Sonra orient geliyor. Orient saatler de şık dizaynları ve çeşitlilikleri ile öne çıkıyor ama genel olarak kasa çapları ve saatlerinin çoğunun ince olması seiko'yu benim için biraz öne çıkarıyor. Tabii klasik olarak düşünülecek saatler içinde güzel olan modelleri var. Bir de orientlerin uygun fiyatlı saatlerinde bile power reserve göstergesi bulunması da ayrı bir güzellik

Citizen ise eco drive tekonolojisinden sonra otomatik saatlere neredeyse perde çekmesi ile sıralamada kendine yer bulamayacak gibi geliyor bana.
@ 2fast4u
Bence bu saatlerin swiss otomatiklere göre oldukça ucuz olması onları aynı oranda kalitesiz yapmıyor. Seiko otomatikler pek çok muadili sayılabilecek isviçre saatine göre daha uygun (ya da onlar çok pahalı diyelim). Seiko ve Orient bizlere uygun fiyata da kaliteli otomatik saat sunulabileceğinin güzel örneklerini veriyorlar.
Elbette bir oris, omega vb. saatler kadar kaliteli değiller (spring drive mekanizmalı yeni nesil otomatikler hariç) ama sanki kalteli değillermiş gibi sadece ucuz saatler damgasını yemelerini de uygun bulmuyorum.
Böyle söyledim diye yanlış anlamayın benim de param olursa öncelikli olarak almak istediğim bir oris dalgıç olacaktır. Kalitelerine göre fiyatları oldukça iyi saatler