TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Mesaj Clk » 27 Eyl 2010, 20:49

Bu ucuz gudube mekanizmalar ile ilgili bilgi mi var ki toplayalim/ögrenelim de paylasalim. Ayrica saat sektörünü baltalayan, insanlara sagliksiz ürünler satan sahte saat üreticilerine mekanizma saglayan bir sirketin ürünlerinin burada nasil bir isi olabilir ki?

Aldigi ürünün üreticisinden, saticisindan bilgi alamayan insanlar halen bu markayi secipte bu saati aliyor ise neden bu insanlari biz bilgilendirelim.

Saat isine kültür diyoruz. Bu mudur kültür? Neden insan seagull makina alir? Cok mu kaliteli? Cok mu hassas? Cok mu teknolojik? Web sayfasi cok mu bilgilendirici? Hakkinda literatür mü var? Satis agi cok mu kuvvetli yada satis elemanlari cok mu bilgilendirici? v.s. v.s.

Tüm bunlara cevap : HAYIR Neden peki Seagull... Ucuzda ondan... Seagull ucuz olabilir ama bilgi o kadar ucuz olmamali...

Isterse agzi ile kus tutsun bu firma benim icin bir hictir. NOKTA.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj pavese » 28 Eyl 2010, 08:56

clk yazdı:Bu ucuz gudube mekanizmalar ile ilgili bilgi mi var ki toplayalim/ögrenelim de paylasalim. Ayrica saat sektörünü baltalayan, insanlara sagliksiz ürünler satan sahte saat üreticilerine mekanizma saglayan bir sirketin ürünlerinin burada nasil bir isi olabilir ki?

Aldigi ürünün üreticisinden, saticisindan bilgi alamayan insanlar halen bu markayi secipte bu saati aliyor ise neden bu insanlari biz bilgilendirelim.

Saat isine kültür diyoruz. Bu mudur kültür? Neden insan seagull makina alir? Cok mu kaliteli? Cok mu hassas? Cok mu teknolojik? Web sayfasi cok mu bilgilendirici? Hakkinda literatür mü var? Satis agi cok mu kuvvetli yada satis elemanlari cok mu bilgilendirici? v.s. v.s.

Tüm bunlara cevap : HAYIR Neden peki Seagull... Ucuzda ondan... Seagull ucuz olabilir ama bilgi o kadar ucuz olmamali...

Isterse agzi ile kus tutsun bu firma benim icin bir hictir. NOKTA.

Eh işte bu da bir bilgi sonuçta. Teşekkürler. Ama tabii benim bundan kastım sadece benim burada bilgilenmem değildi. Belki bu siteye bu konularda tereddütü olup da bilgi almak için girenler olur, onlar da varsa bu tür mekanizmaların olumsuzluklarını ve neden almamaları gerektiğini öğrenmiş olur diye düşündüm...

Neyse, yine de sağolun :?
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj CuneytMalaş » 29 Eyl 2010, 21:16

Konuyu açan arkadaşa da katilanlarada teşekkürler harika paylaşim,orient aklima fena girdi..
Kullanıcı avatarı
CuneytMalaş

Mesaj uzbey33 » 01 Eki 2010, 04:18

bende 2 adet seagull mekanizmalı saat var ve ikisi de replica sahte felan değil. bana ikisinin toplam maliyeti 150 tl oldu. ikisinin de markası parnis. evet saat kültür işi "para" değil herne kadar bazılarınca karıştırılabilse de. ve malesef ki bu bizim ülkemizde normal, bazı insanlar kendilerine para ile sağladıkları kültür alanına başkalarının da bir şekilde dahil olmasına tahammül edemiyorlar. ben saatleri çok seviyorum, hiçbiri replica olmayan 8 adet japon, rus ve çin hepsi mekanik saatim var. bana hepsinin toplam maliyeti 1000 tl gibi bir tutar oldu. bu saatlerin herbirini almak için günlerce araştırma yaptım, iğneyle kuyu kazar gibi, yabancı forumlardan incelemeler okudum. girdiğim yabancı forumlarda insanlar komplekssizce yorumlarını, bilgilerini paylaşmışlardı. onlara göre saati aldım ya da almadım. evet, saat bir kültür işi, araştırma işi, para değil, bastır parayı al rolex'i değil. (clk, bu son sözüm size değil, sizin saat konusundaki kültürünüzü bu forumda zaten görüyoruz, sizdeki yalnışlık kültürde değil mantıkta benim gördüğüm.) ben bu arada bilinçli bir şekilde isviçre saati almamaya devam edeceğim, birkaç seiko, bir iki vostok alacağım, iyi olabilecek denk düşerse replika olmayan, homaj olmayan çin saati de alacağım. saatte kapanışı tek isviçreli olarak submariner ile yapacağım, onu da che taktığı için.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 09:10

invictas yazdı:bende 2 adet seagull mekanizmalı saat var ve ikisi de replica sahte felan değil. bana ikisinin toplam maliyeti 150 tl oldu. ikisinin de markası parnis. evet saat kültür işi "para" değil herne kadar bazılarınca karıştırılabilse de. ve malesef ki bu bizim ülkemizde normal, bazı insanlar kendilerine para ile sağladıkları kültür alanına başkalarının da bir şekilde dahil olmasına tahammül edemiyorlar. ben saatleri çok seviyorum, hiçbiri replica olmayan 8 adet japon, rus ve çin hepsi mekanik saatim var. bana hepsinin toplam maliyeti 1000 tl gibi bir tutar oldu. bu saatlerin herbirini almak için günlerce araştırma yaptım, iğneyle kuyu kazar gibi, yabancı forumlardan incelemeler okudum. girdiğim yabancı forumlarda insanlar komplekssizce yorumlarını, bilgilerini paylaşmışlardı. onlara göre saati aldım ya da almadım. evet, saat bir kültür işi, araştırma işi, para değil, bastır parayı al rolex'i değil. (clk, bu son sözüm size değil, sizin saat konusundaki kültürünüzü bu forumda zaten görüyoruz, sizdeki yalnışlık kültürde değil mantıkta benim gördüğüm.) ben bu arada bilinçli bir şekilde isviçre saati almamaya devam edeceğim, birkaç seiko, bir iki vostok alacağım, iyi olabilecek denk düşerse replika olmayan, homaj olmayan çin saati de alacağım. saatte kapanışı tek isviçreli olarak submariner ile yapacağım, onu da che taktığı için.

Tamamen katılıyorum, sonuçta eta mekanizmalar da isviçre replika saatlerinde kullanılıyor ama bu mekanizmalar orjinal saatlerde kullanıldığında o saatlerin orjinalliğine leke getirmiyor. Eğer Çin'de de olsa bir firma kendi markasını oluşturmuş ve içinde yine orjinal üretim olan seagull makinesi kullanan bir saat üretmişse, bunu da orjinal saatler sınıfında değerlendirmemiz gerekir. Kaliteleri elbette düşük olur o ayrı. Ona bakılırsa fossil saatler de kayışına kadar Çin'de üretiliyor ama sonuçta burada orjinal saatler sınıfında değerlendiriliyor. Ama kendilerine uyduruk avrupa markaları koyarak seagull mekanizmalı saatleri pahalıya satmaya çalışan Çin firmaları, keza yine iyi isviçre markalarının replicalarını üretenler var, onlara sanırım hepimiz karşıyız, zaten bu forum karşı.

Burada dediğiniz gibi sadece replica, sahte ve orjinal ayrımı yok, belirli bir sınıf kültürü var: Ben siteye ilk üye olup girdiğimde sayın NickyNick'in yazdığı TSF'de saat ayrımı asla yoktur sözünün zamanla pratikte pek de doğru olmadığını görüyorum. Bunu şahsen kimse üzerine alınmasın genel bir yorum yaptım.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj coskunarici » 01 Eki 2010, 15:02

invictas yazdı:bende 2 adet seagull mekanizmalı saat var ve ikisi de replica sahte felan değil. bana ikisinin toplam maliyeti 150 tl oldu. ikisinin de markası parnis. evet saat kültür işi "para" değil herne kadar bazılarınca karıştırılabilse de. ve malesef ki bu bizim ülkemizde normal, bazı insanlar kendilerine para ile sağladıkları kültür alanına başkalarının da bir şekilde dahil olmasına tahammül edemiyorlar. ben saatleri çok seviyorum, hiçbiri replica olmayan 8 adet japon, rus ve çin hepsi mekanik saatim var. bana hepsinin toplam maliyeti 1000 tl gibi bir tutar oldu. bu saatlerin herbirini almak için günlerce araştırma yaptım, iğneyle kuyu kazar gibi, yabancı forumlardan incelemeler okudum. girdiğim yabancı forumlarda insanlar komplekssizce yorumlarını, bilgilerini paylaşmışlardı. onlara göre saati aldım ya da almadım. evet, saat bir kültür işi, araştırma işi, para değil, bastır parayı al rolex'i değil. (clk, bu son sözüm size değil, sizin saat konusundaki kültürünüzü bu forumda zaten görüyoruz, sizdeki yalnışlık kültürde değil mantıkta benim gördüğüm.) ben bu arada bilinçli bir şekilde isviçre saati almamaya devam edeceğim, birkaç seiko, bir iki vostok alacağım, iyi olabilecek denk düşerse replika olmayan, homaj olmayan çin saati de alacağım. saatte kapanışı tek isviçreli olarak submariner ile yapacağım, onu da che taktığı için.

Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Bende araştırma sonucunda saatimi aldım iyiki de almışım inanın sürekli kolumda tam yedi gündür -8 saniye geri kalma var belki de yeni olduğu içindir bilemiyorum ama bir çok isviçreli pahalı saatten iyi bir değer olduğunu düşünüyorum.Hem çin markalı orijinal saatler ülke ekonomik yapısı göz önüne alındığında çok da ucuz sayılmazlar.Çinde ücret 100 dolar avrupada 3000-4000 dolar civarı.Kanımca fiyat farklarındaki en önemli etken olarak görünüyor.
Kullanıcı avatarı
coskunarici

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 15:35

coskunarici yazdı: Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Bende araştırma sonucunda saatimi aldım iyiki de almışım inanın sürekli kolumda tam yedi gündür -8 saniye geri kalma var belki de yeni olduğu içindir bilemiyorum ama bir çok isviçreli pahalı saatten iyi bir değer olduğunu düşünüyorum.Hem çin markalı orijinal saatler ülke ekonomik yapısı göz önüne alındığında çok da ucuz sayılmazlar.Çinde ücret 100 dolar avrupada 3000-4000 dolar civarı.Kanımca fiyat farklarındaki en önemli etken olarak görünüyor.

Yalnız Çin mekanizmaları ile ilgili önemli bir husus; isviçre mekanizmaları ilk alındıktan sonra kullanmaya başladıkça hassasiyet oranını arttırıp ayarını bulurken Çin olanların tam tersi tavır sergilemeleri. Yani zaman geçtikçe sapma artabilir.

Bir de bunun sadece ücretlerle ilgisi yok. İsviçre firmaları çok eskiye dayanan bir araştırma ve geliştirme tecrübesine sahip. Mekanizmaları yılların tecrübe ve birikimine dayanıyor. Yani şimdilerde know - how dediğimiz olay... Zaten tartışılan İsviçre ve Çin mekanizmalarının karşılaştırılması değil. Şu aşamada böyle bir şey söz konusu bile değil :!: Özellikle otomatiklerde Japonlar bile yıllardır İsviçre mekanizmalarının yanına yaklaşamıyor. Daha yeni spring drive teknolojisi ile (ki ben burada da mekanizmaya dışarıdan müdahele var haksız rekabet oluyor diyorum :) ) rekabet etmeye çalışıyorlar.

Buradaki olay daha kalitesiz de olsa saatlerin orjinal olup olmamaları hususu.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Clk » 03 Eki 2010, 08:09

Arkadaslar heyecan yapmayin :) Parnis, dünyada ki en ünlü sahte saat üreticisi. Buyrun asagida ki saatleri bir inceleyin. Parnis'i kaldirin üzerine IWC, Rolex yada U-Boat yazin tezgahlarda satilan sahte saatlere ulasirsiniz.

U-Boat Kopyasi

Resim

IWC Engineer Kopyasi

Resim

IWC Portekizli Kopyasi

Resim

Panerai Kopyasi

Resim

Daha cooooooooooooook örnek var ama gerek yok yüklemeye...

Parnis'in ürettigi Rolex kopyalarini Youtube üzerinden bulabilirsiniz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito, tarabya28 ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners