KKarakuş yazdı:Archimed yazdı:Mevcut mavi kadranlı Master Coaxial saatin kadranına olimpiyat adı ve tarihi yaz sonra onu limited edition diye kaktır. Çok uyanıksınız Omegacılar

Bari bu saate özel olarak bileziğin orta baklalarını mat yapaydınız.. Veya saatin kollarını, kadranını ok, kupa vs şekilde tasarlayıp olimpiyat ve yarışmayı anımsatan bir hale getirseydiniz...
Bu tür başlıklara ve bu tür tartışmalara bugüne kadar girmedim fakat uzaktan okuyarak durumları takip etmeyi tercih ediyorum. Yalnız bazı yazılanları okuyunca tebessüm etmiyor değilim ki bir kaç örnek vermek isterim.
Sn. Archimed ; Örnek teşkil etmesi amacıyla yazınızdan alıntı yaptım. Marka değeri, marka sevgisi elbet bir çok sektörde olduğu gibi saat sektöründe de mevcuttur fakat
Omega'cı derken bunu bir
Roleks'ci olarak mı gördünüz ya da bu konuya o gözle mi baktınız yada bakıyoruz ?
Roleks'ci gözü ile bakacaksak Roleks'cilerin de Limited Edition adı altında birden fazla modeli yok mudur yada üretilmedi mi ?
Ayrıca Limited Edition nedir ? >> Durum sınırlı baskı/üretim ise kadran üstüne Ali,Veli isimleri yazılıp, kasa kaplanıp arka kapağa da ekstra gravür konulup bir saate Limited Edition deniliyorsa(Omega-Rolex-AP-Hublot vs.vs.) o zaman bu saati de rahatlıkla bu kategoriye koyabiliriz değil mi ?
Bg17 yazdı:Bunun yaninda, limited edition in bokunu cikardilar, ona da tamam. Limited diye illa super bir degisiklik yapmaya gerek yok, kabul. Ama sirf satacagi adet saati limited diye sunmak cok da dogru degil. AP de ayni halti yedi, su anda kimse model sayisini takip edemiyor.
Bu mesaja da katıldığımı belirtmek isterim.

Gel gelelim forumda adı geçen ve üstüne çalışılan saatte bir Limited Edition adı altında üretime konulacak bir saattir. Bu saat için de aynı yorumları yapabiliyor musunuz merak ediyorum ?
Sayın Kkarakuş; Omegacı derken Omega firmasında yeni ürün geliştirilmesi ve bunun tanıtılması aşamasında çalışan yönetici ve mühendis kadrosunu kast ettim; açık bir şekilde anlaşılacağını düşünmüştüm. Rolex firmasında çalışanları refere ederken de Rolexciler desem hatalı olmaz herhalde. Hali hazırda ben de Omega kullanıcısıyım; 2012 aldığım quartz Seamaster 300M kullanıyorum.
Konu başlığıyla ilgili modelin de bana göre neden limited edition olmadığını açıkça yazdım. Benimkisi görüştür, katılırsınız, katılmazsınız saygı duyarım. Yarın Omega çok beğendiğim bir model tanıtır buralarda beğenimi sizinle paylaşırım. Sonuçta bazı markalara sempati veya antipati duyabiliriz. Ama beğeni veya beğenmeme durumunda duygularımızı maç amigoları gibi kırıcı ifadelerden arındırmamız gerektiğini düşünüyorum.
Pek çok markanın çeşitli limited edition'ları vardır, bazılarını beğeniriz, bazılarını da beğenmeyiz.. Sonuçta hepimiz farklı düşünen insanlarız bence öyle olması da gerekiyor.