TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Mesaj CptOz » 09 Oca 2019, 12:24

Denizci kardeşim, yeni meslek hayatında sağlık ve başarılar dilerim; puruvan nete, denizlerin sakin, sistemlerin faal olsun. [emoji16] Benim de tecrübeli bir denizci olarak tavsiyem gemide pahalı ve üst düzey bir saat kullanmaman yönünde. Sana otomatik/mekanik saat meraklısı olarak gemi içinde bir G-Shock (ışıklı, alarmlı, fonksiyonlu ve sağlam olması nedeniyle) ve liman çıkışlarında, dışarıda kullanabileceğin, beğendiğin uygun bir otomatik saat tavsiye ederim.
Bütçe ve gelir kısıtlamam çok olmasa da ben de kendime bir üst limit koydum. O da kendimce psikolojik ve etik bir sınır olan asgari ücretdir. Bir saate bu ülkede bir insanın kazanabileceği maaşdan fazla para vermek istemiyorum. Ayrıca bana lüks olmayan, uygun fiyatlı, fiyat/performans oranı yüksek saatler daha çok cazip geliyorlar.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj dkmbismarck » 09 Oca 2019, 12:37

eraslani yazdı:Benim kendimce kurduğum bir formül var,
Ev/5=Araba,
Araba/10=Saat bütçesi.
Bu sınır içerisinde kendimi aldığım şeyleri haketmiş hissediyorum ama bu tamamen kişisel bir şey.Benim araba merakım da olduğu için önemliyken, diğeri için araba en sona konulabilir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sanırım sizin ölçeğiniz benim içinde geçerli.Kararsızlık yaşadığım nokta ise tek saat mi yoksa birden fazla saat mi?
Çok severek kullandığım iki saatim var.Bu ikisinin yanına ya bir pilot gelecek ya da ikisiyle de vadalaşıp oris tsf alacam.Hala karar verebilmiş değilim.
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck

Mesaj foottwo » 09 Oca 2019, 13:05

Saatinizin başına birşey gelirse ertesi gün aynısını alabileceğiniz seviye ne ise orada tutabilirsiniz.
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj tugberk » 09 Oca 2019, 13:24

Başkalarının fikirlerinden yararlanmak istediğini anlıyorum ancak pek doğru olmaz. Biraz gerekiyorsa yanlış kararlar da alarak yolunu kendin çizmelisin :)

Örneğin bir tane saatim olsun ama çok iyi olsun diyorsan bence bunu demek için erken. O yüzden belirli sınıflarda saatler alıp satman gerekiyor, bazen 2 saatini satıp 1 saat alman gerekiyor. Böylelikle hem saatleri keyifle kullanmış olursun, hem de değişik saatler görmüş olursun ve zevkin değişebilir.

Denizci değilim ancak denizci arkadaşın da dediği gibi bir G-shock harika olur. Ben DW5600 öneririm, klasik efsane G-shock tur. Her işi görür, yarı yolda bırakmaz. Günlük kullanımda ise öncelik zevk. Dress mi, diver mı, vb. Buna göre fiyatlar değiştiği gibi, haliyle hedef koyacağın tutar da değişir.

Bir oran olmasını desteklemiyorum. Gerekiyorsa 10 binlik saat beğenirsin, maaşın çok iyiyse ayda 1000 TL kenara atıp 10 ay sonra alırsın, yine alırsın. O yüzden yavaş yavaş saat işine girip (eğer keyif alıyorsan) değişik şeyler deneyimlemeni öneririm.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj Maradona » 09 Oca 2019, 14:29

Merdivenlerin ağır ağır çıkılması taraftarıyım... ;-)
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj sieger » 09 Oca 2019, 14:39

Benim icin limit, saate bir sey oldugunda, ya da birisi sansina denk getirdi kirdi, hayatim kararmiyorsa, o kisiye kizmayacaksam, ve yarin aynisi olmasa bile benzer bir saat alabiliyorsam, limitim budur.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj cbmad » 09 Oca 2019, 16:02

benim gibi düşünen ve kişisel limit koyanlar olduğunu görüyorum, kişisel limite esas alınacak bir unsur da saatin/saatlerin bakım veya tamir masrafı sizi maddi anlamda üzmeyecek düzeyde /oranda olması düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
cbmad

Mesaj schavelle » 09 Oca 2019, 16:15

İlk ciddi bütçeli saat olacaksa, zevklerin kısa sürede gelişeceği/değişeceği ve önünüze daha çok/daha iyi fırsatlar çıkacağına olan inancım ve tecrübem dolayısı ile fazla açılmamayı öneririm. Hatta tahmini bütçenin de altında kalmayı öneririm.
1-2 sene içerisinde saat satılarak, üzerinde biraz daha konarak asıl daha kalıcı saat alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
schavelle

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners