TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zemberek Çarkındaki Çizikler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Zemberek Çarkındaki Çizikler

Mesaj Bond » 08 Şub 2011, 10:31

Sedir hocam bu tarz ekipmanlar mevcut bildiğim kadarı ile. Zaman tutma hassasiyet ayarı veya çeşitli arızalar için saate bağlanan bir özel mikrofonlu aparat ses dalgalarını cihaza aktarıyor. Yanlız sürtünme vb. seslerden arıza tanımlayabilmesi konusunda emin değilim. Konuyu görmeleri halinde forumda benzer yapıdaki cihazları tamir ve ayar için kullananan kişiler çok daha net açıklayabilirler. Örnek bir ekipman üreticisinin linkini ekliyorum.

TYMC Timegrapher Website :arrow: http://www.timegrapher.com/
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 4n6 » 08 Şub 2011, 13:07

ilk anda aklıma gelenler:
-İnsan kalbi anatomik yapısı itibarıyla pek çeşitlilik göstermez. Her insanın kalbinin anatomisi (büyüklük, cidar kalınlıkları, anatomik varyasyonlar, vb. dışında) aynıdır. Dinlemekle ayırdedilebilen arızaları da üç aşağı beş yukarı hep aynı ses değişikliklerini yansıtır. Saatlerde ise çok fazla sayıda marka ve modelin içerdikleri parçaların ebat, metal kompozisyonu, komşuluk, nisbi konum, vb. yapısal özellikleri çok büyük ölçüde çeşitlilik gösterir. Neticede; herhangi bir saatte arızaya ilişkin değişik bir sesin tanımlanıp ayırdedilebilmesi çok çok büyük bir "normal ses veri tabanı" gerektirebilir..
-İnsan kalbinin çıkardığı seslerden arızaları anlamaya çalışma uğraşısı indirekt bir yöntem. Zaman içinde teknolojinin ve görüntüleme yöntemlerinin gelişmesiyle insanın muayenesinde kullanılan pek çok indirekt yöntem giderek kullanılmaz oluyor. Herhalde hiçbir doktor açıp içini görme ve problemi tespit etme şansı olsa kalbi dinlemekle veya kalbin elektrik akımlarını kaydedip onlardan sonuç çıkarmaya çalışmakla, vs. uğraşmaz. :) Ama saatlerde böyle bir şans var. Neticede; açıp içine bakmanın ve arızayı tespit etmenin pek bir risk oluşturmadığı durumlarda indirekt yöntemlerin ekonomik olup olmayacağı tartışılır.. Belki bir optimizasyon mümkün olabilir..
Yemek vakti.. Herkese afiyetler olsun..
En son 4n6 tarafından 09 Şub 2011, 00:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 13:29

Katılıyorum 4n6. Zaten bu yüzden bekle ve gör dedim. Ama ikinci çözüm bir tamirciye götürüp açtırmak ve kontolünü sağlamak.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj fizikçi » 24 Oca 2012, 13:28

aynı çizikler aynı yerde 4 ay önce sıfır olarak aldığım aynı mekanizmaya sahip benımde seiko5 imde oluştu ve aldıgım ilk zamanlar günlerce detaylı inecelemelerime dayanarak söylüyrum ki saatimin ne içinde nede dışında bırakın bir çiziği tek bir toz zerresi dahi yoktu; yani bu çizikler ne bir bakım esnasında oluştu nede daha önceden var olan birşeydi zaten saatim herhangi bir bakımda görmedi.

işin diyer bir boyutu ise kolay farka edilebilen bu denli derin çiziklerin oluşa bilmesi için ciddi anlamda bir temas gerekir ki buda mekanizmanın deyim yerindeyse metabolizmasını dolayısyla da saatin ileri yada geri kalmasını tetikler oysa böyle bir sorunlada şuana kadar hiç yaşamadım

ustalarımızın bu konuya eğilmelerini bu fiziksel durumun neden kayanaklanabileceği üzerinde durmalarını rica ediyorum bu karşılaştığım olay benı cok sevdıgım ve buyuk bır hevesle aldıgım ilk otomatik seıko5 SNKE01K saatimden soğuttu dolayısıyla şimdi asla pil gerektirmez denilen 1 citizen ecodriver düşünüyorum artık
Kullanıcı avatarı
fizikçi

Mesaj mucadeleci » 24 Oca 2012, 18:48

bunların çizik olduğundan emin misiniz? zira benim aklıma materyal üzerindeki kaplama yada cila (eğer varsa) çatlaması durumu geldi. (resimden böyle gördüm)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj fizikçi » 25 Oca 2012, 12:43

wlla hocam tam üstüne bastın; bende bu çarka yakın görünmeyen kısımlardan sızan veya bu kısımlarla birlikte diğer aksamlarla teması fazla oldugundan dolayı özelliklede bu çarkın hareketını kolaylaştıran otomatik bir yağ enjektesinin dönmeyle oluşabilecek lekeleri oldugunu düşünmekteydim yalnız böyle bir düşünceden emın olabılmek içinde görünmeyen kısımların yapısını bilmek gerekiyor ve bu meknızmada aksamların hareketine göre böyle bir yağlama sistemi olup olmadığını bilmek gerekıyor bu noktada ustalarımızın yorumlarını merak ediyorum bahsettıgım otomatık yağlama sistemıne örnek olarak mesela ben suna dikkat ettimki ayarlama kolu her cevrıldikçe ayarlama kolu yatagındakı yağ mekanızmaya giren kol üzerinde gittikçe yayılmakta dolayısyla diğer kısımlardada kısımların hareket yapısına göre bir noktada birikmiş olan yağ benzer sekılde dagıtılıyor olabılır diye dusunuyorum
Kullanıcı avatarı
fizikçi

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners