TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Da

Mesaj zandar » 06 Kas 2012, 11:12

Kusura bakmayın kimseyi kırmak istemedim. Ama burası Türkiye, burada böyle, işinize gelirse gibi düşünceler bence yanlış. Başka bir başlıkta okumuştum, bir marka, Türkiye servisi hakkında fazla şikayet geldiği için komplikasyonlu saatlerinin bakımını ve tamirini İsviçre'ye getirtip orada yapıyordu. Saat servisi konusunda değil ama daha birçok konuda sayısız haksızlığa uğradım daha önceden, ama hepsinde sesimi çıkardım, hakkımı aradım. Yarısından çoğunda elime bir şey geçmemiştir ama kabullenmedim de.
zandar

Mesaj Triton » 09 Kas 2012, 13:25

Haklı olarak burada eleştirilerde bulunuyoruz. Ancak, yaşadığımız ülkemizin haline şöyle bir bakın. Nerede kusursuz detay var?

Adam ya da kadın son model aracın camını açıyor çöpünü yola atıyor. Her yer toz toprak içersinde. Dünyanın güya en güzel kenti (gelen giden öyle demekte) koca bir şantiye ve bina çöplüğü. Havası, suyu, denizi zehirli.

Plaka rantçısına para yetiştirmeye çalışan dandik markalı taksi bilmem kaç kuruşun hesabını yapıyor, klima yerine camları açıyor. Toz toprak, balata tozu ve egzost partiküllerini afiyetle soluyarak bir de üstüne belli bir meblağ ödüyorsunuz ki Türkiye koşullarına göre hiç de ucuz sayılmaz. Adam gibi kıyafetle pis çaputun üzerine oturuyorsunuz. Amcam koltuklarını koruyor.

Sokakta yürümek demek egzost ve partükül solumak demek. Çernobilin kulağı çınlasın. pırıl pırıl bir ülkede tek neden Çernobil kaldı, tabii onu da küçümsememek gerek.

Avrupa ülkeleri Euro 6 normuna geçmeye hazırlanıyor, İstanbul da, modern özel araçlar haricinde Euro 5 normunu tutturan egzost bulun, bravo diyeceğim. Bir de daha çok güç alacağım diye katalizatör söktürenler var. Üç kuruş ucuz diye otobüs, dolmuş, taksi üçlemesinde ve diğer araçlarda kullanılan asbestli fren balataları cabası. Hız sınırını takan olmadığından, daha çok fren, daha çok balata tozu. Çoluk çocuk afiyetle soluyun.

Ne halt yediği belirsiz TUV kuruluşu devlet talimatıyla, trafikten men etmesi gereken ticari araçlara onay veriyor. Adamlar da zehiri suratımıza salarak yollarda her türlü kural ihlaliyle fink atıyor. Adam gibi araca kırk yerden kulp takmaya uğraşıyorlar.

Görevli olsun olmasın, kırmızıda duran polis aracı var mı? Adamlara herhalde polis olurken her türlü kuraldan muaf oldukları söyleniyor. Saatçi saatimi çizmiş, bileziğini hasarlamış desen şoka girerler :shock:

Ancak saate dönersek, Köln de Rolex i servise kutusunda götürdüm, kutuyu neden getirdiniz dediler. Ben de bu konuda takıntılıyımdır saat de çizik istemediğim için dedim. İtirazsız kabul ettiler. Sonra da düşünmedim değil, zaten bilezik dahil servis görecek, belki adamlar yeni kutu verecekti diye. Ancak teslim aldığımda ne saatte ne de kutularda herhangi bir defo vardı.

Yani kusursuz iş yaptırmak, hele Türkiye gibi ülkelerde zor zanaat. Bu işin düzeltilmesi gereken yer, önce aile eğitimi sonra okul. Tabii bir de sosyal bilinç var. Bakınız Japonlar. Savaşta taş taş üstünde olmayan Almanya da, ellili yıllarda kadınlar Türk gemilerine çamaşır yıkamaya, hizmet etmeye ve erkeklere malum şekilde arkadaşlık etmeye gelirlermiş. Karınlarını doyurmak ve mürettebatın pis kokulu diye yüz vermediği yeşil sabunlardan alabilmek için. Ama bugün o Almanya yok. Ancak o işin acısını ruhunda derinden taşıyan, daha aileden başlayarak sosyal bir disiplin içinde toplumu düzenleyerek bu noktaya gelen Almanya var. Yine de yeterli bulunmuyor.

Tabii işin şükredelim tarafı da var. Örneğin Uganda da yaşayabilirdiniz. Ya da Afganistanda. Veya benzer bir yerde. Zaten o zaman böyle ayrıntılarla uğraşmanız uzaya seyahat gibi olurdu.

Bu nedenle önce kendimizi, sonra da olabildiğince çevremizi düzeltmeye çalışırsak umuyorum ki, işler daha da karışmaz sa ülkemiz birkaç kuşak sonra belki daha zevkle yaşanabilecek bir yer haline gelir.

Ama bir ülkede tüketici bu kadar bilinçsiz ve sahipsiz olursa, zaten kimi nasıl dolandırsam diyerek gözünü dört açmış esnaf ellerini oğusturur.

Karar size kalmış...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mrbars » 09 Kas 2012, 14:12

türk insanı çalışkandır.
türk insanı misafirperverdir.
türk insanı dürüsttür.
türk insanı saygılıdır.
türk insanı zekidir.
türk insanı milliyetçidir.
türk insanı akıllıdır.
türk insanı moderndir.
türk insanı eğitimlidir.
türk insanı birliktir.
türk insanı temizdir.
türk insanı hayvanları sever.
türk insanı insanları sever.
türk insanı çevrecidir.
türk insanı sabırlıdır.
türk insanı erdemlidir.
türk ünsanı yardımseverdir.
türk insanı hoşgörülüdür.
türk insanı şahsiyetlidir.
türk insanı cesurdur.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Baran » 09 Kas 2012, 18:05

Avrupalı demedik abi bizden bahsettik yanlış oldu sanırım :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 09 Kas 2012, 18:14

mrbars yazdı:türk insanı çalışkandır.
türk insanı dürüsttür.
türk insanı saygılıdır.
türk insanı zekidir.
türk insanı akıllıdır.
türk insanı moderndir.
türk insanı eğitimlidir.
türk insanı birliktir.
türk insanı temizdir.
türk insanı çevrecidir.
türk insanı sabırlıdır.
türk insanı erdemlidir.
türk insanı cesurdur.

Yunan Mitolojisi'nden bu yana gördüğüm en rafine hayal gücü..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Ynt: Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezik

Mesaj hydrocon » 10 Kas 2012, 11:18

Razz yazdı:
mrbars yazdı:türk insanı çalışkandır.
türk insanı dürüsttür.
türk insanı saygılıdır.
türk insanı zekidir.
türk insanı akıllıdır.
türk insanı moderndir.
türk insanı eğitimlidir.
türk insanı birliktir.
türk insanı temizdir.
türk insanı çevrecidir.
türk insanı sabırlıdır.
türk insanı erdemlidir.
türk insanı cesurdur.

Yunan Mitolojisi'nden bu yana gördüğüm en rafine hayal gücü..

Çok güzel özet

Baran senin kabus mağdur arkadaşta ikinci bölüme geçmiş.
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 10 Kas 2012, 22:46

Triton güzel özetlemişsin.. Maalesef yazdıklarına tamamıyla katılıyorum.. :evil:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj spary » 13 Kas 2012, 23:26

Bugün akşam üzeri Aydın Saat'i aradım. Tamiri tamamlanmış bana gönderilmiş. Kargo takip kodunu aldım yetkili kişiden. Üzerinde ne gibi bir işlem yapıldığını sorduğumda bileziği tamir edildi dedi.

Daha sonra kontrol ettiğimde bana gelen diğer 3 kargo(bir siteden alışveriş yapmıştım) gibi araca yüklenmiş ama her ne hikmetse 3 kargom teslim edilirken saatim teslim edilmemişti.

Kargo elemanının telefonu vardı aradım sordum kendisine böyle bir kargom var neden teslim etmediniz aracınızda görünüyor dedim.

O da şu cevabı verdi ve ben şoke oldum. "Aydın Saat kargo için mail atıp, kargoyu geri çağırdı."

Aydın Saat'e ulaştım yetkili kişi mesaimiz bitmek üzere yarın biz sizi arayalım. Şu an gerekli kontrolleri gerçekleştiremiyorum dedi.

Ben de saatin normal olmayan bir süreçten geçtiğini bu yüzden mümkünse saat elinize ulaştığında yapılacak işlemler konusunda bilgi almak istediğimi söyledim. Karşıdaki kişi de peki biz sizi arayacağız dedi.

Arkadaşlar görüyorsunuz bu neyin nesi ben anlamadım. Böyle anormal davranışlar dünya çapında bir firmanın yetkili servisine kesinlikle yakışmıyor.

Yılan hikayesine döndü benim pil değiştirme macerası...

Gelişmeleri aktaracağım... :champ:
Selamlar...
Kullanıcı avatarı
spary

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners