TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

H. Moser & Cie Apple Watch Tourbillion

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Apple Watch Tourbillion

Mesaj FıratYldrm » 22 Oca 2019, 01:41

EnderE yazdı:
FıratYldrm yazdı:Bence Apple'a; seni istediğin kadar teknoloji üret, zamanla saatin köhneleşmeye mahkum demek için böyle bir saat yapmışlar zira akıllı saatler çıktığından beri lüks saat satışlarında düşüş var.
Ben lüks saat değilde saat sever saat tüketicisi ifadesini daha sevecen buluyorum. Saat sever için smartwatch başka mekanik saat başkadır. Birbirlerini ikame etmez. Tablet satışı bilgisayar satışlarını düşürdü denilse anlayabilirim ama smartwatch lüks saat satışını düşürdü önergesi kulağa çok mantıklı gelmiyor. Tersine saat ile alakası olmayan adamlar smartwatch sayesinde saat takmaya başladı desem daha doğru bir tespit olur.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstatiksel veriler üzerinden konuşmayı severim. İsviçre Horoloji Endüstrisi Federasyonu (umarım doğru çevirmişimdir) verilerine göre Apple saatinin piyasaya çıktığı 2015 yılına kadar İsviçrede üretilen ve ihraç edilen saat miktarı yükselen bir seyir halindeyken 2015 yılından sonra toplam ihraç her sene düşmekte.

2000 senesi-10,2 milyar frank, 2005-12,5 milyar, 2010-16 milyar, 2015-21,5 milyar, 2017-19,9 milyar frank değerinde üretim gerçekleşmiş.
2018 senesi 12 aylık verileri henüz yayımlanmamış olmakla birlikte ilk yarı yılda düşüş devam etmekte. Apple saatinin satış verileriyle İsviçre'nin saat ihracı ters korelasyon gösteriyor ki bu durum iki ürünün birbirini ikame ettiğine yönelik kuvvetli bir işaret. Son zamanlarda ünlü İsviçreli lüks saat üreticilerinin akıllı saat piyasaya sunmaları da bunun bir sonucu.
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Mesaj FıratYldrm » 22 Oca 2019, 01:47

nzmokur yazdı:
FıratYldrm yazdı:Bence Apple'a; seni istediğin kadar teknoloji üret, zamanla saatin köhneleşmeye mahkum demek için böyle bir saat yapmışlar zira akıllı saatler çıktığından beri lüks saat satışlarında düşüş var.
Nereden bu istatistik?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

https://www.fhs.swiss/eng/homepage.html
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Mesaj rolexcollector » 22 Oca 2019, 03:16

FıratYldrm yazdı:
nzmokur yazdı:
Nereden bu istatistik?

2018 kasım, 2017 kasıma baktım ve ciddi bir artış var.
Ve satışların firma politikaları nedeniyle daha da yukarı çıkabileceğini, ancak özellikle rolex ve patek teki model bulma ve alma zorluğu emin olun büyümeyi engelliyordur.
Akıllı saat kendince bir market oluşturdu ve iyi gidiyor, ancak saat severlerin kolunda tek saat olarak yer alması ve geleneksel saat üreticilerine ciddi kayıplar veremeyeceğini düşünüyordum ki istatistikler de onaylıyor beni.
Selamlar[emoji106]Resim

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Re: H. Moser & Cie Apple Watch Tourbillion

Mesaj EnderE » 22 Oca 2019, 09:22

Lüks saat pazarı başka, İsviçre saat endüstrisi başka. Kapsamları çok farklı. Ek olarak 1000-3000TL bandında bütçesi olan biri smartwatcha kayabilir belli bir mantık çerçevesine sığabiliyor ama birinin patek yada lange almak için yola çıkıp "aa bu da onun işini görüyormuş" diyerek applewatch alacağına pek ihtimal vermiyorum.

Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj FıratYldrm » 22 Oca 2019, 09:47

nzmokur yazdı:
FıratYldrm yazdı:
nzmokur yazdı:
Nereden bu istatistik?

Ve satışların firma politikaları nedeniyle daha da yukarı çıkabileceğini, ancak özellikle rolex ve patek teki model bulma ve alma zorluğu emin olun büyümeyi engelliyordur.
Akıllı saat kendince bir market oluşturdu ve iyi gidiyor, ancak saat severlerin kolunda tek saat olarak yer alması ve geleneksel saat üreticilerine ciddi kayıplar veremeyeceğini düşünüyordum ki istatistikler de onaylıyor beni.
Selamlar[emoji106]Resim

Yukarıda 2015 sonrası ve öncesi istatistikleri belirmiştim.

Eklediğiniz raporun başlığı, "Daha yavaş büyüme hızı ve düşen hacim"

Yine eklediğiniz raporda, "500-3000 frank arası sabitken 500 frank altı saatlerde önemli bir gerileme" olduğu belirtilmiş.

"Monthly income exceeded the 2 billion francs mark for the first time since October 2015,
increasing by 3.9%." denilmiş, dikkatinizi çekerim, 2015 yılında ne oldu?

Apple'ın etkisi benim bulgum değil. Swatch grup, Fossil grup bunu sürekli dile getiriyor. Apple saatini piyasa sürüldüğü gün Swatch grubun hisse senetlerindeki değişime bakmanızı öneririm. Yatırım tavsiyesi değildir :)
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Mesaj FıratYldrm » 22 Oca 2019, 09:58

EnderE yazdı:Lüks saat pazarı başka, İsviçre saat endüstrisi başka. Kapsamları çok farklı. Ek olarak 1000-3000TL bandında bütçesi olan biri smartwatcha kayabilir belli bir mantık çerçevesine sığabiliyor ama birinin patek yada lange almak için yola çıkıp "aa bu da onun işini görüyormuş" diyerek applewatch alacağına pek ihtimal vermiyorum.

Unutmayın ki mekanik saat üreticilerini zamanında Swatch markası, quartz saatler üreterek kurtardı. Yani lüks saat pazarı, İsviçre saat endüstrisi ve quartz mekanizmalı İsviçre saatleri aynı çatı altında. Birine bir şey olursa diğerleri de etkileniyor.
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Mesaj rolexcollector » 22 Oca 2019, 10:00

FıratYldrm yazdı:
nzmokur yazdı:
FıratYldrm yazdı:
nzmokur yazdı:
Nereden bu istatistik?

Selamlar[emoji106]Resim

Yukarıda 2015 sonrası ve öncesi istatistikleri belirmiştim.

Eklediğiniz raporun başlığı, "Daha yavaş büyüme hızı ve düşen hacim"

Yine eklediğiniz raporda, "500-3000 frank arası sabitken 500 frank altı saatlerde önemli bir gerileme" olduğu belirtilmiş.

"Monthly income exceeded the 2 billion francs mark for the first time since October 2015,
increasing by 3.9%." denilmiş, dikkatinizi çekerim, 2015 yılında ne oldu?

Apple'ın etkisi benim bulgum değil. Swatch grup, Fossil grup bunu sürekli dile getiriyor. Apple saatini piyasa sürüldüğü gün Swatch grubun hisse senetlerindeki değişime bakmanızı öneririm. Yatırım tavsiyesi değildir :)
500 doları lüks saat sınıfına nasıl sokarsınız ki?
Ben sizin lüks saati vuruyor sözünüzün hatalı olduğunu savunuyorum.
Fossil i seiko yu etkileyebilir, ama rolex patek seviyesindeki lüks saatlere tablodan da göreceğiniz üzere etki edemez[emoji4]

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Mandos » 22 Oca 2019, 10:10

Rolex Patek gibi markaları alabilen/alan birinin Apple watch alacağını sanmıyorum. Toplam satışı etkiliyordur ama bu markaların satışını etkilemesi mümkün görünmüyor. İki taraf da haklı yani. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners