TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Mesaj drk » 17 Ara 2012, 01:25

Frax :champ:

Ben olsam aklım rolexte kalacağı için öyle dedim, çelik modellerin bir çoğu 15-20bin TL bandında yer almakta. Fiyata göre model seçmektense modeli seçip sonra fiyatına bakmak daha az yönlendirici olur, bütçe dışındaysa zaten direk elenir.

Baktığınız omaga dalgıç saati olarak geçtiğinden tag heuerdeki önerilerim de yine bu sınıftan olacak. Mesela aquaracer ceramic. Saatleri bileğinizde deneyince aslında o kadar da fark yokmuş deme ihtimaliniz var, e o zaman neden rolexe 3 katı para vereyim de diyebilirsiniz, tag heueri aldıktan sonra forumdaki güncel ve geçmiş yazıları okumaya devam ederseniz keşke rolex alsaymışım da diyebilirsiniz, vs. vs. İşte bu yüzden fikirlerinizin oturduğuna tamamıyla ikna olana dek saat almayıp araştırmakta fayda var :thumbup:

Fotoğrafların tamamını göremiyorsanız klavyedeki F11 tuşuna iki kere basın.

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 17 Ara 2012, 01:52

vincefb yazdı:Ben yakıştırdığımı söyledim hocam ;) Saxonia benden çok size yakışır :champ:

Eyvallah başkan.. :champ: davinci önce bir alsın, şurada güzelce bir incelemesini de yapsın, sonra belki hayal kurmaya başlayabiliriz.. ;)

Metin bey bu arada madem üst segment saatlere ilgi ve alaka duyuyorsunuz (haklı olarak) size önerim one shot olarak en uygunu kült tasarım bir Rolex almanız.. Milgauss olur, tasarımını beğeniyorsanız Sub da olur.. Aceleye mahal yok, bekleyin bir iki sene daha, bütçe denkleşince alırsınız ;) (bknz kerim777 ..)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj AboveTheRim » 17 Ara 2012, 03:27

asymptote yazdı:
vincefb yazdı:(bknz kerim777 ..)

:lol: :lol: Azim kriteri olarak Kerim Bey'i mi kullanıcaz artık :?: Hayırlısı.

Bence saatleri sandığınız kadar araştırmamışsınız Metin Bey. Çünkü method yanlışınız var. Sitelerine girip, modelleri beğenip, fiyatlarını öğrenip olmuyor pek. TSF'nin dikkatinizi çekmediğini düşündüğüm çok önemli bir sloganı var.

"365 gün saat fuarı"

Fuar kelimesinin anlamına biraz daha dikkat ettiğinizde zaten burda teknik birçok başlığın olduğunu anlayacaksınızdır. Neden A markası, neden o mekanizma değilde bu mekanizma, nedir detay işçiliği malzeme kalitesi, 2. el değer kayığları ne durumda, yurtdışından alışveriş nasıl yapılır, hangi marka hangi mekanizmayı kullanıyor, saatin içinde yuvarlak bir yay sağa sola dönüyor nedir bu, kurmalı,otomatik mekanizma nedir... Sayıyorumda sayıyorum şuan. Sözlerim gevezelik haline dönüştü farkettiyseniz, kusuruma bakmayın.

Bizde almadık , her açıdan en doğru zamanı fiyatı bekliyoruz, bazende buluyoruz kaçırıyoruz :evil: Atlı kovalamıyor dimi, ozaman öncelikle method değiştirin.

Memurluk konusunda gerekirse bir miktar alınmanız lazım. Benim ailemde memur ve bende ticaret yapamam bir süre. Çünkü o saydığınız saatlere ulaşan insanlar memur gibi düşünen insanlar değil ki bunuda öğreneceksinizdir zamanla. Tayin olcağım şehri, gideceğim mahalleyi , ev fiyatlarını dahi planladım, plan , plan yaşamıyorlar. Risk alan , ticaret yapan, batan çıkan tipte insanlar parayı vuruyor. Bakın bu hakaret değildir ama planlı yaşamak inanın sandığımız kadar matah birşey değil. Bu koleksiyona ulaşmanın anahtarı hiç değil.

Başarılar :champ:

Edit: Övünülecek bir okuma hızım yoktur ama ben 2,5-3 ay okuduğumu hatırlıyorum başlarda. Bütçemi 400 Tl'den çıkardıkça çıkarıyordum, sonunda 1 küsurda saat aldım hemen, biliyordum daha da yükselicek bu bütçe. Şimdi o 400Tl lik bütçe ne halde ne siz sorun ne ben söyliyim :D Acele etmeyin
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Baran » 17 Ara 2012, 08:40

Öncelikle dürüstce itiraf etmem gerekirse kitap gibi bu kadar uzun yazıları cok ilgi cekici bir başlık olmadıkca okumuyorum.Fakat 4 sayfalık bu konuyu kısada olsa gözden gecirmem neticesinde durumu özetleyebildim kafamda.Bence herkes yazdığında düşündüğünde haklı ama bana en yakın frax ve drk yazdıkları geldi.Fakat benim kişisel görüşüm ise sizin Omega almanız yönünde yada butceyi daraltıp TAGHeuer.Şİmdiden hayırlı olsun diyelim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fsinan » 17 Ara 2012, 10:30

Ben, kusura bakmayın, tam bir kafa karışıklığı yaşandığını düşünüyorum. Doğrusu çok da normal buluyorum. Çünkü henüz 15 günde bu kadar model ve bilgi yüklemesi ile veriler karışmış galiba.

Bir de şuna dikkat edin lütfen, kimsenin ne dediğini umursamayın. Temel belli başlı kalite kriterlerinizi zaten okudukça edinip öğreneceksiniz. Neden kafanıza takmayın? Çünkü herkesin kendi değer yargıları ve estetik zevkleri var.

Şimdi yazacaklarımı örnek olsun diye genel olarak yazıyorum, lütfen kimse alınmasın.

Birisi der ki "Tag Heuer alınmaz kardeşim, o adamın kafasında Tag alırsa pullarının döküleceği imajı vardır."

Birisi der ki "Omega alınmaz kardeşim, biraz daha (yaklaşık 2 katı) para ver Rolex al, o adamın kafasında tek statü sembolü Rolex'dir, ayrıca değer de kaybetmez".

Birisi der ki "Rolex alınmaz kardeşim, ne o öyle krosunda da, saatten anlamayanında da o var, ben takmam".

Yani bu liste uzar gider, size ne insanların kendi kendilerine uydurdukları ve kendi görüşlerine göre geliştirdikleri bu subjektif düşüncelerden? O sebeple geniş yorumlara sebebiyet verebilecek markalar arası karşılaştırmalara itibar etmeyin. Yukarıda saydığım ve sizin de yazdığınız tüm markalar kalitelidir, severek alan herkesi fazlası ile tatmin edeceklerdir.

Ama şu soruyu sorun, şu saatin bileziği hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu model hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu modelin mekanizması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanan varsa görüşlerini paylaşabilir mi? Bu sorulara verilecek cevaplar size düşündüğünüz model hakkında sizin görmediğiniz bazı gerçekleri gösterebilir, belki dikkat etmediniz.

Ayrıca resimlere bakarak saat modeli seçmeyin. Örnek olarak söylüyorum, yeşiline kasasına kurban olduğum LV'yi koluma taktım ve büyük hayalkırıklığı yaşadım çünkü bence çok çiğ durdu, canlı görünce herşey değişiyor. Bence yine en güzel saatlerden ama ben kendime yakıştırıp da alamam. Ben mutlu olmayacağım çünkü. Bakınız bu tamamen subjektif ve bana özel bir görüş. Örneğin Omega seamaster 300m'i çok beğendim ve forumda arkadaşların görüşlerini de aldım. Bir başkası der ki 300m nere, submariner nere? Ama ben 300m kullanınca mutlu olacağım, kasası, bezeli, dial'ı, bileziği bence daha hoş.

Siz önce modelleri eleyin, sonra gidip takın, takınca zaten kafanızda şekillenir. Sonra forumda resimlerini de koyup insanların fikirlerini alın. Bu forumda çok bilgili, çok saat takıp çıkarmış, çok kültürlü ve efendi insanlar var görüyorsunuz. Size vakit ayırıp yardım ederler. Umarım kafanızı karıştırmadım. Yardım etmek istedim.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 17 Ara 2012, 10:52

Hangi modeli alırsanız alın bileğinizde denemeden sakın almayın, aklınızdaki modelleri ve size gelen önerileri denedikten sonra beğendiklerinizi/bütçenize uyanları gelin burada yorumlayalım.

Ek olarak Aquaracer 500m Ceramic modeline yerine yaklaşık 1000 CHF fazla etiket fiyatı olan Omega Seamaster Planet Ocean tercih etmek, şüphesiz daha doğru bir karar olacaktır. Eğer ben bütçeyi bölmek istemem ileride Rolex alırım diyorsanız Omega ve Tag Heuer'i boşverip Longines'e yönelin :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Metin06 » 17 Ara 2012, 18:50

tüm nezaket gösterip ve zahmet ederek görüş ve önerilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
galiba bir noktayı daha aydınlatmakta fayda var.ben şimdi alacağım saati ileride satarak daha iyisi veya pahalısını almayı planlamıyorum.ben şimdi alacağım saatle birlikte bu kolleksiyon işine bir giriş-başlangıç yaparak,zamanla yanına diğer başkaca modeller ekleyerek,Allah ömür verirse 20-30 sene sonrasında hatırı sayılır kalitede,niceliksel anlamda olmayabilir ama niteliksel olarak iyi bir noktada olan bir kolleksiyon yapmak istiyorum.bu sebeblede Omega marka olarak iyi bir başlangıç,bahsi geçen seamaster 300m cronometer veya planet ocean big size hem markaya has makinası hemde markanın refarans kabul edilebilecek seriye ait olması ile iyi bir seçim diye düşünüyorum.yani benim edindiğim izlenimle segmentinde ayrı bir yeri olan bir marka,20 sene sonra bile dönüp geriye baktığımda "o paraya,o segmentte alınabilecek en iyi saat" diyebileceğimi düşünüyorum.bundan sonrasında ise çıtayı biraz daha yükselterek o zaman rolex veya bu ayarda bir markanın yine referans modellerinden birini hedeflemek ve bunun için zaman-para harcamak istiyorum.
acaba sizce yanlış mı düşünüyorum?
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Ert » 17 Ara 2012, 18:57

asymptote yazdı:
SeRxx yazdı:Asymptote burada sana katılmıyorum :) Bence bir koleksiyon tamamen aynı segmentte/sınıfta saatlerden oluşmamalı :thumbup:

Ben de aynı segmentte saatlerden oluşsun demiyorum zaten. Sadece tercih skalası farklı ayrı listeler olmalı, Oris ile AP aynı listede olmamalı yani. Bu durumda öneride bulunacak kişinin düşeceği durumu bir düşün.. ;)

Katılıyorum :champ:
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners