Zaten gerekli aciklama yapilmis ama konuyu acan olarak ben de biseyler eklemek istiyorum. Herkesin de bahsettigi gibi Pirlant magazalari saatinizi Isvicre'de aldiginiz gibi size teslim edebilir ama saatinizi. Benim dikkat cekmek istedigim husus, saati alirken butun icerigi ile alma konusunda dikkatli olmanizdi. Tabiri caizse bu tur islerde biraz pimpirikli olmak bi cok hatanin, dikkatsizligin onune gecebiliyor.
Burada yazacagim kisimlar ise Pirlant'tan tamamen bagimsizdir.
- Saatinizi teslim alirken paket icerigini, ozellikle de (varsa) garanti kartini inceleyin ve garanti kartinda magaza kasesi olduguna emin olun.
- Saatinizi incelerken hangi saati alirsaniz alin saticiya size dikkat etmeniz gereken hususlari anlatmasini isteyin. En iyi bildiginiz mekanizma bile olsa bunu yapmakta fayda var cunku mesela bazi saatlerde aksam 9'dan gece bilmem kaca kadar olan surecte tarihi ayarlamak iyi gelmiyor saate. Bunun gibi bilgileri ogrenmekte fayda var, ha satici veremiyosa o zaman da bunu size soylemedigi icin kusurlu olmus oluyor
- Saatinizin kasasini ozenle inceleyin, camda, varsa arka kisimdaki camda ve kasada cizikler olup olmadigina bakin. Malesef bazi teshir urunleri istemeden de olsa cizilip zarar gorebiliyor. Bu cizikleri aman ne olacak diye gecistirmeyin cunku siz saati hic takmasaniz bile, saatiniz o cizikler yuzunden deger kaybina ugramis olacak.
- Faturanizi sakin kaybetmeyin, saat kutusunun icine koymak en guzel cozum.
- Ufak bi kolaylik, saati aldiginiz saatciden bir de kartvizit edinmek guzel oluyor. Onu da saat kutusunda saklayin, bazen saatcilerde birbirinden farkli numarali 2-3 ayri telefon oluyor, ihtiyaciniz oldugu zaman kime ulasmak istiyorsaniz ona ulasirsiniz.
Simdi diyeceksiniz ki kardesim alt tarafi bi saat aliyosun, ama malesef oyle degil. Sirketinize piyasadaki dandik bi araci alirken bile ustasina kadar goturuyor, kaza kayitlarina kadar cikartiyorsaniz, bahsettigimiz fiyatlarda alacaginiz saatler icin de ayni hassasiyeti gostermeniz gayet mantikli.
Simdiden hayirli olsun