TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko Premier 襤le Velatura Aras覺ndaki Fiyat Fark覺n覺n Sebebi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Premier 襤le Velatura Aras覺ndaki Fiyat Fark覺n覺n Sebebi

Mesaj nickynick » 10 Nis 2011, 07:38

Ladik11 yazd覺:ARkada iyi g羹zel bilgilendirme yapm覺s覺n da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullan覺lan demirin inaat demiri olmad覺覺n覺. Bu ekilde olmaz.

Ladik11, tolgi06 yaz覺s覺na "Say覺n Ladik11" eklinde balam覺 ve uygun bir dille kendi d羹羹nd羹klerini belirtmi. Nezaketsiz ve sizi rencide eden bir ifade olduunu d羹羹nm羹yorum. Yani ortada bir problem yok.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Tolgi06 » 10 Nis 2011, 17:16

Say覺n Ladik11 ben kesinlikle 繹yle bir ey kastetmedim.Yanl覺 anla覺ld覺ysamda 繹z羹r dilerim(mesaj覺 yeni fark ettim).Kesinlikle sizi rencide etmek istemedim.Unutmay覺n ki burada forum ortam覺nda sadece klavye 羹zerinden yaz覺yoruz Ladik11 ,yani tonlama yap覺lm覺yor mesajlarda.O y羹zden tamamen neeli bir ruh halinde yaz覺lan bir mesaj bile kar覺 taraf taraf覺ndan yanl覺 anla覺labiliyor.
Eer fark覺nda olmadan k覺rd覺ysam sizi tekrar 繹z羹r dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj Terasus » 10 Nis 2011, 17:48

bozok yazd覺:
ARkada iyi g羹zel bilgilendirme yapm覺s覺n da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullan覺lan demirin inaat demiri olmad覺覺n覺. Bu ekilde olmaz.

inaatta demir deil 癟elik kullan覺l覺r efendim :)

襤naat M羹hendisi olarak dalar覺m ben bu konuya arkada :D 襤naatlarda nerv羹rl羹 inaat demiri kullan覺l覺r. Demirin i癟indeki karbon, magnezyum vs. oran覺na g繹re de demirin 癟ekme dayan覺m覺 ve tokluu ayarlan覺r. Yap覺 malzemeleri dersinde bu konu detaylar覺 ile incelenmitir :) Demirin souma h覺z覺 bile mukavemete etki eder :)
Ha eer 癟elik yap覺lardan bahsediyorsan覺z, o ayr覺 bir mevzudur. I,H,L,U,C veya kutu profillerden 癟eitli 癟elik yap覺lar oluturulabilir. Bunlara demir denmez elbet :)

Saat konusuna gelince, bir fikrim yok :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 39
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

Mesaj Tolgi06 » 10 Nis 2011, 17:52

Terasus ben bu bal覺a uzun s羹re bakmad覺m ortal覺k kar覺m覺 :D .Tamamen farkl覺 yerlere sapm覺.Daha bug羹n fark ettim
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj nickynick » 10 Nis 2011, 17:55

Terasus yazd覺:
bozok yazd覺:
ARkada iyi g羹zel bilgilendirme yapm覺s覺n da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullan覺lan demirin inaat demiri olmad覺覺n覺. Bu ekilde olmaz.

襤naat M羹hendisi olarak dalar覺m ben bu konuya arkada :D 襤naatlarda nerv羹rl羹 inaat demiri kullan覺l覺r. Demirin i癟indeki karbon, magnezyum vs. oran覺na g繹re de demirin 癟ekme dayan覺m覺 ve tokluu ayarlan覺r. Yap覺 malzemeleri dersinde bu konu detaylar覺 ile incelenmitir :) Demirin souma h覺z覺 bile mukavemete etki eder :)
Ha eer 癟elik yap覺lardan bahsediyorsan覺z, o ayr覺 bir mevzudur. I,H,L,U,C veya kutu profillerden 癟eitli 癟elik yap覺lar oluturulabilir. Bunlara demir denmez elbet :)

ibretlik payla覺m Terasus :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj bozok » 10 Nis 2011, 19:32

Terasus yazd覺:
bozok yazd覺:

ben daha inaat m羹hendislii 2. s覺n覺f olduum i癟in yanl覺 biliyorum ozaman ustan覺n aff覺na s覺覺n覺yorum :D
bende dersten inaat 癟eliinin uzama katsay覺s覺n覺n beton ile ayn覺 olduu i癟in 癟elik kullan覺l覺yo diye hat覺rlad覺m yap覺 malzemesinden niye kald覺覺m belli oldu :D
Kullan覺c覺 avatar覺
bozok

Kay覺t: 06 Mar 2011, 13:09

Mesaj razz » 10 Nis 2011, 20:01

Saatin yap覺m覺nda kullan覺lan 癟eliin miktar覺 ( gramaj覺 ) saatin maliyeti ve/veya sat覺 fiyat覺 羹zerinde etken deildir.. Zira saat 羹retiminde s覺k癟a kullan覺lan 癟elik tipi olan 316L, her ne kadar inaat demiri kadar ucuz olmasa da, asla bir alt覺n gibi deerli bir materyal deildir.. Kald覺 ki alt覺n/platin gibi k覺ymetli metallerin kullan覺ld覺覺 saatler aras覺nda bile bu parametre maliyete/sat覺 fiyat覺na direkt etken olarak deerlendirilmez.. Ebat fark覺n覺n en bariz olduu erkek/bayan modelleri kar覺lat覺r覺lmas覺nda dahi fiyatlar aras覺nda u癟urum olmad覺覺 g繹r羹lebilir..

Bahse konu saatlerin aras覺ndaki fiyat fark覺 teknik/kozmetik 繹zelliklerinden kaynakl覺d覺r.. Zaten iki model aras覺ndaki farklar a癟覺k olduu gibi aradaki fiyat fark覺 da ( 136,00 TL. ) insana parmak 覺s覺rtacak cinsten deildir..

TR liste fiyat覺 羹zerinden al覺nacak 30% ve 羹zeri her indirim-Seiko markas覺 繹zelinde-makuld羹r ve bahsi ge癟en saatler i癟in de doru fiyatlar覺 iaret eder..

襤naat Demiri metalurjik anlamda 癟eliktir.. Ancak nikel i癟ermedii/癟ok az i癟erdii i癟in paslanmaya kar覺 dayan覺ks覺zd覺r ve demir olarak adland覺r覺l覺r.. Kimyasal analiz deerleri, 羹retildii standart ( ve kullan覺laca覺 羹lke ) baz覺nda deiiklik arz etmekle birlikte fiyat fark覺n覺n temel nedeni 繹ncelikle i癟indeki Carbon ve Vanadium deerleridir.. Bunun yan覺nda depreme dayan覺kl覺 "sismik" 繹zellikli 羹r羹nler yine fiyat olarak fark arz eder.. Beton i癟inde s覺k覺 tutunma salayan nerv羹r 繹zellii ( t覺rt覺kl覺 form ) fiyatta eskisi kadar etkili deildir zira nerv羹rs羹z demir kullan覺m覺 羹癟羹nc羹 d羹nya 羹lkeleri i癟inde bile son derece azalm覺t覺r..

Sorusu olan..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj bozok » 10 Nis 2011, 22:34

saol razz azda olsa hakl覺l覺k pay覺m olduu i癟in sevindim :)
Kullan覺c覺 avatar覺
bozok

Kay覺t: 06 Mar 2011, 13:09

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ringrang ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners