TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fricker Design Saatlerin Babası Korsbek

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fricker Design Saatlerin Babası Korsbek

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 20:19

Benim fricker falan gıcığım olamaz. ancak. Temption denince, tarihçe ve iş ilişkilerini iyi bildiğim için anlamını kavrayamadım. Bütün saatleri kendisi çizen bir mühendis hem de mikro kenikçi olan Klaus Ulbrich, belki kemdi tasarımlarıyla referans olabilir ama bu çizgileri 1990 larda abd deçizmeye başlamış. Fricker i bilmem ayıp değil sanırım. Bir de linklediğiniz siteye baktım ama orada Temption ile ilgil bir şey okumadım. Bir daha bakacağım. Şuna emin olun, öyle bir şey beni rahatsız etmez. Ama bir çok marka, bir başkasını kendine referans diye gösterir. Bu biraz rahatsız edici. O yüzden sordum. Dediğiniz gibiyse, kendisi de onaylar ben de size ve foruma bildiririm.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 20:42

Linkteki bütün bilgilere göz gezdirdim. Ama bu referanzı bulamadım. Eğer mümkünse referanz listesinin linkini veririmisiniz 2fazt4u? Bu arada eğer kasa imalatı diyorsanız, evet yukarıda gördüğüm atölyeler kasa imalat makinalarıyla dolular. Temption belki kasa yaptırıyordur diyorsanız bunu bilemem. Ama şu kadarını söylemeliyim ki, aklınıza gelecek en pahalı ve ikon olarak taptığınız markaların kasa imalatçıları da kendileri değil. Ben bizzat gözümle imal edildikleri bir kaç büyük atölye ve fabrikayı gördüm. Ve kimlere imalat yapıyorlar biliyorum ama söylemem mümkün değil. Temption' soracağım. Yani brinin bir başkasından nasiplenmesi söz konusu değil, Öyle dersek en çok tanınan muhteşem markalar da bazı atölye ve fabrikalardan mı nasiplenmiş oluyorlar ben anlamadım??? Pazarda, kasa imaalatçıları, ham ya da tam bitmiş kasa imaatını yapar teslim ederler, kadrancılar kadran yaparlar, polisajcılar ve satineciler, pvd ciler, dekorcular, kabartmacılar, grafikerler ve bunlar gibi bir sürü başka başka atölye ve fabrikalar bütün parçaları üretirler ve sonunda bu parçalar, asıl markanın ya fabrikasında ya da dışarıdaki başka bir taşaron terminör de toplanırlar ve son kontrolleri yapıldıkltan sonra, tekrar markaya gönderilirler, marka da ktularına koyar ve sizin için pazara sunar. Kısa imalat döngüsü bu şekildedir. Neyse ben yarın Temption'a Fricker GmbH ve Korsbek ile ilişkilerini sorup size yazacağım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 22:58

Fricker GmbH, Almanya Pforzheim de 25 senedir kasa üretimi yapan bir atölyeymiş. 1995 te bu günkü fabrikayı yapmışlar. Dolayısıyla, biraz önce dediğim gibi kasa imalatı da, saat sektöründe bir daldır. 2002 yılında özel tasarım ödülüne layık görülmüş olan Temption Cherubin(çok özel bir taşın ismi) Rattrapante'ın da kasasını tasarım aşamasında Temption'un sahibi ve tasarımcısı Klaus Ulbrich ile tasarlayıp beraber üretmişler ve zaten bu son işleri olmuş. Bir çok büyük ve önemli olarak bilinen markaların kasalarını da birileri üretir, tasarım aşamasında yardım eder ve nihayi modele ulaştırır ve üretir. Mesela Rolex'in ve Tudor'un kasalarını(altın ve çelik) üretenlerden birisi çok büyük bir fabrikadır ve sahiplerini bizzat samimi olarak tanıyorum. Aynı masada defalarca yemek yemiş bir çok konuda sohbetler etmişizdir. İŞÇİLERİNİN BAZILARI ÇOK SAMİMİ DOSTLARIM OLMUŞTUR. Patek Philippe 'in de kasalarını imal eden ve prototipteki düzeltmelerini yapıp nihayi modele getirip üretenleri tanıyorum. Bunun gibi Chopard, Breguet ve Piaget'e de kasa üretenleri tanıyorum hem de yakından. Ama asla bu konuları burada açmak istemedim. Sebebi ise, bunun çok sıradan bir durum olmasıdır. Yani hiç bir marka, bir kasa üreticisinden nasiplenmemiştir. Tasarım hatalarıyla baş etmek kasa imalatçılarının görevi zaten!!! Ama sizler haklı olarak birilerinin referanz olarak bazı tanınmışları göstermelerine etkilenebilirsiniz. Ama lütfen dikkat!!! PATEK Phıllıppe yada ROLEX, bu iamalatçılara ancak lütuf olmaktadırlar ve 1000 lerle işçiye maaş çıkmaktadır... İlginize teşekkürler ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 22 May 2010, 11:15

zaten bahsetmek istedigim buydu.Bu kasa tasarim firmasi bir cok firmaya is yapmis.TEmption ile iliskisi kisa surmus olabilir.ve ne kadar enteresan bence cok kaliteli ve ozgun karakteri olan bir tasarim atelyesi.Sadece temption veya korsbek degil omega ninda efsane kasalarina imza atmis diye biliyorum.bir diger gocup giden markada sanirim
http://www.prs2dreadnought.com/
hala efsane olarak bahsediliyor saatlerinden....
Resim
detayli bilgiler icin tesekkurler ve ayrica bu tasarim anlayisini odun vermeden herseye rahmen surduren firmalara bol sans.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 22 May 2010, 13:01

Sevgili 2fast4u ısrarla aynı temaya vurgu yapıyorsunuz ve dün akşam ben oldukça tatmin edici bir not mesaj yazdım. Ne Omega'nın kasalarını tasarlamış veya üretmiş ne de Temption'un. Benim bahsettiğimi daha dikkatli okumanızı rica ediyorum. O ZAMAN KASA İMALATININ ZATN SEKTÖRÜN BİR BRANŞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. Kısacası, nasiplenmek dediğiniz, bir iş ve istihdam yaratma ortamından başka bir şey değil. Her saat markası, kendi kasalarını yapabilir ama maliyet artar çünkü gerekli freze ve kalıp, eritme fırınları ve benzeri cihaz ve araçlar, saatin maliyetine binerler. Omega dan esinlenerek yapılmış kollar da, fricker'ın referanzlarında ama alınmmış olarak. Bu saati Omega ürettiğinde yıl 1975 idi. Fricker 1985 te kurulmuş. Bu konudaki ısrarınız, eğer kendinizi motive etmek içinse, olabilir ama saat merakı bambaşka bir şey. Bir Temption kasalara ve bir de Fricker a bakın. Temption kasaların tamemen elde işlenmiş olduklarını görebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 23 May 2010, 00:15

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
evet arkadaslar yukarıdakı fotograflarda Mr.walter Frıcker ısımlı sahıs yanı kapandı denen sırketın sahıbı.Daha dogrusu Fricker Gmbh &co kg ısımlı sırketın.Ve anlıyacagınız uzre dıger goruntulerde calışmayan sırketın faalıyet goruntulerı.Sımdı bunlar nerden cıktı denecek olursa Mr.Ian kremke nın kremkewatch ın sahıbı olan sahsın beyfendıyı yerınde zıyaretınde cekılmıs fotografları.Sırketın merkezı Pforzheim schaure /stowa fabrıkasına yakın bır yerde.Dıger nokta ısvıcre pekı neresınde orası daha enteresan.Sınn sırketı ıle bırlkte kurdukları SUG fabrıkasında adres Glashutte/Sachsen.Sımdılık ın house kasa ımalatı yapan sırket eger mumkun olursa prıvate label brand altında komple bır saat uretmeyı planlıyor.Asagudakı markalar sırketın referans gosterdıgı markalar yanı bır sekılde ısbırlıgı yaptıgı sırketler .Kım nasıl anlarsa anlasın.cokda onemlı degıl.Zaten yukarıda bır fırmayla olan partnershıp konusu orneklenmıs sene 2002 yıllarıymıs...........http://www.w-fricker.de/ ınternet adresı
Alpha Time („Sawfish“)
 Hanhart
 Jacques Etoile
 Junghans
 Kobold
 Lacher
 MarcelloC
 Mühle
 Robergé
 Nienaber
 Oris
 Point Tec (Junkers)
 RGM
 Sinn
 Schauer
 Temption
 Tutima.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 23 May 2010, 00:24

sımdı oturup yazsammı hıc degınmesen mı dedıgım yukarıdakı elestırısel yanıta benım kısısel yanıtım.Sayın modern 6o daha once bulgarı moonphase arıyorum dıyen bır sahsın arayısının ıcı bos oldugunu onceden kestırıp yazdıgım cevabın uslubu netıcesınde saat merakı sınıflandırılamaz yada tam sızın yazdıgınız seklıyle"Saat kesin olarak şahsi bir zevk ve aşkın tezahürüdür" cumlesını herhalde bana yazarken unuttunuz .Cunku ben sadece dıver saatlere meraklı bır kısı olarak bır kac bılgı kazandırablırmıyım nıyetıyle bır konu dıle getırmenın yanlıs onludugunu sımdı goruyorum.Konu bılgelık taslamak degıl , eksıklerımın tamamlanması olabılır.Is veya gundelık yasantımda veya dıger hobı alanlarımda ogrendıgım ve sorulursa ogrettıgım cok onemlı bır bakıs acısı var kı o da su "hayatta buyudukce soylemlerde kuculeksın" .Yasım 35 elbet saat konusunda sıze bılgı yarıstıramam ama kendımı motıve etmek ıcın destege hıc ıhtıyacım yok emın olabılırsınız.Saygılar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 23 May 2010, 01:17

Kişisel zevkler ve renkler tartışılmaz tabii. Ama ısrarla kalkıp bir kasa fabrikasını diğer ve yukarıda sıraladığınız markaların ilham kaynağı ilan ederseniz ben de defalarca cevap yazmam. Bu son cevabım olur. Üç mesaj önce neler yazdığıma bakarsanız bu polemiğin ne kadar anlamsız ve tatsız bir bilgi yarışına döndüğünü anlarsınız. Tekrar edeceğim inşallah anlatabilrim. Saat denen aksesuarı bir marka tek başına üretmez. Kasasını birileri, kadranını birileri, mekanizmasını birileri(in-house makinalar bile parça bazında dışarıda üretilirler) camını birileri, bileziğini birileri dekorunu birileri(makina yada kasa) ve terminasyonunu birileri(in-house denenler hariç) yaparlar. Bu pazarda tanıdığınız markaların %90 ına yakınında böyledir. Dolayısyla Fricker GmbH da bir kasa imalatçısı. Bu çok normal bir durum. Zaten resimlerde görünen makinalar, torna, freze, fırınlar, kalıplar ve elektro-kimyasal işlem uygulayıcıları. Burada sorun şu; ben bu kasa imalat atölyesinin, bir takım markalara kasa yapabileceğini, kasa tasarımlarında uygulama sırasında çıkacak hataları düzeltip nihayi hale getireceklerini zaten defalarca söyledim. Ama siz benim bilgeliğimden başlamış işi nerelere getirmişsiniz. Artık söyleyebilecek bir şeyim kalmadı.Lütfen yazdıklarımı sırayla tekrar okuyun.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners