T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
襤yi Forumlar Dileriz
TSF
Eskimemur » 19 Ara 2018, 12:25
Evren saatte bu marka 3te1 fiyat覺na. Always fashion veya chrono24 teki ad覺yla daima moda da ve rotapta iyi fiyatlar var. Dizaynlar覺 癟ok g羹zel bence. Makinalar覺 eta yan覺lm覺yorsam. Bu fiyat seviyelerinde tavsiye ederim.
-

Eskimemur
-
- Ya: 51
- Kay覺t: 24 Ara 2013, 11:47
khef » 19 Ara 2018, 12:43
T羹m modelleri bilinen tasar覺mlardan kopyalama yoluyla 羹retilen bir markan覺n mekanizmas覺na, servisine, i癟iliine ne kadar g羹venilebilir? Ben asla g羹venmem.
Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
-

khef
-
- Ya: 44
- Kay覺t: 07 Mar 2014, 13:02
CptOz » 19 Ara 2018, 13:02
1931 y覺l覺nda kurulmu bir 襤svi癟re saat markas覺. Genelde Eta mekanizma kullan覺yorlar bir 癟ok firma gibi ve saatleri Swiss Made. Evet belki bir Rolex, Omega gibi bilindik bir marka olmasa da sayg覺n bir markad覺r. Saatlerini ayni mekanizma ta覺yan bir 癟ok markadan daha uyguna bulabilirsiniz. Bug羹n bir 癟ok marka belli modelleri birbirine benzer yap覺yor zaten, homage saat 羹reticisi demek yanl覺 olur kanaatindeyim. Eer ayni mekanizmaya ve yakla覺k kaliteye sahip daha uygun bir swiss made varsa tabii ki o tercih edilebilir. Baz覺 saatlerde markaya da ayr覺ca para verdiimizi unutmamak laz覺m.
-

CptOz
-
- Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27
seastar1000 » 19 Ara 2018, 13:16
Markan覺n baz覺 saatlerini nisanta覺 rotap da inceledim neticede rotap bu markay覺 sat覺yorsa art覺 bir avantaj bence yan覺 guven veriyor
Bendek覺 saate gel覺rsek k覺sa b覺r sure takt覺m i癟inde eta mak覺ne var zaman tutmas覺 癟ok guzel de yas覺mdan dolay覺 kadran kar覺s覺k geld覺覺 覺c覺n gozluksuz zorland覺覺mdan satmak 覺sted覺m al覺c覺 c覺kmad覺 dursun s覺md覺l覺k 癟ekmecede ded覺m
K覺sa kesersek incelediim t羹m modelleri kaliteli 羹retilmi buldum ben nac覺zane almak iteyenlere tavs覺ye eder覺m ama ikinci eli sorunlu haber覺n覺z olsun
-

seastar1000
-
- Kay覺t: 17 Nis 2011, 19:46
raven » 19 Ara 2018, 13:20
ozgtegin yazd覺:1931 y覺l覺nda kurulmu bir 襤svi癟re saat markas覺. Genelde Eta mekanizma kullan覺yorlar bir 癟ok firma gibi ve saatleri Swiss Made. Evet belki bir Rolex, Omega gibi bilindik bir marka olmasa da sayg覺n bir markad覺r. Saatlerini ayni mekanizma ta覺yan bir 癟ok markadan daha uyguna bulabilirsiniz. Bug羹n bir 癟ok marka belli modelleri birbirine benzer yap覺yor zaten, homage saat 羹reticisi demek yanl覺 olur kanaatindeyim. Eer ayni mekanizmaya ve yakla覺k kaliteye sahip daha uygun bir swiss made varsa tabii ki o tercih edilebilir. Baz覺 saatlerde markaya da ayr覺ca para verdiimizi unutmamak laz覺m.
+1

D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
-

raven
-
- Ya: 54
- Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31
seastar1000 » 19 Ara 2018, 13:23
Ben 繹yle d羹羹nm羹t羹m ki hala ayn覺 fikirdeyim adam jaquet droz la blancpain le ayn覺 maazada sat覺yorsa demek ki bu marka kal覺tel覺d覺r bu f覺yata da al覺n覺r
-

seastar1000
-
- Kay覺t: 17 Nis 2011, 19:46
raven » 19 Ara 2018, 13:31
seastar1000 yazd覺:Markan覺n baz覺 saatlerini nisanta覺 rotap da inceledim neticede rotap bu markay覺 sat覺yorsa art覺 bir avantaj bence yan覺 guven veriyor
Bendek覺 saate gel覺rsek k覺sa b覺r sure takt覺m i癟inde eta mak覺ne var zaman tutmas覺 癟ok guzel de yas覺mdan dolay覺 kadran kar覺s覺k geld覺覺 覺c覺n gozluksuz zorland覺覺mdan satmak 覺sted覺m al覺c覺 c覺kmad覺 dursun s覺md覺l覺k 癟ekmecede ded覺m
K覺sa kesersek incelediim t羹m modelleri kaliteli 羹retilmi buldum ben nac覺zane almak iteyenlere tavs覺ye eder覺m ama ikinci eli sorunlu haber覺n覺z olsun
Sizde hangi modeli var? Fotoraf paylasan覺z da g繹rsek

D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
-

raven
-
- Ya: 54
- Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31
Ufkynl » 19 Ara 2018, 14:03
Homage ile ilgili s覺k覺nt覺 hereyden 繹nce onun orjinal tasar覺m覺n覺n baka bir saatte olduunu kendimizin bilmesi. Bu durum hernekadar beendiiniz bir tasar覺m da olsa hep bi eylerin eksik kalmas覺 anlam覺na geliyor. Ik覺nc覺 s覺k覺nt覺 ise saatin orjinalini tan覺yan biri taraf覺ndan bahsinin a癟覺lmas覺 akabinde d繹necek olan homage muhabbeti. Bu da kar覺ndaki kiinin tavr覺na g繹re can s覺k覺c覺 olabilir.
I癟inde isvicre makina olan 316 celik kullanan bir saat homage de olsa zaten kaliteyi belli standarda getirmitir. Aranan kaliteli bir 羹r羹nse g繹n羹l rahatl覺覺 ile al覺n覺r.
Misal beendiim saatin homagesi var. Hatta orjinalinde zay覺f bulduum ne varsa adamlar tek tek saptam覺 ve saati bu eksiklikleri gidererek uretmisler. Ama yukarda bahsettiim konular y羹z羹nden al覺p almama konusunu netlestiremiyorum.
Louis erard konusunda ise 2. El piyasas覺 繹nemli ise almay覺n eer 繹nemli deil zaten satm覺yorum diyorsan覺z al覺n.
-

Ufkynl
-
- Kay覺t: 18 Eki 2015, 18:09
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler 癟evrimi癟i
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Elvan, Google [Bot], sphinx ve 119 misafir