Archimed yazdı:Bu vesilelerle saatimin çizilme riskini azamiye çekmeye çalışırım.
asgariye indirmeye çalışırım demek istediniz sanırım, yukarıda yazdıklarınızdan bunu anlıyorum
Archimed mesajında belirttiğin önlemler çizilme riskini ortadan kaldıran gayet etkili yöntemler fakat bu önlemler seni saatlerinden uzaklaştırmış olmuyor mu? Eğer bir koleksiyoner isen tabi diyeceğim birşey yok (aslında var, bu durumda da saatleri kutularından hiç çıkarmazsan çizilme riskini sıfıra indirmiş olursun diyeceğim

) ancak eğer bir saat tutkunu olarak olaya hobi olarak yaklaşıyorsan (ki aslında biz hobistlerin de mütevazi de olsa bir koleksiyonu oluyor) bu durumda saatlerini doyasıya kullanmak, bileğine takman gerekiyor ki mümkün olduğunca her biri sana ait olabilsin, seninle bütünleşsin. Ben mümkün olduğunca saatlerimin çizilmemesine özen gösteriyorum ancak çizilirse de bu ona olan sevgimi, bağlılığımı ancak artırabilir
Son olarak eğer dinamik bir koleksiyona sahipseniz, aç gözlü ve maymun iştahlıysanız

, aldığınız saatleri bir süre sonra satıp yeni saatler alıyorsanız (bknz sevgili Eterna) bu durumda çizikler konusunda aşırı hassas olmanız çok anlaşılabilir bir durumdur, satacak olsun olmasın kimse sahip olduğu (hatta sahip olmadığı) bir saatin kasasında çizik görmek istemez..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein