TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj abice » 04 Eyl 2016, 23:17

tekinorkun işte zevkler ve renkler meselesi siz de benim tam tersi zevke sahipsiniz benim için de çelik bilezikle ön plana çıkıyor [emoji1] onun dışında bronz olayına bir türlü ısınamadım sevemedim bir türlü o yüzden bu modelleri tercih etmem sanırım. Oris konusunda haklısınız gelmesini beklerim zaten onun ama hep siyah güzel bir diver elde bulunsun istiyor insan [emoji1] dediğiniz gibi zor kararlar bunlar iyice araştırıp düşünüp karar vermek gerekiyor :champ:

Kıvanç pam000 konusunda haklısın. Can sağolsun onun saati çok denedim baktım ettim zaten herşey onun başının altından çıkıyor [emoji23] Ama işte 8 gün inhouse mekanizma daha geniş bir kadran olayı beni cezbediyor modelde. Radiomir de elbette çok tercih edilen model ama ilk panerai olacaksa benim için kasa luminor olmalı :champ:

Caner1983 fotoğrafta göründüğünden çok daha güzel görünüyor emin olabilirsin [emoji1][emoji1303] kalite hissi :super: :champ:

Eraslani teşekkür ederim bende de şu an panerai ağır basıyor gibi Oris geldikten sonra biraz daha netleşir herşey :champ:

Sinan 560tan mı bahsediyorsun bilemedim o çok sırıtmadı sanki benim kolda ama 422 baya iddaalı cidden :champ:

Cengiz Abi 422 zor olur ya. Bahsettiğim gibi çok büyük oldu içime sinmedi bunun yanında fiyat olarak da çok içe sinmiyor [emoji23] inceleyip beğendiğim bir modeldi görünce denemek istedim ama kapandı o iş [emoji1] :champ:

Anıl herkes gibi sen de acıma demişsin. Öncelik oristen sonra panerai olacak gibi ama bunun kaşıntısı da cidden kolay geçmeyecek sanırım :champ:

hakanefe bezelde benim bahsettiğim sıkıntı çizilme olayı falan değil aslında. Doğru öyle bir dezavantajı var ve bahsettiğiniz şekilde giderilebilir ama seramik bezel görüntüsünü çok seviyorum. Aquaracer da iyice alıştırdı bu işi bana sanırım. Ama saatin genel anlamdaki bütünlüğü unutturabilir bunu cidden :champ:
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj hakanefe » 05 Eyl 2016, 08:56

cemmt yazdı:abice ikiside çok güzel saatler..ben daha birkaç gün önce hakanefe den black bay aldım kesinlikle fiyatının çok üzerinde bir saat ama panerai özel bir marka her koleksiyona çok yakışacaktır Tudor ve benzeri saatlerde alternatifler var seamaster,aquaracer ,breitling in birkaç modeli gibi ama panerai de alternatif yok,bir de yanılmıyorsam revolution dergisinin son sayısında vardı daha küçük çapta panerai gelecek diye bahsediliyordu..buradan hakanefe yede selam ve saygılar oldukça güvenilir ve kibar bir insan :thumbup:

Çok teşekkürler hocam, sizin gibi güzel insanlarla tanışmak çok keyifli :champ:
Kullanıcı avatarı
hakanefe

Mesaj mosef » 05 Eyl 2016, 09:45

@abice tudor yakışmış gerçekten ama ben de olsam oris gelirken başka bir diver bakmazdım. 560 oldukça iyi durmuş bileğinizde, bence ona yönelin :champ:
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj eyimen » 05 Eyl 2016, 10:07

Seneye Tudor'lara seramik bezel gelir. Bu işler böyle, bu sene inhouse mekanizma seneye seramik bezel. Azar azar :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Tgm » 05 Eyl 2016, 10:50

abice yazdı:Son 3-4 gündür avmlerde hanım dolaşırken sıkıntıdan saatçilerde aldım soluğu sonuç daha beter can sıkıntısı oldu tabi. Ne gereği vardı efendi gibi gir dolaş mangoda zarada falan. Öncelikle bugün, geçtiğimiz Basel'de tanıtılan Yeni Tudor Black Bay'i deneme şansım oldu. Saati merakla bekliyordum açıkçası. Cct'ye sorduğumda çok beğendiğini başarılı bulduğunu söylemişti. Saat gelmeden aklımda acaba Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyip Black Bay mi alsam diye düşünüyordum. Saate bayıldım diyebilirim özellikle bilekte rahatlık konusunda Aquaracer'den soğuttu beni resmen. Siyah deri kayışlı modeli de vardı ama ben bu saate çelik bilezikten başka bir şey yakıştıramıyorum. Riveted çelik bilezikle şahane olmuş ve meraklısına da in-house mekanizma cabası. Tek sıkıntı bilmiyorum belki birkaç kişiye garip gelebilir ama bezel olayı. Ben bezel malzemesi olarak seramik dışındakilere çok sıcak bakamıyorum sevemiyorum. Ama buna rağmen çok kararsız bıraktı beni. Madem konuyu açtım buradan da sorayim belki fikir veren olur. Siz Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyerek bu modeli tercih eder miydiniz sizce değer mi değmez mi?

Resim
Resim
Resim

Benim için asıl sıkıntı konusu olan bir de panerai var. Önümüzdeki zamanlarda (kısmet artık bakalım ne zaman [emoji1]) bir panerai edinmek istiyorum. Oris TSF'den sonra sanırım koleksiyona ilk eklenecek saat bir panerai olabilir. Daha önceleri luminor radiomir radiomir 1940 bütün kasaları hep denemiştim. Bendeki kalın bileğe güvenerek 422 denemek istedim. Luminor 47mm hiç deneme şansım olmamıştı. İlk taktığımda bakakaldım, o kadar da bileğe güvenmek gerekmiyormuş dedim.

Resim

Gerçi kolumdaki 41mmlik aquaracer'ı çıkardıktan sonra hemen bunu deneyince aşırı büyük geldi. Daha sonra son zamanlarda iyice kafamda yer eden ve alırsam büyük bir ihtimalle seçimimin bu yönde olacağı 560ı denedim. Panerai'nin bütün karakterini yansıtıyor mübarek :super:
Bu modelde de insanı çeken klasik herkesin dediği gibi sade kadranı in-house kurmalı mekanizması ve diğer base modellere göre daha ince bezeli.
Resim
Resim
Resim
Daha önce aklımda hep 590 modeli vardı. Sağolsun thevenin de fotolarıyla o aşkı hep taze tuttu [emoji1] ama sanırım sadelik ve paneraiyle özdeleşen kadrandaki 3-6-9-12nin tamamının olması inadı beni 560a yaklaştırıyor iyice. Yine de 590ı da kafamdan tam atmış değilim [emoji1303][emoji1303]

Resim

560ı çıkardıktan sonra 422yi tekrar deneyim dedim bu sefer daha normal geldi. Ama 47mmdeki sıkıntı boynuzların benim bilekte biraz da olsa dışarda kalması. Bu nedenle kayış bileğimi boynuzdan itibaren tam kavramıyor ve o boşluk sebebiyle saat çok rahat durmadı. Efendi gibi luminorla devam bence[emoji1303]

Resim
Resim

Tudor bilekte çok iyi durmuş ;) :thumbup: rahatça aqua-tudor değişikliği yapılır :champ:

Ama panerai lara itirazım var. Özellikle 422 bütçesine ulaşıldıysa bence daha derinlemesine araştırma yapılmalı.. Ben 8-9k usd ye panerai almazdım.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Hellhound » 05 Eyl 2016, 12:34

abice, güzel arada kalmalar ve darlanmalar bunlar :champ:

Zamanında Black Bay almaya çok yakın ve hala saati içten içe beğenen biri olarak bir tavsiye verebilirim. Kadrandaki logoyu görmezsen yine de saati almak ister miydin? 2 yıl önce benim cevabım "hayır" olmuştu. Bir de henüz kendini kanıtlamamış bir in-house mekanizma satın almak bana riskli geliyor. Her ne kadar nette okuduğum yorumlar zaman tutma konusunda başarılı olduğu yönünde olsa da mekanizmanın zamana karşı dayanıklılığı ve servis kolaylığı gibi hususları daha önemli. "Yeni" mekanizmayı Rolex, JLC ya da A. Lange & Söhne gibi markalar geliştirmediyse bana göre daima risk barındırıyor. Şimdi sakın "ama Tudor Rolex'in alt markası zaten, mekanizma da Rolex kadar güvenilirdir" hadiselerine girmesin kimse :lol:

Panerai'lar hakkında tavsiyem bilekte biraz daha geride kullanılması ve denenmesi gerektiği yönünde. Tepe büyüdükçe saati geri çekmek gerekiyor :champ:

Boyut olarak 422 ok ise Bettarini Luminor kasalara bakmak çok da gerekli değil. Ancak 422'de son karar verilmeden önce 372 ile yan yana incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Safir cam artı özellik gibi gözükse de "bombe" söz konusu olduğunda mineralin çok daha güzel göründüğünü düşünüyorum. Bir de hem kadrandaki font büyüklüğü, hem de saniyenin olmaması, benim için 47mm'lik 1950 kasanın en dengeli modelini 372 yapıyor.

Denerken fark ettin mi bilmiyorum ama artık 510 ve 560 gibi modellerde sandwich kadran yok. Panerai sessiz sedasız Bettarini kasa Luminor serilerinde downgrade olayına girdi ve 2015 yılından beri ürettiği 510 ve 560'larda painted dial kullanmaya başladı. 112 ve 111'i de koleksiyon dışında bırakarak "sandwich kadran istiyorsan 1950 kasa alacaksın :twisted: " dedi. Bu durumda tanıtıldığı günden beri patina dial olarak painted üretilen ve saniye barındırmasına rağmen en dengeli Panerai modellerinden biri olan 590, açık ara önde :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj abice » 05 Eyl 2016, 17:46

Cemmt dopru söylüyorsunuz tarz olarak hepsi aynı zaten o nedenle sormuştum sizce değiltirmek değer mi diye. Panerai konusunda haklısınız daha önceki arkadaşlara da cevap verdiğim gibi zaten oris beklenecek ondan sonra ağırlık panerai için olacak büyük ihtimalle.

mosef mantıklı olan öyle gibi duruyor :champ:

eyimen nedense ben black bayde o işe bir türlü gireceklerine inanmıyorum olsa sanki şimdiye kadar yapılırdı diye düşünüyorum ama takipteyiz hep zaten :champ:

Tgm panerailere derken buna 560 dahil mi? [emoji1] 422 için kesinlikle katılıyorum. Hem içime sinmedi hem de o kiste fiyatıyla zor görünüyor. :champ:

Hellhound güzel bilgiler için teşekkür ederim. Aslında niyetim 372 de denemekti ama yoktu zaten bahsettiğim gibi şimdilik 47mm benim için rafa kalktı görünüyor rahat etmedim içime sinmedi. Normalde paneraide saniye olayına çok sıcak bakmamama rağmen bahsettiğiniz gibi 590da 8 giorni brevettato logosuyla kadran daha dengeli bir hal alıyor. Zor kararlar çok gidip gelecem gibi [emoji1] :champ:
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj Cct » 05 Eyl 2016, 18:23

abice yazdı:Son 3-4 gündür avmlerde hanım dolaşırken sıkıntıdan saatçilerde aldım soluğu sonuç daha beter can sıkıntısı oldu tabi. Ne gereği vardı efendi gibi gir dolaş mangoda zarada falan. Öncelikle bugün, geçtiğimiz Basel'de tanıtılan Yeni Tudor Black Bay'i deneme şansım oldu. Saati merakla bekliyordum açıkçası. Cct'ye sorduğumda çok beğendiğini başarılı bulduğunu söylemişti. Saat gelmeden aklımda acaba Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyip Black Bay mi alsam diye düşünüyordum. Saate bayıldım diyebilirim özellikle bilekte rahatlık konusunda Aquaracer'den soğuttu beni resmen. Siyah deri kayışlı modeli de vardı ama ben bu saate çelik bilezikten başka bir şey yakıştıramıyorum. Riveted çelik bilezikle şahane olmuş ve meraklısına da in-house mekanizma cabası. Tek sıkıntı bilmiyorum belki birkaç kişiye garip gelebilir ama bezel olayı. Ben bezel malzemesi olarak seramik dışındakilere çok sıcak bakamıyorum sevemiyorum. Ama buna rağmen çok kararsız bıraktı beni. Madem konuyu açtım buradan da sorayim belki fikir veren olur. Siz Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyerek bu modeli tercih eder miydiniz sizce değer mi değmez mi?

Resim
Resim
Resim

Benim için asıl sıkıntı konusu olan bir de panerai var. Önümüzdeki zamanlarda (kısmet artık bakalım ne zaman [emoji1]) bir panerai edinmek istiyorum. Oris TSF'den sonra sanırım koleksiyona ilk eklenecek saat bir panerai olabilir. Daha önceleri luminor radiomir radiomir 1940 bütün kasaları hep denemiştim. Bendeki kalın bileğe güvenerek 422 denemek istedim. Luminor 47mm hiç deneme şansım olmamıştı. İlk taktığımda bakakaldım, o kadar da bileğe güvenmek gerekmiyormuş dedim.

Resim

Gerçi kolumdaki 41mmlik aquaracer'ı çıkardıktan sonra hemen bunu deneyince aşırı büyük geldi. Daha sonra son zamanlarda iyice kafamda yer eden ve alırsam büyük bir ihtimalle seçimimin bu yönde olacağı 560ı denedim. Panerai'nin bütün karakterini yansıtıyor mübarek :super:
Bu modelde de insanı çeken klasik herkesin dediği gibi sade kadranı in-house kurmalı mekanizması ve diğer base modellere göre daha ince bezeli.
Resim
Resim
Resim
Daha önce aklımda hep 590 modeli vardı. Sağolsun thevenin de fotolarıyla o aşkı hep taze tuttu [emoji1] ama sanırım sadelik ve paneraiyle özdeleşen kadrandaki 3-6-9-12nin tamamının olması inadı beni 560a yaklaştırıyor iyice. Yine de 590ı da kafamdan tam atmış değilim [emoji1303][emoji1303]

Resim

560ı çıkardıktan sonra 422yi tekrar deneyim dedim bu sefer daha normal geldi. Ama 47mmdeki sıkıntı boynuzların benim bilekte biraz da olsa dışarda kalması. Bu nedenle kayış bileğimi boynuzdan itibaren tam kavramıyor ve o boşluk sebebiyle saat çok rahat durmadı. Efendi gibi luminorla devam bence[emoji1303]

Resim
Resim

Vay vay vay... Bensiz kurnazlıklar :evil: :lol: :lol:

Yapıştır Tudor'u :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners