Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Katip » 04 Tem 2019, 10:49
justaguy yazdı:Bir de şöyle bir durum var, quartz kristalinin de, şarap gibi yaşlısı mabul. Kristal ilk üretildiğinde zamana bağlı frekans değişimi daha fazla. Zaman ilerledikçe, zamana bağlı frekansındaki değişim azalıyor. Pahalı saatlerdeki (high accuracy vb.) quartz kristaller önceden yaşlandırılıp (yüksek sıcaklık vb. ile) daha sonra saate takılıyor ki, frekanstaki sapma en az olsun. Kristal nem, toz vb. almazsa bozulmaz deniyor

Zemberek yaylarının eskitildiğini okumuştum ama quartz kristaliyle ilgili eskitmeyi ilk defa duyuyorum katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler

Kolunda yaşayan bir şey taşımak istiyorsan, mekanik bir saat edin!
-

Katip
-
Katip » 04 Tem 2019, 10:53
afl yazdı:Ufkynl yazdı:Yani quartz saatler pil koyduğunuz müddetçe sonsuza kadar çalışıyor mu anlamadim? Ben 10 15 yıllık ömürleri var diye biliyordum?
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şöyle söylersek daha doğru olabilir. Bir şeyin ömrü onu, oluşturan elemanların en kısa ömürlüsü kadardır. Dolayısı ile quartz saatler içindeki mekanik aksamların veya pillerin ömrü quartz kristale göre çok çok kısa olduğu için pil bitince (değiştirmezseniz) saat biter. Veya mekanik aksamda metal yorgunluğu olur. Fakat quartz kristalini alıp yeni bir saate koyarsanız, o saate hayat vermeye devam edecektir.
Anladığım kadarıyla quartz bir saatin ömrünün mekanik saatlere oranla kısa olmasının nedeni quartz kristalinden değil kullanılan diğer parçaların ömrünü tamamlamasından veya bozulmasından kaynaklı yani kaliteli malzemeden üretilen bir quartz saat neredeyse mekanik saatler kadar uzun ömürlü olabilir diyebilir miyiz ?
Kolunda yaşayan bir şey taşımak istiyorsan, mekanik bir saat edin!
-

Katip
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 41 misafir