TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Calibre 9300

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Calibre 9300

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2011, 23:16

Drk yazdı:Şekil, şemal süper :) Acaba teknik açıdan ne derece üstünlükleri olan bir mekanizma?

4130 ile fena kıyaslanır gibime geliyor, hatta önümüzdeki günlerde bu ikisini kapıştıranlara da rastlayabiliriz :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 26 Ağu 2011, 06:18

Bu saatin çirkin bir saat olduğunu kimse farketmedi mi acaba?
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 26 Ağu 2011, 08:03

asymptote yazdı:
Drk yazdı:Şekil, şemal süper :) Acaba teknik açıdan ne derece üstünlükleri olan bir mekanizma?

4130 ile fena kıyaslanır gibime geliyor, hatta önümüzdeki günlerde bu ikisini kapıştıranlara da rastlayabiliriz :D

Asymptote, kafam yarildi :D ama seni hayal kirikligina ugratmak zorundayim...

Bu oy-mega denen saat gurusu firmanin teknik detay olarak verdigi asagida ki noktalari

- Self-winding movement in both directions
- Officially certified chronometer
- Jewels: 54
- Frequency: 28’800 A/h (4 Hz)
- Power reserve: 60 hours
- Exclusive features with: Time zone function, silicon “Si14” balance spring on Omega free sprung-balance, Co-Axial escapement with 3 levels, 2 barrels mounted in series, NIVACHOC
- Special luxury finish: Rhodium-plated rotor and bridges, Geneva waves in arabesque, blackened screws, barrels and balance wheel

Rolex 20 senedir standart olarak sunuyor. Arada ki tek fark ne biliyormusun... hicbir Rolex bu kadar cirkin degil :lol:

Dolayisi ile oy-mega Rolex'i karsilastirmak Rolex'e direkt hakaret etmek gibi birsey.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 26 Ağu 2011, 16:53

Böyle bir tepki bekliyordum doğrusu, bunu göze alarak yazdım :D Bence bu iki mekanizmanın karşılaştırması son derece zevkli olur. Kazanan yine Rolex olur orası ayrı (Bu kadar Rolex fanı varken oy-mega nın şansı yok zaten :))
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 26 Ağu 2011, 17:17

Archezia, ben saati beğendim :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj deVille » 08 Eki 2012, 16:30

free sprung-balance ne demektir? bilen varsa çok sevinirim

Saat mekanizmaları bölümünde de bu soruyu sordum, gereksiz görülür ise bu forumdan silebilirim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=10366#axzz28iHYDReg
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj Drago » 08 Eki 2012, 18:40

asymptote yazdı:Böyle bir tepki bekliyordum doğrusu, bunu göze alarak yazdım :D Bence bu iki mekanizmanın karşılaştırması son derece zevkli olur. Kazanan yine Rolex olur orası ayrı (Bu kadar Rolex fanı varken oy-mega nın şansı yok zaten :))

Ben submariner ile Omega 8500 ün test sonuçlarını WatchTime isimli dergide karşılaştırmıştım... Omega açık ara ile daha hassas ve dakik ne yazık ki...
Kullanıcı avatarı
Drago

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 88 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners