TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tommy Hilfiger Otomatik Hakkında Görüş

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tommy Hilfiger Otomatik Hakkında Görüş

Mesaj punk » 18 Oca 2011, 09:41

@clk

Tabii böyle bir durumda anti-görüş belirtmekte fayda var. Yoksa arkadaşa nasıl alternatif sunacağız? Örneğin ben o Tommy Hilfiger bana gerçek bir kol saati gibi gelmiyor. Böyle bir durumda herkes kendi görüşünü öne sürerse arkadaş daha iyi sonuca ulaşabilirkendi adına.
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Tommy Hilfiger (Otomatik) hakkinda goruslerinizi bekliyorum

Mesaj pavese » 18 Oca 2011, 10:14

punk yazdı:Bence o fiyata daha iyi otomatikler varken tercih edilmemeli. Forumu biraz araştırırsanız o fiyat aralığında başarılı saatler olduğunu görebilirsiniz.

+ 1

Seiko, Citizen ve Orient modellerinin dizayn olarak zayıf oldukları fikrine kesinlikle katılmıyorum. Özellikle Seiko modelleri...
Ancak mutlaka bunlar tavsiye edilecek diye de birşey yok o da ayrı. Fiyat kalite olarak belirli bir bütçe aralığında beklentileri bunlar karşılıyor, ondan dolayı tavsiye ediliyordur.

Mesela ben de kimbilir nerede üretildiği belli olmayan (bir kısmı Çin mekanizma bir kısmı Miyota'nın uygun mekanizmalarını kullanan) moda markalarının otomatikleri yerine dizaynları da hiç fena olmayan ve eta otomatik mekanizma kullanan swatch saatleri alternatif olarak tavsiye edebilirim, veya Rusya'dan Vostok'da olabilir. Son dönemde hem daha güzel dizayn saatleri var, hem de hala inhouse mekanizma kullanıyorlar.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Clk » 18 Oca 2011, 11:58

Punk, alternatif görüs her zaman güzel. Ama her saat sorana Seiko5 öneriliyor. Bu fiyat araliginda ki bütün danisma konularina göz atmani tavsiye ederim. Öneriler sadece Seiko5, Citizen, Orient. Eger bu böyleyse gercekten tavsiye edilecek tek saat bunlar ise saat sektörü batmis aglayani yok diyorum :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 18 Oca 2011, 12:01

clk yazdı:Arkadaslar, yapmayin etmeyin. Herkes Orient, citizen yada Seiko5'mi takacak :)Bir noktayi da belirtmek lazim. Yukarida ki tarzda bir saat isteyen hic kimse Seiko 5 yada Orient tarzi bir saati koluna takmaz. Bahsi gecen bu saatler fiyat/performans olarak ne kadar mantikli ise dizayn acisindan bir o kadar zayiflar. Tommy Hilfiger ve benzer firmalarin quartz saatleri dizaynlari icin alici bulan firmalar.

Traptterr, yukarida ki saati begendim ama ben quartz saatlerde ilk tercih olarak Jacque Lemans saatlerine yönelirdim. Incelemende yarar var.

Aynısını ben yazacaktım :) Bence şu içindeki skeleton tarzı kısım olmasa şık bir saat. Kayış modelide iyi duruyor. Bu saat otomatik değil dedikleri gibi yada o tarz bir bilgi yok, birkaç türk satış sitesinde 2 sene pil ömrü yazılmış. Büyük olasılıkla Quartz. Üretim ve kalite bilgileri verilmiş zaten, elbette tercihine göre başka markalarada veya düşük fiyatlı japon otomatiklerede bakabilirsin. Birde başka bir Tommy modelini yorumlamıştık ve yakından pek iyi değildi kalitesi ve ürün fotosunda kadran eğri yerleştirilmişti. :) Birde o arkadaşın düşündüğü bir pilot modeli idi, o yüzden daha pilot temaya uygun Quartz hesaplı markalar önermiştik. Bakmanın faydası olabilir, linki alta ekledim.

Tommy Hilfiger TH1790684 :arrow: viewtopic.php?f=62&t=4228&p=48091#p48091

Ayrıca biraz daha bütçeni yükseltirsen Seiko Sportura Kineticlerde bu tarz racing kayışlı şık modeller var onlarada bakmanı öneririm.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj punk » 18 Oca 2011, 12:20

clk yazdı:Punk, alternatif görüs her zaman güzel. Ama her saat sorana Seiko5 öneriliyor. Bu fiyat araliginda ki bütün danisma konularina göz atmani tavsiye ederim. Öneriler sadece Seiko5, Citizen, Orient. Eger bu böyleyse gercekten tavsiye edilecek tek saat bunlar ise saat sektörü batmis aglayani yok diyorum :D

Otomatik saatler arasında gerçekten tavsiyeye şayan modeller oldukları içindir diye düşünüyorum. Yoksa bu durum benim de canımı sıkmıyor değil. Bu yüzden "200 dolar altı en başarılı saatler" başlığını açtım alternatifleri artırabilmek adına. Onda da "Miyota 8***" tabanlı bir Maratac hariç sadece Vostok çıktı şu ana dek.

Quartzlar arasında tavsiye edilebilecek model yelpazesi çok geniş yoksa. Örneğin Tissot...
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 18 Oca 2011, 13:34

Ben clk'ya katılıyorum bu konuda. Tamam moda saatlerini sevmiyoruz, çoğumuz önermiyoruz. Ama biryerden sonra sanki fanatizme dönüşüyor bu durum. Kullanıcının beklentilerine göre bazen bu tarz saatler seiko 5 ve benzeri giriş seviyesi otomatiklere nazaran çok çok daha uygun olabiliyor. Aynı durum(fanatizm) quartz konusunda da oluyor. Bazı insanlar için quartz bir saatin daha iyi olabileceği gerçeğini farkında olmadan gözardı edebiliyoruz. Bu tarz durumlar bizi seviyeli bir saatsever olmaktan uzaklaştırıyor bence.

Not : Bu eleştirilerin yöneltildiği gruba ben de dahilim, yanlış anlaşılmasın (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 18 Oca 2011, 14:11

@Archezia,

Biz doğruluğuna inandığımız şeyleri savunmazsak eğer, diğer insanlara nasıl yol göstereceğiz?
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Frax » 18 Oca 2011, 14:13

Bu bütçe ve zevkle alakalı bir durum. Yani şimdi soran arkadaş 1500 liraya TH saat alacağım dese herkes onu alma diyerek birçok model önerebilirdi ama bu bütçe aralığında son dönemlerin tasarımlarına en uygun saatler de bu markalardan çıkıyor. Pilli de olsa Tissot, Swatch biraz klasik kalıyor bunların yanında. Bu tarz saat arayan birisi için TH, Lacoste, Diesel gibi saatler mantıklı olacaktır, onların da uygun fiyatlıları tabi ki pahalı modelleri değil.

Ayrıca bu saate 350-400 vermem ama almak isteyene de al güzel saat derim, tasarım olarak iyi çünkü. Fiyat da çok olmadığına göre alınabilir.
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0m42 ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners