TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Otomatik Mekanizmal覺 Alarml覺 Saat Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik Mekanizmal覺 Alarml覺 Saat

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 19:06

Otomatik mekanizmal覺 saatler aras覺nda ilk 羹retilen AS 5008 li Eterna-Matic Reveil-Calender olmal覺. Ama as覺l mehur olan Fortis'in F2000 kalibresi. Bu fonksyon, kalibre Valjoux 7750 羹zerine yerletirilen ve Fortis m羹hendisleri taraf覺ndan tasarlanm覺 ama Debois/Depraz taraf覺ndan 羹retilen bir mod羹ld羹r. Son y覺llarda Jaeger-Le-Coulre, 1960 larda mehur olan MEMOVOX modelini, otomatik kalibre ile pazara yeniden sundu. Vulcain'in Cricket'i yani mehur "Presidents Watch" bakanlar覺n saati de 2008 de cricket calibresini otomatik bir kurma ile hem de tamamen evinde tasarlay覺p 羹retti(bizzat 癟al覺malar覺na tan覺k oldum). K覺sacas覺 bu g羹n Jaeger, Eterna, Fortis, Vulcain, Nivrel gibi(bildiim kadar覺yla) markalar覺n otomatik reveil yani alarml覺 saatleri mevcut. Bu arada Jaeger-Le Coultre'nin Memovox ta kulland覺覺 kurmal覺 alarml覺 saatin mekanizmas覺 Lemania 830 idi. Ama otomatik olan yenisi tamamen kendi fabrikalar覺nda 羹rettii kalibredir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj sedir » 20 Nis 2010, 20:27

Benim i癟in olduk癟a derin (konu olarak ve maddi olarak) bir denize dal覺 yapm覺覺m.
Ama ayd覺nlat覺c覺 bilgilerden ve halen bu saatlerin 羹retildiini 繹renmekten dolay覺 memnunum.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Frax » 20 Nis 2010, 21:32

Buldum ama Poljot buldum.Bunlar olur mu sayin sedir?
Resim
Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj sedir » 20 Nis 2010, 21:41

襤lk Poljot'u ger癟ekten beendim. zellikle kurma-ayar kollar覺 harika. Hi癟 duymad覺覺m bir marka. Hangi 羹lke (nin diye soracakt覺m ki alttaki haritadan anlad覺覺m kadar覺yla Rus mal覺)
T羹rkiye'de temin edilebiliyor mu? Bilginiz var m覺?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Frax » 20 Nis 2010, 21:55

Gittigidiyor ve sahibinden haricinde bulmak zor diye biliyorum bir aralar ben de arastirmistim Rus markalarini.Internetten alinabilir ancak bu konuda bilgisi olan varsa soyleyebilir diger arkadaslardan.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 22:31

Puljot'un da i癟inde isvi癟re makina var biliyorum. Ama 20-30 sene 繹nce yeniden 羹retmek i癟in al覺nm覺 izinli mekanikler. ok iyi bir rus saati. Fiyatlar da muhteem. Sitesinden yaz覺覺rsan覺z, istediiniz saati yollayabilirler 癟羹nk羹 memleketimizde yok bildiim kadar覺yla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj sosyalcan » 20 Nis 2010, 23:32

Poljot uzaya ilk 癟覺kan saat olma 繹zellii ile 羹nl羹d羹r. 1961 y覺l覺nda uzaya ilk 癟覺kan kozmonotun ismini ta覺yan Gagarin ad覺yla an覺lan esas Shturmanskie modeli en bilinen modelidir. Bu modeller g羹n羹m羹zde halen 羹retiliyor. eta calibre kullan覺l覺yor.Zaman覺nda SSCB'nin simgesini ta覺yan saatlerde yapt覺lar.
Kullan覺c覺 avatar覺
sosyalcan

Kay覺t: 17 ub 2010, 17:12

Mesaj Modern60 » 20 Nis 2010, 23:38

ETA deil ama valjoux 7735 diyelim. 7735, 1975 y覺l覺nda, 7750 nin pazara 癟覺kmas覺 sonras覺nda, Ruslara 羹retim haklar覺yla devredildi. Puljot ta da bu mekaniklerden var. Ama saat olarak salam ve ucuzdur. ok g羹zel payla覺mlarda bulunuyorsunuz sosyalcan. Teekk羹rler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners