TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe ve Sonraki 4 Marka Sizce Hangisi

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 18:17

Roger Smith reyizi de unutmamak lazım tabi.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 27 Eyl 2012, 18:55

Drk yazdı:2. madde olmasaydı eklenecek oldukça sıradışı üretim yapan bağımsızlar var aslıda. Bence yukarıda sayılanlara ek olarak F.P. Journe, De Bethune, Voutilainen, Philippe Dufour, Vianney Halter, Peter Speake-Marin, Ludovic Ballouard, Grieb&Benzinger, Laurent Ferrier, Greubel Forsey, Harry Winston, Dewitt'in bazı özel modelleri de eklenmeli.

Ne çok bilmediğim marka varmış ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj wabi » 27 Eyl 2012, 21:59

....mekanizma nin degil ama gorselligin daha ustunde o makinanin ruhu yer almakta.ruhtan kastim porschenin dizel motor yapmasi veya vw taraindan satin alinmasi sonrasi fanatiklerinde yarattigi travma benzeridir.
kisaca canim breguet nin veya glashutte nin swatch grubu tarafindan satin alinmasi mekanizmaya degil ama ruhuna hasar vermistir.keza vc de inhouse olmayan makinalar oldukca fazla var.lange sohne ise binbirturlu yardimla ayakta tutulmaya calisiliyor.
bunlari dene yaziyorum ve konuyu actima gelirsek; pp gibi herseyiyle imaj, kalite ve ruhunuzu yuzlunyillarca korumaniz cok zor.
burada sapka cikarilamsi gereken markalar arasinda ulysse nardin ve jaeger la coultre...ozellikle un nin usturlap ustadi ile aldigi ivme tam bir hayranlik gerektiriyor.
not: sadece 5 marka , always inhouse ve seri uretim yapmasi nin yanina unique (ozgun) ruh olmasini eklediginizde aslinda ne kadar az marka var.
Kullanıcı avatarı
wabi

Mesaj vmetin » 27 Eyl 2012, 22:06

Un da makinalar inhouse mı? :shock:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 22:12

Aralarında en ulaşılabilir olanı JLCnin eserleri şapka çıkartılacak cinsten :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj davinci » 27 Eyl 2012, 22:20

Les Ambassadeurs Cenevre'de uzun süredir en iyi saat mağazası seçilir
En önemli vitrini kapının iki yanıdır kapının bir yanı komple Patek diğer tarafı Breguet ve A.Lange dir daha sonraki vitrinlerde Jaeger, Ap, Blancpain, Glashütte Orginal sırasıyla dizilmiştir vitrinde kapıdan uzaklaştıkça daha ucuz markalar yer alır, buda markaların prestijleri bakımından bir gösterge ;)
En son davinci tarafından 27 Eyl 2012, 22:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj Frax » 27 Eyl 2012, 22:23

Ben PP nin tarafından her şeyin -ruh,imaj,kalite vb- korunduğu fikrinde ruh kısmına katılmıyorum. Bana göre gerçekten değerli olan şeyler az olan şeylerdir. Yılda 100.000 adet saat üreten bir markadan bahsediyoruz. Bu marka kalitesi, işçiliği, prestiji korunsa da kendisini günümüz koşullarına -kapitalizm ve sürekli büyüme ihtiyacı- uydurmuş bir marka. Herkese hitap etmek için pilli saat üretiyorsunuz, taşlı saat üretiyorsunuz tıpkı Porsche'nin dizel üretmesi gibi bu da. Koşullara uyum sağlamak neticede. Ben pilli saat ya da taşlı saat kısmını eleştirmiyorum bunlar gerekliliktir, tercih edenler varsa elbette üretilecektir ancak ruh kavramından bahsediyorsak eğer, para söz konusu olunca ne yazık ki bu kavram öyle pek de varmış gibi durmuyor. Başlangıçta olmayan şeyler sadece para kazanmak adına kabul edilebilir hale geliyorsa butik üretimle var olmaya çalışan, yukarıda Drk tarafından sayılan bazı markalar bence daha saygı duyulası.

Dizel Porsche gereklidir, benzin 4.72 :D 356 Speedster hariç.

Ayrıca şu düzen içerisinde ruh kavramında bahsetmek de fazla hayalci yaklaşım. Sürekli büyümek için her alanda belirli tavizler verilmek zorunda.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 27 Eyl 2012, 22:30

Konu dar alanda mekanizma bazlı sorulup sonra tekrar genele yayılmış bu sebeple bir çok kriteri kapsayacak şekilde bakılırsa yorumlar mutlaka değişecektir. Unutmadan yukarıda bahsettiğim makalenin linkini vereyim ilgilenecekler için güzel bir röportaj.

Patek Philippe Spirit :arrow: http://patek.watchprosite.com/?show=forumpost&fi=11&ti=397486&pi=2374081&s=0

Marka bir sürü var ama bunu köklü bir üst düzey saatçilik geleneğini, ruh ve prestij sembolu gibi kavramlarla harmanlayanlar zaten herkesin bildiği önemli saat firmaları. Daha önce markalar ve segmentler diye bunların tartışıldığı geniş bir konu forumda mevcut, arama ile ulaşılabilir :idea:

Ana oyuncular kadar büyük olmasa bile Christophe Claret muhteşem mekanizmalar ile çok özel saatler üreten bir firma olarak bende hayranlık uyandıran bir diğer marka. :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners