TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sinn U1 Donma Testi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sinn U1 Donma Testi

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 19:30

Doğru clk. Yoğunlaşma testi bu. Ama bu son aşamada yapılır, yani emin olunduktan sonra. Eğer bu yapılan testte içeride yoğunlaşma olursa ve bu yoğunluk çok fazlaysa, bütün contalar değiştirilir ve saat yeniden kapatılır. Ama durup dururken de saatte yoğunlaşma olabilir. Ben de bunu anlattım. Saatler fabrika ya da bakımlarda kapatıldıklarında içlerinde mutlaka bir miktar nem kalır. Bu nem de sizin yaptığınız testte, ısı değişimi sırasında camda gözükmüş. Bu su geçirme demek değil sadece saatin içerisindeki nem oranını gösterir ve bu Sinn, çok mükemmel ve az nemli bir ortamda kapatılmış dedim. Kısacası her saat kapatılırken içerisinde çok küçük bir nem kalır ve büyük ısı farklarında camda yoğunlaşabilir. Saat hiç açılmamış olsa bile....
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 19:42

Mutlaka bilirsiniz ama ben bir defa daha tekrar edeceğim. 100 metre ve üzerinde suya dirençli olarak belirtilen bütün saatler, kapatıldıktan sonra önce hava testine sokulurlar. Bu testte, 10 bar ve üstü hava basıncı altında denenir ve kabin içerisindeki saat hava almıyorsa ışık yeşil olur. Sonra asıl teste geçilir ve su kabinine alınır. Bu kabin büyük değil 20x20x20 lik tam muhafazalı bir kutudur. Burada da 10 bar ve üstü karşılığında su basıncına maruz bırakılır eğer ışık yeşise, kondans testine yani, clk nın anlattığı son yoğunlaşma testine geçilir. Bu testte, saat, altından 40 dereceye kadar bir dakika ısıtılır ve eğer camın altında sıvı yoğunlaşırsa, su testi kırmız kabul edilir ve kasa açılarak yeniden contalar vs değişitirilip iyice kapatılır. Bu sefer artık hava testine sokulmaz ama su ve kondens testleri bir daha yapılır. Cam altında sıvı yoğunlaşması olmaz ya da çok çok az olduğunda su direnci geçilmiş kabul edilir. İsviçre'de bu testler çok zaman almaktadır. Ama takdir edersiniz ki bir saat 200 metre su geçirmezlik iddiasındaysa bunu karşılamak zorundadır. Kafanzı şişirdiysem kusura bakmayınız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 20 Nis 2010, 20:12

Modern60, bu foruma kattiklariniz ve paylastiklariniz icin size minnettarim. Benim anlattigim son test (kondens testi) sadece 2fast4U arkadasimizin yazdigi bugu olayi üzerine yazilmis birsey. Saatlerin üretim asamalari ve yapilan testler üzerine bir calisma yapmak istiyorum ama resim ve detayli döküman bulmak konusunda büyük zorluklar var. Belkide kendim scan ederek böyle bir calisma yapabilirim ama bunun icin de zaman lazim. Bu tarz bir calismayi sizin ekleyeceginiz bilgiler ile tamamlarsak, belki de Türkiye#de bugüne kadar yapilmamis bir olaya imza atmis oluruz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 22:25

Memnuniyetle. Ben de bir çok resim ve şablon koymak istiyorum. Bu cihazların da resimlerini bulacağım. Belki de derginin arşivinde ki Basel seyahatimizin devamında iki ciddi okulu ve üç saat terminör atölye ile bir kasa imalatçısını gezdik onlarda bu üniteler vardı. Bir bakayım bulunca resimleri koyalım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 21 Nis 2010, 17:16

gordugum bugu degilmis basbayagi sinn in bittigi anmis .....:))su anda oris imi dudukli tencereye koydum fotolarla anlatim yakinda .........arkadaslar sonuc itibari ile diver olan bu alet dipte bugu yaparsa ne ise yarar baska ustelik 1000m wr .
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 21 Nis 2010, 19:12

sevgili 2fast4u büyük bir yanlış anlaşılma var galiba. Herhangi bir saat, kapatıldığında, kapatılmış olduğu ortamda ne kadar nem varsa içerisnde de o kadar kalır. Genelde bu yüzden, İsviçre'de 23 derece ve nem ortamı %20 yi geçmeyecek odalarda toplanır ve kapatılırlar. Ama siz, testleri aşmış olan bir saati, -18 derecede dondurup, buzluktan çıkardığınızda da, ısı değişimini vererek çözülmeye bırakırsanız, içerisindeki nem büyük ısı farkından camda bir süre gözükebilir. Bu o saatin su aldığını değil, kapatıldığı ortamdaki nemin miktarını gösterir. Bu konuya hassasiyetle dikkat etmenizi ve anlaşılmayan yerleri sormanızı rica ederim. Bu resimlerdeki Sinn, neredeyse nem oranının %20 nin bile altında olduğu çok özenli bir odada kapatıldığını göstermekte. Yoksa bu saatin ilk ısınma sonrasındaki resimlerinde kadranı okumak bile mümkün olamazdı, bırakın kolları ve ssati okuyabilmeyi. Unutmayın ki, bütün saatler, kapatıldıkları anda bir mi,ktar nemle kapatılırlar, bu odaların doğasındandır. Bu nem ancak ve ancak büyük ısı farklarında ortaya camdaki buğu olarak çıkar. Anlayışınız için teşekürler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 22 Nis 2010, 17:24

aciklama icin tesekkurler ,elestirim bir miktar espri iceriyordu yoksa tum diver modellere saygim sonsuz
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 22 Nis 2010, 21:51

Ne demek, ben teşekkür ederim. Aslında su geçirmezlik konusu gerçekten çok ince ve ciddi bir iş. Özellikle de 100 metre ve derin su geçirmezlik iddiası olan saatlerde. Bu yüzden saatlerimizin wr si 100 metre ve üzerinde ise, bakımlarını mutlaka test cihazlarının olduğu bir yerde yaptıralım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners