TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 11:13

clk yazd覺:Bana fanatik diyorlar ama fanatiklikte sen benden daha betersin Cant :)
saat konusunda hereyi rolex 羹zerinden anlatmaya 癟al覺覺yorsun, o nedenledir muhtemelen.
ben saat konusunda fanatiim, marka konusunda deil.

clk yazd覺:bug羹n ki IWC'n覺n perpetual kalender'i herkesin kolunda ki marka taraf覺ndan bundan 60 sene kadar 繹nce 羹retilip sat覺l覺yordu :)
bug羹n sadece sat覺a odaklanm覺 bir markan覺n d羹nden bahsetmesi komik deil mi? 'ben bunlar覺 yapt覺m, bana bir hayr覺 dokunmad覺, ben sat覺a bakay覺m en iyisi' felsefesi. rolex, uzakdou ve amerika pazar覺na 'fabrikasyon' saat yetitirmeye 癟al覺覺rken, arap eyhlerine sataca覺 saatlerin 羹zerine daha fazla m羹cevher nas覺l yerletiririm diye kafa yorarken, iwc 80lerden itibaren 繹zellikle kurt klaus ile balayan d繹nemde perpetual ile ilgili neler yapm覺 iyi incelemek gerek, hatta saat k羹lt羹r羹 ad覺na...

clk yazd覺:Bir komplikasyon bir markay覺 羹st羹n k覺l覺yor ise o zaman JLC saatlerin en b羹y羹羹d羹r. AP,VC ve PP ise ellerinde ki 覺slak mendiller ile arkas覺ndan bakarlar :)
jaeger benim i癟in 羹st ligdedir zaten ama markalar覺 tek tek 繹zelliklerini al覺p bir yere oturtmak yanl覺 olur, bir b羹t羹n olarak ele almak laz覺m. pp, ap ve vc gibi firmalar覺 ise ne kadar ele alsan覺z, o elin i癟inde durmaz, zevkler ve renklerin olmad覺覺 tepelerde dola覺yor onlar, aman 癟arp覺lmayal覺m :)

clk yazd覺:Jumbo gibi bir makineyi savunan bir insan (ki g羹zel) neden baska bir bal覺k alt覺nda komplikasyonu savunur?
elma ve armut. kriterlerime uygunsa quartz bir saati de savunurum ben.

clk yazd覺:Son bir c羹mle ise IWC kalitesi ile ilgili
kendimizle 癟elimeyelim l羹tfen, big pilot almak isteyen sensin, benim big pilot'um var :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Clk » 08 Haz 2010, 11:26

Big Pilot herkeste var ya ondand覺r belkide almak istememin nedeni :) IWC'den hep haz ettim o ayr覺 olay ama t羹m kriterler IWC markas覺n覺n alehine 癟al覺覺rken baz覺 ger癟ekleri de s繹ylemek gerek.

Rolex i癟in ilk g羹nden beri yazd覺覺n hep ayn覺. Arap eyhi, uzak dou, tal覺 saat v.s. Yazd覺klar覺ma dikkat edersen ben IWC'den bahsediyorum. Yap覺lan her hassasiyet testinde kaybettiginden, tarihi boyunca hep bat覺p 癟覺kt覺覺ndan. Eer bir markan覺n tarihi ile ilgilenmeyeceksen benim tavsiyem bir guess yada armani olur senin icin.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 14:34

clk yazd覺:Big Pilot herkeste var ya ondand覺r belkide almak istememin nedeni :) IWC'den hep haz ettim o ayr覺 olay ama t羹m kriterler IWC markas覺n覺n aleyhine 癟al覺覺rken baz覺 ger癟ekleri de s繹ylemek gerek

bosver kriterleri, sen memnun ve mutlu musun ona bakmak gerek oncelikle, sonucta saat senin kolunda.
ben bunca sene iwc ile ilgili bir tek sorun yasasaydim, buraya ilk ben yazardim merak etme.
herkeste oldugu icin satin aliyorsan (ki sanmam) o zaman rolex'lerini de ayni kefeye koyarak, durumu sadece 2. el garantisi olarak nitelemem lazim, o da koleksiyonculuga sigmaz, al-satcilik olur. ben oyle yapmiyorum, big pilot aldigimda populerlik kelimesi yanindan gecmiyordu.

clk yazd覺:Rolex i癟in ilk g羹nden beri yazd覺覺n hep ayn覺. Arap eyhi, uzak dou, tal覺 saat v.s.

ben rolex hakkinda baska fazlaca yazacak birsey bulamiyorum, kusura bakma, bir de saatten cok anlamayanlar aliyor diyorum, unutmayalim, hem onlari sen niye savunasin ki, sen saatten anliyorsun, tasli rolex takmiyorsun vs vs :)

clk yazd覺:Eer bir markan覺n tarihi ile ilgilenmeyeceksen benim tavsiyem bir guess yada armani olur senin icin.

ben saat meraklisiyim diyorum, sen ne yaziyorsun yine :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Mesaj Clk » 08 Haz 2010, 16:18

Ben tal覺 Rolex'in kral覺n覺 tak覺yorum. Sen merak etme 8-)

Bu arada ben saatten anl覺yorum diye hi癟 iddia etmedim. Sadece kim Rolex'i k繹t羹l羹yor o saatten anlamaz dedim. Neyse, dediin gibi takan i癟in 繹nemli. Sen IWC'ile mutlu ol bana yeter :lol:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 19:21

var bizim de kan覺m覺zda arapl覺k demek ki :)
okuduum kadar覺yla rolex'i kimse k繹t羹lemiyor, sen gerektiinden 癟ok 繹vd羹羹n i癟in, kimsenin asl覺nda umursamad覺覺 eyler insan覺n akl覺na geliyor, etki-tepki meselesi...
biz saatten anlar覺z dersek, d繹versiniz bizi, her sene 1 milyon 羹r羹yorsunuz :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Mesaj Efe » 08 Haz 2010, 19:36

Rolex'in en can s覺k覺c覺 yan覺n覺n bu olduunu d羹羹n羹yorum. Neredeyse Toywatch kadar 羹retiliyor.
Tamam Omega da ayn覺 羹retim rakamlar覺nda ama Rolex'in en ucuz saati Omega'lar覺n ucuz serilerinden pahal覺. Rolex'in saatleri de daha iyi.
襤in 羹z羹c羹 k覺sm覺 bu kadar 羹retildiine g繹re Comex'lerin Tiffany & Co.'lar覺n koleksiyon deerlerini yakalayacak Rolex art覺k olmayacak.
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullan覺c覺 avatar覺
Efe

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:25

Mesaj Clk » 08 Haz 2010, 19:46

cant yazd覺:var bizim de kan覺m覺zda arapl覺k demek ki :)
okuduum kadar覺yla rolex'i kimse k繹t羹lemiyor, sen gerektiinden 癟ok 繹vd羹羹n i癟in, kimsenin asl覺nda umursamad覺覺 eyler insan覺n akl覺na geliyor, etki-tepki meselesi...
biz saatten anlar覺z dersek, d繹versiniz bizi, her sene 1 milyon 羹r羹yorsunuz :lol:

Ben bunu yapmasam ne konusacag覺z burada :? can覺m覺z s覺k覺l覺r, at覺acak tart覺acak bir konumuz kalmaz.

Bu arada abartma 1 milyon deil sadece 800.000 :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 19:53

繹n羹m羹zdeki senelerde, rolex'ten bahsederken milyonlar覺 telaffuz etmek istiyoruz clk :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners