Öz elestiri: Fabrikasyon seklinde ki üretim yorumuna 100% katiliyorum. Ama zaten Rolex'in buradan öteye gecme gibi bir niyeti yok ki. Adamlar olaya sadece ticari olarak bakiyor. Eger biraz farkli acidan bakmak isteseler dünyanin en iyi sistemini üretecek argeleri ve maddi gücleri var. Bu maddi güc ile hedef degistirseler bütün diger üreticileri ezerler ama dedim ya ticaretin mantiginda "extreme" olmak yok.
Aynen Mercedes gibi. Mercedes'te cok elestirildi. Yok onu yapmiyor, bunu yapmiyor seklinde. Ilk önce AMG serisini cikarttilar ortaya akabinde SLR piyasaya sürüldü daha donra SL AMG 65 Black Edition, simdi de SLS. E serisi gibi orta sinif bir aracin teknik donanimi bir cok arac icin hayal bile edilemiyecek noktalarda. Peki Mercedes bu olaydan imaj disinda ne kazandi? Cevap: Sifir

Sunu unutmamak lazim ki, IWC son 10 yilda 10'a katladigi popularitesini Big Pilot, Top Gun, Spitfire ve Aquatimer gibi yine seri üretim kabul edilebilecek modellerine borclu. Ben burada yanlis olan birsey görmüyorum. Daha önce de yazdigim gibi bunlar birer sirket ve bizler icin hobi olan seyler bu adamlar icin para demek.