TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüplü Dalış/Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tüplü Dalış/Saat

Mesaj görkemk » 11 Ara 2018, 09:18

dalış saatleri için İSO 6425 sertifikası olan saatleri tercih edilmedir. Bu manyetik alan , ısı , nem , darbe ve saat üzerinde yazan derinliğin yüzde 25 fazlasına dayanabileceğinin test edildiğini gösterir.

En uygun fiyatlı ISO diverları seikolar satmaktadır , sırasıyla SKX, turtle, sumo, monster , kinetik diver , marine master gibi gibi serileri var
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj toudainiwa » 07 Oca 2019, 17:10

Citizen Promaster. Hem ucuz hem de kaliteli. Yillarca Italya Sas komandolarinin resmi tercihi olmus bir Saat.
Kullanıcı avatarı
toudainiwa

Mesaj Ankthas » 07 Oca 2019, 17:31

görkemk yazdı:dalış saatleri için İSO 6425 sertifikası olan saatleri tercih edilmedir. Bu manyetik alan , ısı , nem , darbe ve saat üzerinde yazan derinliğin yüzde 25 fazlasına dayanabileceğinin test edildiğini gösterir.

En uygun fiyatlı ISO diverları seikolar satmaktadır , sırasıyla SKX, turtle, sumo, monster , kinetik diver , marine master gibi gibi serileri var

Üstad ISO 6425'in Seiko'nun satış pazarlama taktiği olduğuyla ilgili çok şey okudum aslı astarı nedir hakikaten önemli bir kıstas mıdır? 200 metre WR, vidalı tepe, arka kapak yeterli olmaz mı tüplü dalış için?
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj CptOz » 07 Oca 2019, 18:43

Profesyonel veya sık tüplü dalış yapanlar mutlaka yanlarında dalış bilgisayarı (saat) taşırlar. Ama hobi maksatlı amatör tüplü dalışlar için (dekosuz, kısa, 18mt ye kadar) normal bir diver saat yeterli olabilir. Bunda da kıstas 200 mt Wr saatler genelde. Su geçirmez (100 mt WR) saatler de işinizi görebilir ama çok da güvenmemek lazım. ISO sertifikasyonu olmayan Casio veya 100 mt WR saatlerle dalan cok dalgıç gördüm. Ben de yıllarca casio WR saatlerle 20-30 mt lere kadar daldım sorun olmadı hiç. Şahsi düşüncem tüplü amatör dalışlarda 200 mt WR saatler gayet iyi. Ama daha dalış bilgisayarına yakın ve faydalı bir saat olsun derseniz Quantum Barracuda, Momentus Atlantis modeller ( dijital miyota mekanizmalı derinlik, sıcaklık, dalış zamanı göstergeli ve alarmlı) veya Casio G-Shock Frogman modeller tercih ediliyor.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj AhmetDeniz » 07 Oca 2019, 19:43

ozgtegin yazdı:Profesyonel veya sık tüplü dalış yapanlar mutlaka yanlarında dalış bilgisayarı (saat) taşırlar. Ama hobi maksatlı amatör tüplü dalışlar için (dekosuz, kısa, 18mt ye kadar) normal bir diver saat yeterli olabilir. Bunda da kıstas 200 mt Wr saatler genelde. Su geçirmez (100 mt WR) saatler de işinizi görebilir ama çok da güvenmemek lazım. ISO sertifikasyonu olmayan Casio veya 100 mt WR saatlerle dalan cok dalgıç gördüm. Ben de yıllarca casio WR saatlerle 20-30 mt lere kadar daldım sorun olmadı hiç. Şahsi düşüncem tüplü amatör dalışlarda 200 mt WR saatler gayet iyi. Ama daha dalış bilgisayarına yakın ve faydalı bir saat olsun derseniz Quantum Barracuda, Momentus Atlantis modeller ( dijital miyota mekanizmalı derinlik, sıcaklık, dalış zamanı göstergeli ve alarmlı) veya Casio G-Shock Frogman modeller tercih ediliyor.
Ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Amatör seviyede bir dalgıçsanız zaman tutma gibi bir ihtiyacınız yok. Güvenlik için kullanacağınız tablalor dalış planını kendiniz yapmadığınız sürece pratikte kullanılabilir değil ki amatör seviyede olduğuz sürece önünüzde bir lider olup dalış profilini o belirleyecektir. Ki bu lider sizin de güvenli sürelerde dalış yapmanızı sağlar. Ha ben güvenlikten bağımsız olarak su altında süreyi görmek istiyorum bu konuda meraklıyım, ilgileniyorum derseniz kimse size engel olmaz wr200m bir saati 18-20 metrelerde hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz. Daha önce belirttiğim gibi 200m wr olan invicta pro diver saatimi 42 metreye indirdim ve sıkıntı yaşamadım. Hemen hemen aynı su geçirmezlik önlemine sahip kendi dalış bilgisayarımla sadece bu sezon 500 civarı dalış yaptım ve bir sorun yaşamadım. Su geçirmezlik seviyesi 40 metre yazan gopro housingimle defelarca +50 metrelere inip bir sorun yaşamadım. Kısaca 200m wr yazan bir saatin ISO kriteri olsun veya olmasın su geçirme konusunda bir problem yaratacağını zannetmiyorum.
Kullanıcı avatarı
AhmetDeniz

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners