afl yazdı:Serkanasn yazdı:afl yazdı:Sn. Serkanasn bütün paylaşımlarınız o saate bu verilmez, ederi bu, değeri bu, ben onu alabilirim ama almam, bu dizayn abartı, güzel bile değil, istesem şu kadar alırım 10 küsür rolexim var, saat metal parçası vs vs vs minvalinde. Hepsi fikirdir ve olabilir. Arkadaş arasında tartışın.
Ama bu forumda bu söylemlerle işiniz ne anlamak mümkün değil.
Biraz geçmişi okusanız, biraz forumu gezseniz burada saat kültürü, saatseverler için anlamı, her tür saatin (yazarına göre) ama detaylı, ama teknik, ama eğlenceli incelemeleri, komplikasyonlar ve kullanımları, neredeyse tüm markalar ve bağımsızlar hakkında bilgi hatta horoloji tarihi ve o tarihe damga vuranlar hakkında bilgiler bulursunuz. Hatta bu saydıklarım forum deryasında bir damla. Daha neler var. Ama sizden duyduğumuz sadece saatlerin ederi ve değeri. Bunu almam bu kötü bu ucuz bu abartı falan. Bence siz bu muhabbeti gidip butikler ve greycilerle yaparsanız daha çok aynı telden konuşursunuz, ne yazık ki burada değil.
Bir saat veya marka veya komplikasyon incelemenizi bir horolojik katkınızı duysak memnun oluruz.
SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin 30k eden bir saate 70k verilmesine dair yada alabileceğiniz bir saati size vermeyip greycilere tezgah altından veren butikler ile alakalı horolojik bir yorumunuzu alabilirmiyiz?
Yoksa sizinde bu grey aleminde hatırı sayılır dostlarınız mı var? Yahut butikten sira beklemeden size saat sağlayan eşiniz dostunuz?
Lütfen komik olmayın ben bu saat bu kadar etmez diyorum, ki saati üreten de o kadar etmez diyor zaten, sizin tarafınız neresi, saatseverler saate ulaşsın mı yoksa aradaki kişiler para mı kazansın onu bir açıklayında bizde horolojik bir bilgimiz varsa onu paylaşalım.
Terbiye, düzey falan zirvede maşallah. Size ne açıklayacakmışım. Önce haddiniz bilin. Hala greyci, butik, 30k 70k muhabbeti.
Burası fiyat konuşulan yer değil.
Anlar mısınız emin değilim ama merakınızı gidereyim, neredeyse tüm butikleri tanırım. Neredeyse bilinen tüm greycileri de tanırım.
Ama hiçbirisi sizin ima ettiğiniz gibi dostum falan değil. Ayrıca bu ima ve suçlama işine girmeyin sonucu acı olabilir.
Bu forumda bana sıra diyenin suratına neler dediğime nasıl güldüğüme canlı şahit insanlar var. Greyciler ise muhatabım değiller ve olmadılar.
Çok kısaca, satıcı istediği fiyatı istediği şartı da koyar. Alıcı ona göre tavrını belirler. Araya grey ıvır zıvır girerse de ona göre tepki tavır hukuki işlem yapılır. Gerekirse suratına bakılmaz. Saatin peşinde ağzında salyayla gezen bunlara katlanır.
Saatsever dediğiniz kitle ise şu sizin sayfalarla yazdıklarınızla alakası bile olmayan bir kitle. O yüzden bir kez daha diyorum ki siz gidin başka mecralarda tartışın.
Şimdi buyrun horolojik bilginizi bir paylaşın.
SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anlamamakta neden ısrar ettiğinizi ben anlayamıyorum, butiklerin el altından grey market diye tabir edilen kişilere çıkar sağlamasını horolojik olarak anlatabilirmisiniz?