Ben PP nin tarafından her şeyin -ruh,imaj,kalite vb- korunduğu fikrinde ruh kısmına katılmıyorum. Bana göre gerçekten değerli olan şeyler az olan şeylerdir. Yılda 100.000 adet saat üreten bir markadan bahsediyoruz. Bu marka kalitesi, işçiliği, prestiji korunsa da kendisini günümüz koşullarına -kapitalizm ve sürekli büyüme ihtiyacı- uydurmuş bir marka. Herkese hitap etmek için pilli saat üretiyorsunuz, taşlı saat üretiyorsunuz tıpkı Porsche'nin dizel üretmesi gibi bu da. Koşullara uyum sağlamak neticede. Ben pilli saat ya da taşlı saat kısmını eleştirmiyorum bunlar gerekliliktir, tercih edenler varsa elbette üretilecektir ancak ruh kavramından bahsediyorsak eğer, para söz konusu olunca ne yazık ki bu kavram öyle pek de varmış gibi durmuyor. Başlangıçta olmayan şeyler sadece para kazanmak adına kabul edilebilir hale geliyorsa butik üretimle var olmaya çalışan, yukarıda Drk tarafından sayılan bazı markalar bence daha saygı duyulası.
Dizel Porsche gereklidir, benzin 4.72

356 Speedster hariç.
Ayrıca şu düzen içerisinde ruh kavramında bahsetmek de fazla hayalci yaklaşım. Sürekli büyümek için her alanda belirli tavizler verilmek zorunda.