TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Göz Göre Göre Sahte Saat Satmak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Göz Göre Göre Sahte Saat Satmak

Mesaj fsinan » 02 Şub 2011, 14:59

Sahte bir saat, sahte bir kişilik, sahte bir hayat yaşayan adamlara göredir.

Birisinin koluna taktığı Seiko-Orient'in ucuz bir modeli onun için alın teri ile kazanılmış parayla alındıysa onun için Rolex'den kıymetlidir. İLk maaşımla aldığım ilk saatim Seiko Chronograph çalındığında onunla beraber giden çok daha değerli eşyalar için değil, onun için çooook üzüldüm. Çok saat aldım elimden çıkardım ama uzun bir mali krizin sonucunda satın alabildiğim Seiko SNA773'ü elimden çıkaramıyorum, çünkü benim için kıymeti sonsuz.

İmkanın olursa ve merakın da varsa Rolex de, bilmem en pahalı saati de alabilirsin...Saatin kıymeti sadece rakamsal değeri ile ilişkilendirilemez. Bir gün oğlunuza-kızınıza hediye edeceğiniz bir eski Seiko onun için dünyanın en kıymetli saatidir, satamaz, atamaz, gözü gibi bakar.

Sahte ise sahtedir, birisine evladiyelik hediye vs diye verilemez, birşey olsa dönüp bakmazsın.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj orakay » 02 Şub 2011, 15:49

Saat-araba kıyaslaması bir bakımdan haklı bir kıyaslama olmamış 'hıyar' şahsiyet için çünkü o arabaların sahtesi yok maalesef. Olsa olsa dediğiniz gibi s320 ye s500 logosu takıyorlar. Gerçi bir de ben kendim Almaya'da doğan görünümlü BMW 3.16 görmüştüm, BMW olduğunu zor anlamıştım, o da ayrı mesele.
Bir ara ben de sahte saatlerle ilgilenmiştim. Merak ettim gerçeğine ne kadar benziyorlar sadece görünüş olarak diye. O kadar örnek gördüm gezdim ama bir tane bile farkedilmeyecek replika görmedim. Uzaktan bile anlaşılıyor genelde replika oldukları ama tabi onları alanlar gerçek bilgi sahibi olmadıkları için ve o göz zevkine de sahip olmadıkları için bu farkı göremiyorlar ve kimse de görmüyor sanıyorlar. Tabi ki komik bir durum bence de bu. Bir replika saat satıcısı bana o kadar övünerek : 'Bunları ünlüler de kullanıyor. Ne gerek var aynı saate o kadar para vermeye..' diyerek ondan alışveriş yapan ünlünün adını da vermişti (adı lazım değil), o anda dükkandan çıkmıştım.
Aynı şekilde arkadaşlar gibi, replika saate verilecek parayla çok daha kaliteli ve markalı saatler alınabileceği görüşündeyim.
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj sedir » 02 Şub 2011, 16:45

Hıyar kelimesine takıldım :D . Aynı durum hakaret için sıkça kullanılan eşek kelimesi için de oluyor bende. Bu güzel meyve, sebze ve hayvanların hakaret amaçlı kullanılmasına üzülüyor ve haksız buluyorum.
Bakınız birileri hıyar için ne demiş:

Çerez, salata, turşu ve cacık gibi çeşitli şekillerde tükettiğimiz hıyarın insan sağlığına birçok faydası vardır. Besleyicidir, iştah açar, sinirleri yatıştırır, idrar söktürür, susuzluğu giderir, usaresi şekerle birlikte mide yanmasını durdurur, aç karnına kan şekerini düşürür, vücutta biriken zehirli maddeleri atıcıdır, cildi yumuşatır, ciltteki kırışıklıkları giderir, mafsal romatizma ağrılarına iyi gelir, yorgunluğu giderir, hıyar kökünden hazırlanan lapa ve merhemler cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır, kokusu bulantıya iyi gelir, idrarı artırır :thumbup: .
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 02 Şub 2011, 17:42

Aslinda cok uzun yaziyordum ama hepsini sildim. Kisa yazmaya karar verdim.

Safralar ile ugrasilmaz. Safra atilir ve kurtulunur. TSF olarak bunu hep yaptik ve yapmaya devam edecegiz. Bu mantigin hicbir yere varamayacagini yakin gecmiste tecrübe ettik ve gördük. Birakin bu "hiyar" lakaplilari biz kendi isimize bakalim arkadaslar ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mehmet91300 » 02 Şub 2011, 19:14

Sedir arkadasimiza katiliyorum Hiyar bile oyuzden ismini degistirdi Salatalik oldu. :D
Kullanıcı avatarı
mehmet91300

Mesaj Emre » 02 Şub 2011, 20:14

2fast4u yazdı:bırde su yanılgı var batıda marka sandıgımız cogu seyın aslında orda da sadece turıstler ve azınlıklar tarafından tercıh edılen markalar lıstesınden oteye cıkamaması durumu ve bızımkılerın bunu epey gec ıdrak etmesı ....emre hafta sonları kendını kasarcasına gıyınıp kusanıp avm gezmek sadece bızde vardır :)))mıllet amerıka da yataktan cıktıgı gıbı gezer hafta sonu o da cok ayrı fakat adamlar kendılerı ıcın yasadaıklarından hersey rahatlık odaklı araba ev kıyafet vs.ve son bomba elbette kımse kımseyle ne gıyerse ne takarsa taksın ılgılenmez dolayısıyla kolundakı ne olursa olsun kendın ıcın taktıgın gercegını tekrar hatırlarsın onemlı olan ne yasadıgın ne yedegın ne ıctıgın nereye gıttıgın gercegıdır.ondan bahset derler donar kalırsın cunku maalesef bıhabersındır replıka hayat felsefen sayesınde .yanı konu sadece sahte saat takmak degıl komple bır bakıs acısı ve hayatı oyle yasayanların durumudur.aynı sey s320 ye s500 logosu takmaktır veya steroıd alıp 3 ayda sporcu kesılmektır yada boyundan buyuk ıslere kalkısıp yalan dolanla yurumeyecgını anlayıp ınsaatı ımalatı ucuza kapatmaktır.bunlarda netıcede ımkan meselesıdır para harcanır zaman tuketılır hemde ıyı harcanır fakat hep yukseklerde gezmekten belırlı bır tarz olmadıgında sonunda dagılmaktır.cakılmaktır. replıkacılık dedıgın bunlarıdr param yok naapıyım dıyenlere cevaptır.Ve bızım topraklarda son zamanlarda modadır.:(

Aynen oyle. Mesela ek bi bilgi, Tommy Hilfiger'in ABD'de normal magazasi yok. Magazalarinin tamami outlet magazalaridir. Malesef hersey kisa yoldan koseyi donme felsefesi uzerine kurulu.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Emre » 02 Şub 2011, 20:25

razz yazdı:Sahte saat mevzusu benim de hoşlanmadığım bir durum..

Mesela buraya bir ara bir "hıyar" musallat olmuştu, dikkat edenler hatırlar.. Kolundaki saat ile altındaki araba arasında bir orantı kurup iki sonuca varmıştı...

razz gecmis olsun :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj razz » 02 Şub 2011, 23:04

emre08 yazdı:
razz yazdı:Sahte saat mevzusu benim de hoşlanmadığım bir durum..

Mesela buraya bir ara bir "hıyar" musallat olmuştu, dikkat edenler hatırlar.. Kolundaki saat ile altındaki araba arasında bir orantı kurup iki sonuca varmıştı...

razz gecmis olsun :)

Geçmiş olacak bir durum yok emre08.. Zaten ben söylemiştim, yeri geldikçe bu hıyarı hatırlatmaya devam edeceğim diye :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0m42 ve 209 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners