TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan Sonra Gelecek 3 Saati Beraber Seçelim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan sonra gelecek 3 saati beraber secelim.

Mesaj Clk » 26 May 2010, 19:58

Cant, müsaden olursa seni gercekten cok sevdigimi söylemeliyim. Bazen insanlar elestiri yaparken sinirlari asarak hakaret niteliginde cümleler ile insanlari rencide etmeye calisiyorlar. 2 baslik altinda yürütmüs oldugumuz fikir alisverisi ve düsünce bildirimlerinde böyle bir durumun yasanmamis olmasi bir cok kisi icin örnek olusturacak bir durum. Öncelikle olgunlugundan dolayi tesekkür eder, yazdiklarina cevap vermek isterim :)

Saka, saka.... Tek söylemek istedigim, ben zaten "sonradan görme" lafini kullandin demedim ama olayin buraya ciktigini zaten kendin de yeni cümlelerin ile belirtmissin. Simdi benim yöneltmek istedigim baska bir soru var ex1 ve ex2 sahibi iken saatten anlamayan bir arkadasimizdin da simdi mi degistin? (salakca bir cümle ama bu soru baska bir sekilde yöneltilemiyor:))

Gercek saat meraklilarinin bulustugu avrupada ki özellikle vintage toplantilarinin en önemli saat markalarindan bir tanesi her zaman oldugu gibi Rolex'tir. Stve McQueen ise hicbir zaman Daytona takmadi. McQueen'in saati gecen sene 234.000 USD fiyat ile satilan 1967 model 5512/5513 Submarinerdir. Paul Newman'dan bahsediyorsak eger Daytona Paul Newman diye birsey yoktur. Bu saatin egzotik kadranina sonradan verilen isimdir.

Rolex'in swatch markasi ile karsilastirmasi luks segmentte ki her saat sirketinin arzu ettigi birsey olsa gerek. Bana diyemezsiniz ki saat sirketlerinin "sattigim rakamin önemi yok önemli olan saat meraklilari tarafindan begenilmek" gibi bir cümle kurabilecegini. Sonucta, Rolex bunu basarmis bir sirket.

Markalarin ikinci el degerleri ile ilgili bir cok ikinci el saat sirketi ve EBAY'ler hizmetinizde. Bu konuya da aciklik getirmek cok zor olmasa gerek.

Ben saat sektörünün tarihini yazmis markalara ne haksizlik ettim, ne de saygisizlik. Yazdigimin altinda yatan teksey su idi. Rolex, komplikasyonsuz saatlerde üstün kalite ve iscilik ile bu markalarin ürünlerinin teklif ettigi hassasiyeti veriyor. Ben buraya PP,AP,VC gibi markalar ile negatif ne yazarsam yazayim sadece absürd olur :)

Saatlerimiz is basinda basligi altinda bazi fotograflar paylastim. Rockerfeller'de dahil olmak üzere bir cok fotograf var. Bir göz atmani tavsiye ederim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 26 May 2010, 20:20

tartışmazsak olmaz, ayrıca amaç mutlaka bir yere, bir sonuca varmak olmamalı, ben saatlerimle hava atayım diye burada değilim, herkesin malı kendine değerlidir, ben, benim gibi bazı şeylere belki de gereğinden fazla takmış insanlarla konuşayım, fikir alışverisi olsun diye vaktimi isteyerek harcıyorum, harcarken bunun bedelini başkasına ödetmek yanlış olur...

clk yazdı:Simdi benim yöneltmek istedigim baska bir soru var ex1 ve ex2 sahibi iken saatten anlamayan bir arkadasimizdin da simdi mi degistin?

burada inan kendi kendime gülüyorum, valla pek anlamayan bir arkadaşınızdım desem çok mu garip olur acaba?
şimdi dünüyorum tekrar, ben taktığım zamanlarda explorer gerçekten explore edilmemişti pek, en azından türkiye'de, hala da kollarda en az gördüğüm rolex modeli galiba. bu arada yine hanım için geçen sene aldığım 1962 rolex'i unuttum, resmini geçenlerde göndermiştim, sana rakip çıkaracağım yakında, bekle :)

clk yazdı:Gercek saat meraklilarinin bulustugu avrupada ki özellikle vintage toplantilarinin en önemli saat markalarindan bir tanesi her zaman oldugu gibi Rolex'tir. Stve McQueen ise hicbir zaman Daytona takmadi. McQueen'in saati gecen sene 234.000 USD fiyat ile satilan 1967 model 5512/5513 Submarinerdir. Paul Newman'dan bahsediyorsak eger Daytona Paul Newman diye birsey yoktur. Bu saatin egzotik kadranina sonradan verilen isimdir

ben gerçekten çıkarmışım rolex'i gönlümden, bu kadar basit bir şeyi bile hatırlamamışım.

clk yazdı:Markalarin ikinci el degerleri ile ilgili bir cok ikinci el saat sirketi ve EBAY'ler hizmetinizde. Bu konuya da aciklik getirmek cok zor olmasa gerek

hala katılmıyorum, ebay yanıltıcıdır, her markanın aranılan modelleri vardır ve onlar çok para eder.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 26 May 2010, 20:29

Sen hanimi bana rakip cikartmaya, bende aradi farki acmaya calisirken sadece Rolex'i zengin ederiz :)

Neyse, hanim bekler hepinize güzel muhabbetler. Saatlerin gerisinin gelecegini düsünüyorum. Yarin sabah kalkinca gözlerimi yuvasindan cikartacak birseyler yüklemen lazim buraya :) Iyi aksamlar...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 27 May 2010, 07:33

Cant. Dün yazmis oldugum bir kac yüz Euro'ya IWC cümlesinden sonra bu sabah biraz daha derinlemesine arastirma yaptim.

1950'li yillar ile 1970'li yillar arasinda üretilmis olan cok sayida IWC var piyasada. Celik modeller 400 ile 1000 Euro arasinda satiliyor. Altin modeller ise 2000-2500 Eurolara kadar cikiyor.

1980'li yillar IWC icin neredeyse kayip. (ikinci el pazari icin konusuyorum) 1990'li yillar ile belli bir ataga geciyorlar ve özellikle 1997 ve üzeri modellerde bir patlama yasaniyor. 2000 model ve daha yeni saatlerde ise IWC pazari Rolex kadar sabit olmasa bile gercekten cok iyi.

Sadece bilgi olsun diye yazdim.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 27 May 2010, 09:47

tekrarlamak isterim, her saat markasının piyasada ucuz modelleri mevcuttur. en bilinen örnekten yola çıkalım, aşağıda 6 adet saat var, ortadaki ilk portofino, yanlış hatırlamıyorsam 1980, bugün temiz olanını 30000 euro'nun altına alamazsınız (kurt klaus'un torunu takıyor). iyi kullanılmamış 70li yılların aquatimer'ları bugünkü liste fiyatının 2 katına rahat alıcı buluyor. nos fiyatları konuşmayayım daha iyi...

Resim
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 27 May 2010, 10:27

cant yazdı:
clk yazdı:Saatten anlamayanlar, genellikle antiquorum'a, Christies'e gider ve onbinlerce dolara onlarca yasinda ki saatleri alirlar. Salakti ya bu adamlar :) Saatten anlamayanlar, hic anlamadiklari saat sektörüne damga vurarak sonradan görme saati olan ve oyuncak niyetine satilan Rolexleri dünyanin en az deger kaybeden saati yaparlar :) Koleksiyoner saati olma özelliginden bahsetmiyorum bile:)

bu bütün büyük saat markaları için geçerlidir, bunlar arasında rolex 1 ya da 2 modeliyle müsaade edelim de prim yapsın, bunu saat merakından öteye taşırım, trendler hayatımızda hep olacak ama geçicidir diye düşünürüm, steve mc queen daytona takmasaydı ne olurdu acaba diye düşünürüm çünkü adamın adı saatin kendisinin fersah fersah ilerisine geçmiş durumda.

bu bütün büyük saat markaları için geçerlidir, bunlar arasında IWC 1 ya da 2 modeliyle müsaade edelim de prim yapsın, bunu saat merakından öteye taşırım, trendler hayatımızda hep olacak ama geçicidir diye düşünürüm, sonucta Rolex'in piyasa'da böyle ucuz fiyatlara satilan modeli yok. Prim yapan Rolex göstermek icinde özel model secmeye gerek yok. Cünkü bütün ürün gami degerli.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 27 May 2010, 11:18

ürün gamı 5 saatten oluşuyor ama insaf, clk.
el emeği, göz nuru bir modeli olsa dişimi kırıcam, varsa yoksa araplara mücevher yerleştir, gerisi, söylemeye ağzım varmıyor, neredeyse fabrikasyon :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 27 May 2010, 11:23

rolex'ten artık ileriye doğru bir adım atmasını bekliyoruz, bu sene değil ama.
bu sene çok yoruldular, explorer 1 in çapını 3 mm büyüttüler ;)
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners