EnderE yazdı:Ben lüks saat değilde saat sever saat tüketicisi ifadesini daha sevecen buluyorum. Saat sever için smartwatch başka mekanik saat başkadır. Birbirlerini ikame etmez. Tablet satışı bilgisayar satışlarını düşürdü denilse anlayabilirim ama smartwatch lüks saat satışını düşürdü önergesi kulağa çok mantıklı gelmiyor. Tersine saat ile alakası olmayan adamlar smartwatch sayesinde saat takmaya başladı desem daha doğru bir tespit olur.FıratYldrm yazdı:Bence Apple'a; seni istediğin kadar teknoloji üret, zamanla saatin köhneleşmeye mahkum demek için böyle bir saat yapmışlar zira akıllı saatler çıktığından beri lüks saat satışlarında düşüş var.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İstatiksel veriler üzerinden konuşmayı severim. İsviçre Horoloji Endüstrisi Federasyonu (umarım doğru çevirmişimdir) verilerine göre Apple saatinin piyasaya çıktığı 2015 yılına kadar İsviçrede üretilen ve ihraç edilen saat miktarı yükselen bir seyir halindeyken 2015 yılından sonra toplam ihraç her sene düşmekte.
2000 senesi-10,2 milyar frank, 2005-12,5 milyar, 2010-16 milyar, 2015-21,5 milyar, 2017-19,9 milyar frank değerinde üretim gerçekleşmiş.
2018 senesi 12 aylık verileri henüz yayımlanmamış olmakla birlikte ilk yarı yılda düşüş devam etmekte. Apple saatinin satış verileriyle İsviçre'nin saat ihracı ters korelasyon gösteriyor ki bu durum iki ürünün birbirini ikame ettiğine yönelik kuvvetli bir işaret. Son zamanlarda ünlü İsviçreli lüks saat üreticilerinin akıllı saat piyasaya sunmaları da bunun bir sonucu.