TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Sevdiğiniz Marka ve Sevme Sebeplerimiz

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Sevdiğiniz Marka ve Sevme Sebeplerimiz

Mesaj ZubFB » 03 Ara 2012, 18:50

vmetin yazdı:Ben çoğu markayı seviyorum,
Sevmediklerimi yazsam daha kolay

Breitling, omega, un, Tag heuer, Hamilton, bir de tissot :)

Lüks segmentte ise Iwc, franck müller, graham.

En sevmediğim ise açık ara hublot

Rolex, Panerai, vacheron constantin, cartier ve Jlc en beğendiğim markalar

bu listeden omega'yı ve IWC'yi çıkarırsam benim listem haline gelir.
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj DenizKSK » 03 Ara 2012, 19:14

Tek marka telaffuz etmem zor. Seiko, Zenith ve Blancpain. Bu üçü tamamdır benim için.
Seiko sevgimin maddesel bir nedeni, izahı yok, ilk o vardı benim için en son da o olacak. Japon ruhu yeter benim için. :super:
Zenith'i ve Blancpain'i ise bu camianın iki ağır abisi olması ve bu işe çok ciddi katkıları olduğu için seviyorum, daha doğru bir kelime kullanmam gerekirse onlara saygı duyuyorum. Belki bu listeye JLC'de eklenebilir. Aslında söylemek istediklerimi çok iyi özetleyen bir yazı vardı, Vmetin veya Mrbars paylaşmıştı (krallı, kraliçeli, lord'lu, şövalyeli bir yazıydı. Hatta Rolex bu öyküde knight, JLC ise "father of king" rolündeydi, PP ise doğal olarak kraldı)
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj vmetin » 03 Ara 2012, 19:23

Bahsettiğin yazıyı paylaşan Atilla'ydı ;)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj DenizKSK » 03 Ara 2012, 19:25

Vmetin. :thumbup:
Ama linki bulamadım. :oops:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj Thevenin » 03 Ara 2012, 19:36

DenizKSK yazdı:Aslında söylemek istediklerimi çok iyi özetleyen bir yazı vardı, Vmetin veya Mrbars paylaşmıştı (krallı, kraliçeli, lord'lu, şövalyeli bir yazıydı. Hatta Rolex bu öyküde knight, JLC ise "father of king" rolündeydi, PP ise doğal olarak kraldı)

Atilla & Bond :thumbup: :arrow: viewtopic.php?f=197&t=9076&start=3030#p161914 :arrow: viewtopic.php?f=197&t=9076&p=161985#p161985
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mlm » 03 Ara 2012, 20:04

Saat markalarının ürettiği saatlerin kimi vaat ettiği ve sağladığı prestij, kimi fiyat/performans, kimi ikinci el değeri, kimisi bir tarihinin olması ve bu tarihe duyulan saygı, kimi mekanizması, kimi detay işçiliği, kimi birkaç başka güzel sebepten ötürü alıcı buluyor.. Hepsinin yeri gözümde ayrı ve bir sa(n)atsever olarak kimilerine hatta büyük bir kısmına sahip olamayacak olsam da hepsini ayrı seviyorum..
Lakin sanıyorum Rolex Markasının hakkını bu noktada teslim etmek gerekiyor, çünkü yukarıda saydığım tüm beklentileri kullanıcısına vaad eden ve bu beklentileri büyük oranda karşılayan başka marka yok veya ben kör oldum :D

Belki Panerai.. Zaten onu nedensiz ve de bedensiz seviyorum :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Ert » 03 Ara 2012, 20:12

Keşke sevdiğiniz ve sevmediğiniz olsaydı. Genede söylicem en sevdiğim markalar pp(klas),vc (kalite), rolex(efsane , klasik ) , panerai(yakışıklı) ve ulysse nardin(sıra dışı).

Tiksindiğim markalar şiddete göre sıralıyorum ; Omega (Hiç bir modelini sevmem çizgisini değiştirmediği sürecede seviceğimi sanmam) , Audemars Piguet (tipsiz geliyor istediği kadar kalite olsun ) , Tag Heuer ( çok basit), raymond weil (kalite yoksunu isviçre demeye 1000 şahit) ve tüm saat markası olmayıp saat yapan moda markaları :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj Drago » 03 Ara 2012, 21:22

Razz yazdı:En sevdiğim marka ROLEX'tir.. Nedenlerini kısaca sıralamak gerekirse;

- Genel olarak komplikasyonsuz, sade tasarıma sahip, versatil, her okazyona uyabilecek saatler üretiyor olması..
- Saat dünyasına kattığı teknolojik yenilikler..
- Arkasında barındırdığı tarihi..
- Dizayn konusundaki geleneksel çizgisi..
- Kült halini almış, saat tarihine mal olmuş modelleri..
- Üretim kalitesi..
- Detay işçiliği..
- Marka bilinirliliği, zaman/mekan farketmeksizin hissettirdiği ve aktardığı prestij duygusu..

ve "Dumb and Dumber" filmi gibi defalaca seyretmiş olsamda her seyrettiğimde beni sanki ilk defa seyrediyormuş gibi eğlendirebilen Anti-Fan'ları.. :D

Başlık " En Sevdiğimiz Marka ve Sevme Sebeplerimiz " olmasından mütevellit aksini hissettiğim markalardan/modellerden bahsetmeye lüzum görmüyorum.. Ayrıca insan gerçekten bir kol saati markasından niye nefret eder ki..? ;)

Elimde değil ne yapayım...yalanmı söyleyeyim Razz :) ediyorum işte...ve bunu da açık açık söylüyorum...kimseden korkmadan :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 183 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners