Sakin bir pazar akam覺 unlar olsa ne g羹zel olur diye d羹羹nerek bir liste/s覺ralama yapt覺m. Ufak yorumlarla beraber.
nce bilekte deneme ans覺 bulamad覺klar覺m ya da wrist shot alamad覺klar覺m diyelim.
JLC Duometre; Deneme ans覺 bulmutum, 癟ok 覺k ve insan覺 cezbediyor. Olsa hay覺r demem ama varolan PP5146J sar覺 alt覺n dress watch kadrosunu doldurduu i癟in sadece beenmekle yetiniyorum. Bu arada belirtmeliyim ki PP5146J benim i癟in ger癟ekten timeless bir saat ve onun yerini benim g繹nl羹mde alabilecek 癟ok az par癟a var.
Bir baka horolojik ikon, forumdan BarisFB nin de sahip olduu ve s覺k癟a g繹rmekten asla b覺kmayaca覺m JLC 1931 duoface blue. Hi癟 deneme ans覺m olmad覺 ama denediim g羹n alaca覺m覺 ad覺m gibi biliyorum. Bence eksiksiz (hatta fazlas覺 olan) m羹kemmel bir saat. Dress, spor her kullan覺m i癟in daima uygun.

imdi deneyip foto alabildiklerime ge癟elim,
襤lk 繹nce bence bir baka ikon, A.Lange & S繹hne Lange 1. Siyah deri kay覺 beyaz kadran dress watch kategorisinde favorilerimden. Aa覺da g繹receiniz 癟ok daha g羹癟l羹 dier adaylarla k覺yasland覺覺nda bile benim i癟in baa oynuyor diyebilirim. Kendine has 癟izgileriyle kimilerine g繹re pek ilgin癟 deil, bana g繹re ise 癟ok 癟ok iyi.

A.Lange & S繹hne Datograph Perpetual. st d羹zey komplikasyonlar覺 veren 羹st羹n bir movement, m羹kemmel i癟ilik, 癟ok yumuak kullan覺ml覺 ve zarif chrono butonlar覺, ideal boyutlar覺 ile olaan羹st羹. Ama iki detay insan覺 d羹羹nmeye sevk ediyor, biraz kalabal覺k kadran ve lange 1 in 4 kat覺 fiyat覺. stelik bu kategoriye 癟覺k覺lacaksa rakibi Patek e kar覺 zay覺f kald覺覺ndan ans覺n覺 yitiriyor ve benim s覺ralamamda Lange 1 繹ne ge癟iyor. Ama saat bal覺 ba覺na bir fenomen o ayr覺.
PP Chronographlarda sadelii ve zerafeti ile ile her zaman 癟ok tercih edilen 5170. Lange 1815 chrono ile tatl覺 rekbetinde karars覺z kal覺yorum ama sanki 5170 bir t覺k 繹nde gibi. Tabi 1815 in g羹zel bir fiyat avantaj覺 var. Akl覺mda tutmakla beraber moonface li alttaki a覺r abiler iin i癟ine girince 5170 de AL&S Datograph perpetual da1815 chrono da ikinci plana at覺l覺yorlar.
Gelelim a覺r abilere.
PP5270 eski kadran: bileimde denemeden 繹nce yeni kadrandan 癟ok daha iyi olduunu d羹羹n羹yordum, ama yan覺lm覺覺m. Evet okunakl覺 ve daha oturakl覺 g繹z羹k羹yor ama o kadran rengi beni birdenbire souttu. Dress watchlara gri kadran覺 hi癟 bir zaman yak覺t覺ramad覺m. Maalesef bu kadran silver olmas覺na ramen deiik 覺覺klarda koyula覺p o kadar k繹t羹 grileiyor ki bana hi癟 hitap etmedi.
Art覺k akl覺mda olmayaca覺 kesin.

5270 yeni kadran: Eskinin deitii iyi olmu dedirtti. Pregnant dial veya "chin" biraz rahats覺z edici ama eski kadrana g繹re renk kesinlikle daha g羹zel. Ayr覺ca komplikasyonlar覺n belirlilii a癟覺s覺ndan tachymeter in geri gelmesi de bence yak覺m覺. Ama bu fiyat覺 veriyorsan覺z, her detay覺n i癟inize sinmesi gerek. ok g羹zel ama....., ite amas覺 var.

Gelelim zurnan覺n z覺rt dedii, akan sular覺n durduu, tart覺malar覺n sona erdii, yutkunup bak覺narak b羹y羹lenmi gibi seyrettiim par癟aya.
PP 5970J
Resimlerinde ne kadar g羹zel ve 癟ekiciyse ger癟ei de inan覺n en az iki kat覺 daha g羹zel. Mekanizma i癟ilik komplikasyon vs hakk覺nda s繹z s繹ylemeye gerek duymuyorum. Evet Patek 5270 de kendi has mekanizmas覺n覺 koydu ama bu da Patek'in geleneksel perpetual chronograph serisinin en 繹nemli mekanizmas覺n覺 bar覺nd覺r覺yor. 襤in optik k覺sm覺na ve kadrana gelirsek, bu kadar dengeli ve uyumlu bir kadran g繹rmedim. Elbette herkesin beenisi farkl覺 ama ben yap覺lm覺 en muhteem kadran覺n bu olduunu d羹羹n羹yorum. Yuvarlaktansa k繹eli chrono butonlar覺n覺 ise ayr覺ca seviyorum. ok istememe ramen beyaz alt覺n versiyonunu g繹remedim ve deneyemedim ama sar覺 alt覺n da beni benden ald覺 zaten. Reverso duoface blue ve AL&S Lange 1 t羹m 羹stteki listeye bak覺ld覺覺nda hem beeni hem de ula覺labilirlik s覺ramda ilk iki saat olarak planlarda yer al覺rken, 5970 beyaz alt覺n veya sar覺 alt覺n da muhtelif loto ve piyango biletlerine aboneliimi s羹rd羹rmeme sebep olarak 5270 leri de AL&S Perpetual Datograph 覺 da 癟oook gerilerde b覺rak覺p hayallerimde 1 numaray覺 keyifle igal ediyor.
Heyecandan fotoyu bile d羹zg羹n alamad覺m