saat konusunda hereyi rolex 羹zerinden anlatmaya 癟al覺覺yorsun, o nedenledir muhtemelen.clk yazd覺:Bana fanatik diyorlar ama fanatiklikte sen benden daha betersin Cant
ben saat konusunda fanatiim, marka konusunda deil.
bug羹n sadece sat覺a odaklanm覺 bir markan覺n d羹nden bahsetmesi komik deil mi? 'ben bunlar覺 yapt覺m, bana bir hayr覺 dokunmad覺, ben sat覺a bakay覺m en iyisi' felsefesi. rolex, uzakdou ve amerika pazar覺na 'fabrikasyon' saat yetitirmeye 癟al覺覺rken, arap eyhlerine sataca覺 saatlerin 羹zerine daha fazla m羹cevher nas覺l yerletiririm diye kafa yorarken, iwc 80lerden itibaren 繹zellikle kurt klaus ile balayan d繹nemde perpetual ile ilgili neler yapm覺 iyi incelemek gerek, hatta saat k羹lt羹r羹 ad覺na...clk yazd覺:bug羹n ki IWC'n覺n perpetual kalender'i herkesin kolunda ki marka taraf覺ndan bundan 60 sene kadar 繹nce 羹retilip sat覺l覺yordu
jaeger benim i癟in 羹st ligdedir zaten ama markalar覺 tek tek 繹zelliklerini al覺p bir yere oturtmak yanl覺 olur, bir b羹t羹n olarak ele almak laz覺m. pp, ap ve vc gibi firmalar覺 ise ne kadar ele alsan覺z, o elin i癟inde durmaz, zevkler ve renklerin olmad覺覺 tepelerde dola覺yor onlar, aman 癟arp覺lmayal覺mclk yazd覺:Bir komplikasyon bir markay覺 羹st羹n k覺l覺yor ise o zaman JLC saatlerin en b羹y羹羹d羹r. AP,VC ve PP ise ellerinde ki 覺slak mendiller ile arkas覺ndan bakarlar

elma ve armut. kriterlerime uygunsa quartz bir saati de savunurum ben.clk yazd覺:Jumbo gibi bir makineyi savunan bir insan (ki g羹zel) neden baska bir bal覺k alt覺nda komplikasyonu savunur?
kendimizle 癟elimeyelim l羹tfen, big pilot almak isteyen sensin, benim big pilot'um varclk yazd覺:Son bir c羹mle ise IWC kalitesi ile ilgili