TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatiniz Çizilince Ne Hissediyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatiniz Çizilince Ne Hissediyorsunuz?

Mesaj Archimed » 17 Ara 2011, 15:12

Ben eve gelince saatimi çıkartırım. Çalışırken de kolumda saat olmaz. Denize falan gittiğimde yanıma Swatch alırım, o da çantada kurur. Saati çıkarttığım zaman düz bir zemine koyarım, mümkünse kumaş gibi bir şeyin üstüne yerleştiririm. Dışarı çıkarken de sokakta icabında saatimin kıyafetimin içinde kaldığına veya bir şekilde dışardan sürekli görünüp görünmediğine bakarım. Bu nedenle bazen ince saat takarım.

Bu vesilelerle saatimin çizilme riskini azamiye çekmeye çalışırım.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj freedom36 » 17 Ara 2011, 15:38

mucadeleci yazdı:Sinirden ağlamamak için kendimi zor tutup, dünya malı dünyada kalır, dünyalık değilmi sıkma canını v.s... cümleleri kendi kendime kurarak şizofreni başlangıcı modunda geziyorum bütün gün... sonra o çiziği her gördüğümde kendime kızıp ahhh çekiyorum...

Hislerime tercüman olmuşsunuz. :)
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj asymptote » 17 Ara 2011, 15:48

Archimed yazdı:Bu vesilelerle saatimin çizilme riskini azamiye çekmeye çalışırım.

asgariye indirmeye çalışırım demek istediniz sanırım, yukarıda yazdıklarınızdan bunu anlıyorum ;)
Archimed mesajında belirttiğin önlemler çizilme riskini ortadan kaldıran gayet etkili yöntemler fakat bu önlemler seni saatlerinden uzaklaştırmış olmuyor mu? Eğer bir koleksiyoner isen tabi diyeceğim birşey yok (aslında var, bu durumda da saatleri kutularından hiç çıkarmazsan çizilme riskini sıfıra indirmiş olursun diyeceğim ;) ) ancak eğer bir saat tutkunu olarak olaya hobi olarak yaklaşıyorsan (ki aslında biz hobistlerin de mütevazi de olsa bir koleksiyonu oluyor) bu durumda saatlerini doyasıya kullanmak, bileğine takman gerekiyor ki mümkün olduğunca her biri sana ait olabilsin, seninle bütünleşsin. Ben mümkün olduğunca saatlerimin çizilmemesine özen gösteriyorum ancak çizilirse de bu ona olan sevgimi, bağlılığımı ancak artırabilir ;)
Son olarak eğer dinamik bir koleksiyona sahipseniz, aç gözlü ve maymun iştahlıysanız ;) , aldığınız saatleri bir süre sonra satıp yeni saatler alıyorsanız (bknz sevgili Eterna) bu durumda çizikler konusunda aşırı hassas olmanız çok anlaşılabilir bir durumdur, satacak olsun olmasın kimse sahip olduğu (hatta sahip olmadığı) bir saatin kasasında çizik görmek istemez..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bozok » 17 Ara 2011, 16:23

içim cız ediyor :D
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj Archezia » 17 Ara 2011, 17:52

Bi keresinde TSF SE'yi tam çiziyo gibi olduydum ama çizmediydim :D Diğer saatlerim de çizilmedi henüz maşallah :)

Ama makonun üstünden murat 131 geçmişti, küfretmiştim. Artık çizilmek sayılır mı bilmiyorum...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Thevenin » 17 Ara 2011, 18:15

Hissiyat, porselene surten tirnak gicirtisi, cilali mermerde cekilen demir sandalye sesi ve de Tom reyiz kadar ic giciklayici beyler, evet :D

Resim

Fircalanmis celik kasada daha az ic giciklarken olumune ayna cilali saatlerde agit yaktirma potansiyeline sahip. TSF SE reyiz de polished bezeli ile korkutuyor, sakindiriyor beyler.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj herofb » 17 Ara 2011, 19:13

Su konuya nedense girip bakmıyordum ama baktım son mesaj thevenin'den gelmiş aynen boyle bir mesaj gelmistir hissi ile girmek istedim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 17 Ara 2011, 19:29

Arabada oluşan çiziklere karşı oldukça hassasımdır, fazla vakit geçmeden boyatırım..Manuel vites araçların pedalları nedeniyle ayakkabılarımda oluşan çizikler en çok canımı sıkanlardır..
Saatlerde ise yüzeysel/kılcal çizikleri fazla dert etmem zira saat -biz aksini istemediğimiz sürece- 7/24 üzerimizde taşıdığımız bir aksesuvar olması itibarıyla çizilmesi gayet doğaldır.. Yalnız çizik cam üzerinde olursa ( veya cam kenarında tırnak ucuyla hissedilebilen kırık ), kasanın orijinal formunda bozulma yapacak şekilde ezik oluşursa ve/veya üzerinde serigrafi/engraving bulunan kısımlarda bir deformasyon meydana gelirse bu durumdan pek hoşlanmayacağımdan eminim çünkü saatin özellikle polisaj görmesinden, cam veya başka bir parçasının değişmesinden hiç hazzetmem..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners