldukça telefona bakabiliyorum.

Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj ysnlztrk » 15 Haz 2024, 00:52

Ben full black modelini çok beğendim, stok bulamadım. Umarım stok gelir de bir tane edinebilirim.

SM-F946B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ysnlztrk

Mesaj HknDrsn » 15 Haz 2024, 01:22

danGerfuLL yazdı:
Saygılar, umarım her şey gönlünüzce olur.

Bayram öncesi izindeyim o nedenle geç cevap yazıyorum, fırsat buldukça telefona bakabiliyorum.

Kısmet diyelim.

Saygılar bizden :champ:

Şmdiden iyi bayramlar.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj recepergun » 15 Haz 2024, 02:10

Bu konuya bende defalarca yazıp yazıp sildim ama yazmadan edemeyeceğim.

Başlık için marka özelinde kendi yorumum; tasarımlarını ve renklerini beğendiğim instagramda sık sık karşıma çıkan ve göz gezdirdiğim bir markaydı, fakat logodan dolayı bende de şansını kaybetti.

Diğer taraftan, saati takmak istemeyen arkadaşlarımız düzgün bir üslüp ile sebebi ile birlikte ben takmam yazmışlar. Kimseye siz niye alıyorsunuz nasıl takıyorsunuz dememişler. Fakat karşı taraftan sırf aynı düşüncede olunmaması sebebiyle ortamı germeye müsait cevaplar yazılması hoş gelmiyor.

Forumdaki arkadaşların yaklaşık %95'inin aynı cevabı vereceği bir soru sorayım. (Ortamı daha da germek istemiyorum cevap vermezseniz sevinirim, örnek olması açısından yazıyorum). Olaki bir ermeni saat markası 1915e ithafen çıktı kadranında sözde soykırım için logo veya yazılar bulundurdu, kaç kişi gönül rahatlığı ile ben takarım der idi?

Dini veya milli hassasiyeti olan arkadaşlar için yeni marka saati ben takmam diyenlere de diğer taraftan takarım diyenlere de saygı duyuyorum.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj kesikparmak » 15 Haz 2024, 11:52

Ben de mesela yukarıda bu kadar aşırı dini, katolik motifli olan bir saati alıp takmam dedim. Bu sadece katolik motifli olmasından kaynaklı değil. Cami motifleri işlenmiş bir saati de alıp takmam. Aksesuarda hangi dine ait olursa olsun, dini motiflerin olması taraftarı değilim. Şahsi olarak benim düşüncem bu şekilde.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj vysaknc » 15 Haz 2024, 13:22

Arkadaşlar konunun bence asıl odaklanılması gereken kısmını atlıyoruz sanki,şimdi bizim toplumumuzda da herhangi bir inancı dini olmayan veya farklı dinlere inanan kimselerin olduğunu tabii olarak bende biliyorum ve onların kendi kişisel düşüncelerine inançlarına doğal olarak saygılıyım, ilk yazdığım yazıda da bunu anlatmaya çalışmıştım,bizim medeniyetimizin farklı inanca sahip insanlara bakışı müsamaha ve onları oldukları gibi kabul etmeye dayanır,bin küsur yıllık tarihimiz bunun en güzel kanıtıdır,Bakın batı medeniyet tarihi ise bunun tam aksi birçok olaya şahitlik eder,mesela bir örnek vermek gerekir ise bugün İspanya denilen ülke belki altı yedi yüz yıl Müslüman yönetimlerle idare edildi,başka din mensupları ile birlikte barış içerisin de yaşandı,onlara dini bir baskı yapılmadı ama ne zamanki yenilgiye uğradılar,o topraklardaki Müslüman nüfus bire kadar kırıldı,hatta Hristiyan batı Yahudileri bile ya öldürdü yada sürgün etti,bilirsiniz o Yahudiler Osmanlı tarafından kabul edilerek himaye edilmiştir,Yani ister inançlı olalım ister inançsız olalım biz onlara göre Osmanlıyız,ister Türk , Kürt ,Çerkez veya Arap olalım onlara göre Türk ve Müslümanız,ve bizim hakkımızda pekte hayırlı düşünceler içerisinde oldukları söylenemez,bu değişmez bir gerçektir,Çünkü Batı'nın düşünce yapısı reaksiyonerdir,tarihi korkuları vardır,Bilmeyenler hemen bakabilir komşu dediğimiz Yunan milli marşında bizi nasıl öldürdükleri daha doğrusu kestikleri uzun uzun anlatılmaktadır ve yeni nesilleri de bu zihniyette yetiştirilmektedir,Bizim kendi kültür ve medeniyetimiz toplumumuz tarafından tam manası ile ne yazık ki bilinmediğinden birçok fikri savrulma ya maruz kalıyoruz,Bahsedilen saat markasında veya başka kategorilerdeki ürünlerinde kendi sembollerini kullanmaların dan daha doğal birşey yok zaten,bilinçli tercihler bunlar,kalkıpta bizim sembollerimizi mi kullanacaklar [emoji4]Şimdi bu güzel forumumuzda her düşünceden arkadaşlarımız tabi ki var,bunları yazıyor olmam başkalarını kırıp rencide etmek veya onların horolojik seçimlerini eleştirmek değil,kabul etsekte etmesekte bu tarihi müktesebat sembollerle kendini göstermiştir,Hilal ve Haç tabii olarak bunların en önemli olanlarıdır, sembollerin bizi aşan anlamlarının olduğunu kısaca hatırlatarak tüm forumdaşlarımın ve ailelerinin Kurban bayramını tebrik ediyorum,Selamlar..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], hknmtn ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners