Merhaba, Evet parçaları temin etmek biraz zor her beğendiğimiz parçayı alamayabiliyoruz, fakat ben kendim onlarca saat yapacak kadar parçayı Aliexpress yoluyla getirtebildim. Hiç bir sorun da yaşamadım. Bunu yapmamın sebebi aslında belli bir düzeyde alışveriş deneyimi geliştirmek, kendi saatini oluşturmak isteyenlere yol gösterebilmekti. Nitekim satıcıların bazılarıyla iletişim kurarak projemden de bahsettim. Çok ilgili olanlar oldu. Sorun yaşadıklarım da oldu. Yukarıda belirttiğim gibi amacım alışveriş deneyimini geliştirerek beyaz ve siyah listeler oluşturup olumsuz gördüğümüz satıcılardan uzak durmak. Şuan getirtilemeyen tek bir kalem var, o da Seiko NH3X serisi mekanizmalar. Bunlar fiyatlarından dolayı bireysel olarak getirtilemiyorlar. Fakat Miyota mekanizmalar ve benim çok sevdiğim kurmalılar getirtilebiliyor. Bunun yanında Seiko Meca-Quartz Kronongraf makinaları da sorunsuzca temin edebiliyorsunuz. Burada iki farklı zorluk ortaya çıkıyor. Birincisi Miyota 82 serisi mekanizmalar Seiko NH serisine nazaran hobiden biraz fazlasını gerektiriyor. Kullanımda çok iyiler ama parçaları bir araya getirirken çok hassaslar. İkincisi ise NH serisi temin edilemediğinden çeşitlilik azalıyor. Bu sorunu aşmanın bir yolunu bulmak için sadece zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum. Ayrıca Bunu yapmak için NH serisi olmazsa olmaz bir mekanizma olmadığı kanaatindeyim. Bu arada ilk videoyu 13 Eylül ya da 20 Eylül gibi yayınlayacağım. Bu tarihten itibaren her hafta yeni video (yani farklı bir saat gelecek şekilde) devam edecek. Seyir zevki de olması bakımından o kısmı da ciddiye aldığımı belirtmek isterim.Heyea yazdı:Gümrük sebebiyle bu parçaları temin etmek oldukça zor. Parçaları istediğimiz gibi alabiliyor olsak çok güzel bir hobi gerçekten. Hem stres atmış olursunuz hem de eşe dosta hediye etmelik anlamlı bir saat ortaya çıkar.
Merhaba! Katkınız için çok teşekkür ederim. Aslında bu bir seçenek ve böyle bir imkanım var. Fakat ben uzun vadede piyasada satılabilen bütün mekanizmalara erişim sağlamayı hedefliyorum. Bunun için de bazı fikirlerim var. Bunları zamanla konuşabileceğimizi düşünüyorum. Yola çıkış amacım kendimi daha da geliştirmek, çocukluğumdan beri saatlere tutkuyla bağlıyım. Bu sebeple inşa ettiğim saatleri 50-100x mikroskop görüntüleriyle hep birlikte inceleyebilelim istiyorum. Farkında bile olmadığım kusurlarım olmasını istemiyorum. Hayatın özünde de bu var zaten. Kusurlarımızı görmezsek nasıl düzeltiriz onları? İnsanların her gün onlarca kez bakacağı bir şeyi yapmak beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Bu yüzden elimden gelenin hep en iyisine odaklanmak istiyorum. Temin etme konusu da bunlardan biri.Jugadorian yazdı:Selamlar, çok güzel bir proje fakat maalesef bahsettiğiniz gibi tekil bir malzeme ve en kritik malzeme sorun oluyor.
Bu projeyi ciddi olarak düşündüğünüzü anladığım için eğer yurtdışına gidip gelen bir tanıdığınız olursa en azından bir iki farklı mekanizmadan bir kaç adet stok yapabilirsiniz. Tabi bu da opsiyonları kısıtlar ama en azından kasa için çeşitliliğiniz artar.
Teşekkür ederim ilginize alakanıza layık olmasını diliyorum.Fatih28 yazdı:Tebrik ediyorum, merakla bekliyorum yeni saatleri…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir
|