TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Marka Bilinirliği ve Saat Tercihleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Marka Bilinirliği ve Saat Tercihleri

Mesaj Zemberek » 20 May 2010, 03:46

Kesinlikle az bilinirlik ön planda olur, onu tercih ederdim. Farklı olması az bulunması daha cazip geliyor, tabi az bilinir diye ya da farklı olmak adına da asla sıradışı örneğin Diesel'in "Freak of Nature"ı gibi bir saati, dikkat çekmeyi sevmediğim için, tercih etmem açıkçası.

Aklıma gelen saati yazmazsam çatlarım :lol:

Techné Sparrow Hawk Hirsch Mariner Gold

Resim

Şimdi huzurlu uyuyabilirim :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj pureman » 20 May 2010, 10:43

Soru böyle sorulursa ben açıkçası az bilinen ve çok bilinen arasında çok kesin ayrım yapamam..

Ama fiyatta biraz daha esnek olacağı için az bilinene yönelebilirim..
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj Clk » 20 May 2010, 11:00

Simdi benim anladigim su Zemberek. Sen diyorsun ki 2000 Euroluk Omega ile 2000 Euroluk marka X (güzel marka ismi aslinda malcom X gibi :)) arasinda secim yapacak olsam Marka X'i secerim dogru mu anladim?

Eger dogru anladiysam... SEN DELIMISIN? :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 20 May 2010, 14:17

Niye deil olsun !? Kimsenin kolunda olmayan farklı güzel bir saat takmış olacak :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 20 May 2010, 14:35

konusu gelmisken az bilinen fakat meraklisi cok olan markalar var tabiiki diver segmentinde.Fakat bu markalarin watchuseek gibi sitelerde sabit konu basliklari var ayrica bazilari dsitenin official markalarindan.Hardcore diver diye adlandirilan fakat ebay de bile satisi olmayan bu markalari bir incelesek diyorum .1000wr basit tasarimlar aksesuar secenekleri olan custom yapabilecegin saatler ornek vermek gerekirse KORSBEK, KREMKE, BENARUS bunlar nedir ne degildir bence asmislar .Hemde dusuk fiyatlara kaliteli hizmet sunarken....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 20 May 2010, 17:23

Güzel fikir 2fast... Ismail bu sefer görecegim seni Istanbul'a geldigimde :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 20 May 2010, 23:43

Ben de öyle bir tercih yaptım ve Temption'u seçtim. Hem modelleri çok fonksyonel, hem en iyi mekanizmaları kullanıyor, hem geri kalan herşeyi kadrandan kollara, kasadan, bileziklere kadar kendi üretiyor. 15 gün yerine 30 gün kronometrik testlere tabi tutuyor ve her yıl ancak 700 kişi bu saati takabiliyor. Tercih edenler arasında LH(Curare Ltd.Ed Black PVD Classic Cronograph), Jackie Chan, FHKC, Helmut Kohl un ve şimdiki şansöliye var. Benim için, başkasının kolunda olmayan iyi bir saati takmak çok daha önemli. Çünkü hemen hemen istediğim modeli, markanın mecburiyetlerinin dışında taçıayabilme şansım var. Tıpkı özel terzide takım diktirmek gibi. Bu arada CGK-204 Curare LTD.ED. modeli bu yılda, Chronos'un ilk 10 listesinde. Watch Time da bakıldığında, ABD de yükselen terndi anlaılıyor. Japonya, 15 bin adet CM-05 siyah ısmarlamış ama Temption üretmiyor. Kısacası, her takan bir koleksiyonuna da sahip olmayı istiyor. Çünkü benim gibi,kendini özel hissetmek isy-teyenler bu tarzları tercih ederler. Bu sadece bir zevk. Diğer markalar kötü mü??? Hayır, hepsi kalbur üstü hatta bazıları çok ama çok değerli ve önemli. Bu sadece bir tercih.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 21 May 2010, 00:06

modern60 sızınde bılgınızden faydalanark yukarıda yazdıgım marka saatlerle veya benzer toolwatch larla ılgılı bır baslık acalım .Bundan pahada hafıf kalıtede agır ceken markalar sanırım.Aslında bu tarz bır saatı kolumda sureklı gorsem sıkılmam.mesela
Resim
seadevıl
Resim
korsbek oceaner
Resim
UTS 2000 DIVER
evet yorumları alalım sankı acalım falan derken baslık acıldı bıle
benım TT1 oyuncak kaldı bunların yanında:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Google [Bot], hknmtn ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners