abdulcanbaz » 18 Ara 2012, 00:52
Sevgili Metin06
Araştırmalarına devam etmeni tavsiye ediyorum. Fiyatlar konusunda birkaç tavsiye verebilirim sanırım.
1. Forumdaki distribütörlerin listesini bul ve o listelerdeki distribütörlerin web sayfalarına gir.
2. Chrono24, ebay, amazon vb saat ile ilgili siteleri gez incele.
3. Bence kafan iyice bulandıktan sonra git bir Saatolog dergisi al
4. Birkaç saatçi gez. Kullanıcı adın olan Metin06'dan Ankara'da olduğunu düşünüyorum. Ankara'da Armada'daki saatçilere bir bakmanı tavsiye ederim. Forum'da da Pırlant var yanlış hatırlamıyorsam.
Benden şu an için bu kadar. Aklıma gelenleri yazdım buraya. Listeye eklemek yapmak isteyen varsa lütfen devam etsin.
Bu konularda ben de çok kafa yordum, buardaki bir çok arkadaşın da benzer deneyimler yaşadığını düşünüyorum.
Sana da bu rotayı izlemeni ve kısa vadede hiçbir şey almamanı tavsiye ederim.
Sonra içindeki coşku sakinleşmeye başlayınca önünde iki seçenek olacaktır.
Toplamacılık (Şahsi tabirimdir kimse alınmasın. Bu arada ben de genelde toplamacıyımdır.) veya koleksiyonculuk.
Toplamacılık dediğim pahada hafif sayıda fazla saat sahibi olmak. Koleksiyonculuk ise pahada ağır sayıda az.
Sonrası sana kalmış. Bütçene göre ister topla ister koleksiyon yap.
Ben genelde toplamacı olarak başlarım. İstediğim sayıda eşyaya sahip olunca bir kaç da koleksiyonluk ürün alırım ve keyfime bakarım.
Tercih senin. Bu virüsü sen de kapmışsın geçmiş olsun. Evliysen eşine de sabırlar diliyorum.
Tekrar uyarıyorum. Şu an heyecana kapılıp ani saat alımı yapmanı tavsiye etmiyorum, biraz sakinleş sonra uzun uzun düşün. 6 ay - 1 sene sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.
Kolay gelsin.
Kadında Macar Saatte NACAR