TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

SKX007 & SKX013 Jubilee Bilezik Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: SKX007 & SKX013 Jubilee Bilezik Hakkında

Mesaj u7110 » 14 Mar 2011, 12:51

xamrax yazdı:Merhaba,
Bu 2 seiko'nun Juilee bilezikleri dolu mudur yoksa kıvırma (folded) mı?
Peki ya bir de prezident blezik var, o nedir? "Onu da rolex çıkardı olum" demeyin atıcam kendimi bi yerden ya da güneş saati takıcam koluma artık...

BANA BUGÜN GELDİ skxoo7k2 ama anlayamadım boşmu dolumu? sanki boş gibi duruyor hafif gibi geldi

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
u7110

Mesaj razz » 14 Mar 2011, 14:01

u7110; Aldığınız saatin üzerindeki Jubilee bilezik folded yani bükme parçaları barındırıyor.. Şöyle ki; yanlarda yer alan yarım daire formundaki parçalar solid yani masif aslında.. Fakat saatin end link yani atkı tabir ettiğimiz parçaları bükme.. Ayrıca orta kısımların da bükme olduğunu bileziğe arkadan bakarak görebilirsiniz..

Çelik bilezikler ilk kullanılmaya başlandığında yan taraflarda kalan ( sizde masif olan ) parçalar da bükme idi ancak gelişen teknoloji ile birlikte bu parçalar yerini masif olanlara bıraktı..
Atkılar malesef Seiko 5 ve fiyat olarak eşdeneği modellerde ( Orient ve Citizen markaları için de geçerli ) hala folded olarak üretiliyor.. Üretim maliyetlerinin bu derecede ucuzladığı bir dönemde saat severlerin ısrarla sevgisini kazanmaya devam eden uygun fiyatlı Seiko, Citizen ve Orient'lerin hala bu folded end link kullanmaya devam etmesini mantığım almıyor.. Gerçi Rolex'in yaklaşık 50 sene folded end link ile ürettiği Submariner örneği varken Seiko'ya da ne kadar yüklenebiliriz ki..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj orakay » 14 Mar 2011, 16:53

drk yazdı:Onu bilemiyorum işte :) Atmayın kendinizi, buyrun saatiniz :D

Resim

Hayda, quartz mı mekanik mi tartışmasına yeni boyut..
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj Hsnmrycl » 28 Ağu 2012, 11:30

Skx007'yi almadan önce jubile mi oyster mi diye çok düşündüm. jubilenin daha güzel durduğunu düşünmeme rağmen oyster tercih ettim. iyi ki de etmişim. jubilenin folded olduğunu şimdi öğrendim. oyster bilezik, endlinkleri hariç solid.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners