Saka, saka.... Tek söylemek istedigim, ben zaten "sonradan görme" lafini kullandin demedim ama olayin buraya ciktigini zaten kendin de yeni cümlelerin ile belirtmissin. Simdi benim yöneltmek istedigim baska bir soru var ex1 ve ex2 sahibi iken saatten anlamayan bir arkadasimizdin da simdi mi degistin? (salakca bir cümle ama bu soru baska bir sekilde yöneltilemiyor:))
Gercek saat meraklilarinin bulustugu avrupada ki özellikle vintage toplantilarinin en önemli saat markalarindan bir tanesi her zaman oldugu gibi Rolex'tir. Stve McQueen ise hicbir zaman Daytona takmadi. McQueen'in saati gecen sene 234.000 USD fiyat ile satilan 1967 model 5512/5513 Submarinerdir. Paul Newman'dan bahsediyorsak eger Daytona Paul Newman diye birsey yoktur. Bu saatin egzotik kadranina sonradan verilen isimdir.
Rolex'in swatch markasi ile karsilastirmasi luks segmentte ki her saat sirketinin arzu ettigi birsey olsa gerek. Bana diyemezsiniz ki saat sirketlerinin "sattigim rakamin önemi yok önemli olan saat meraklilari tarafindan begenilmek" gibi bir cümle kurabilecegini. Sonucta, Rolex bunu basarmis bir sirket.
Markalarin ikinci el degerleri ile ilgili bir cok ikinci el saat sirketi ve EBAY'ler hizmetinizde. Bu konuya da aciklik getirmek cok zor olmasa gerek.
Ben saat sektörünün tarihini yazmis markalara ne haksizlik ettim, ne de saygisizlik. Yazdigimin altinda yatan teksey su idi. Rolex, komplikasyonsuz saatlerde üstün kalite ve iscilik ile bu markalarin ürünlerinin teklif ettigi hassasiyeti veriyor. Ben buraya PP,AP,VC gibi markalar ile negatif ne yazarsam yazayim sadece absürd olur

Saatlerimiz is basinda basligi altinda bazi fotograflar paylastim. Rockerfeller'de dahil olmak üzere bir cok fotograf var. Bir göz atmani tavsiye ederim.