TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj Scubat » 10 Nis 2012, 15:09

Necati haklı, çevre ve karşınızdakinin algısı çok önemli bir faktör...ben saati kendim için takıyorum ama bazen bazı saatleri bulunduğum ortam sebebiyle, ya da ilişkide mesafe açılmasın diye takmıyorum....
Kullanıcı avatarı
Scubat

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj Archimed » 10 Nis 2012, 16:10

Saat ve prestij ilişkisi aslında enteresan bir konu. Aslında biz istesek de, istemesek de özel eşyalarımız bir şekilde karşımızdaki kişilere mesaj veriyor. Ama prestiji tamamlayan ve onaylayan asıl unsur biziz. Bazen metroda özellikle Levent veya Maslak tarafında inen takım elbiseli yabancıları görüyorum. Bazıları plastik bir Swatch kullanıyor. Ancak bu kişilerin yanlarındakilerle konuşmalarına kulak kabartınca ve tavırlarına dikkat edince aslında ya multinasyonal firmalarda expat yönetici olduğunu veya danışman olduğunu anlıyorsunuz. İş tek saate kalsa karizma düşük olacaktı.

Geçenlerde tedarikçi bir firmanın sahibiyle görüştüm. Söz konusu kişinin kolunda bir Submariner vardı. Konuyu dağıtmamak için saatine dikkatlice bakmadım. Ancak adamın üstüne başına bakında, Submariner'in çakma olabileceğini düşündüm. Belki orjinal Submariner de olabilir. Ancak adamın üstü başı o kadar biçimsiz duruyordu ki, Submariner bile görüntüyü düzeltemiyordu.

Bir de, prestij peşinde koşan, acayip pahalı bir araba koleksiyonu, iddialı saatleri, otelleri falan olan ünlü bir müteahhit var. Bu abi belki özel hayatında çok iyi, yardımsever birisi olabilir. Ancak medyadaki hal, tavırları ile özel eşyalarına göz atınca; Bentley'lerin falan prestij kazandırmadığını, sadece "kıroyum emme para bende" sözünün geçerli olduğunu anlıyorum.

Bilmem anlatabildim mi?
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Baran » 10 Nis 2012, 16:29

Sözü gecen muteahhitin 1.6 milyar dolar borcu var piyasa adına yasalar bile cıkartıldı piyasayı koruma adına...Altındaki arabaların kolundaki saatlerin tek amacı ayakta olduğunu göstermek ama dediğiniz gibi birtek onlar yetmiyor inşaat işinde olanlar biliyor işin detayını gayet iyi.özellikle bu forumdan sonra replika saatler hakkındaki düşüncelerim paranoyak boyuta ulaştı.Artık kimin kolundaki saatin orjınal kiminkinin olmadığını anlayamıyorum :?
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj necati » 10 Nis 2012, 18:02

Baran yazdı:Artık kimin kolundaki saatin orjınal kiminkinin olmadığını anlayamıyorum :?

Bu düşünce, olayı daha da karmaşık hale getiriyor. Bir arkadaşımın eşi adidas sevenlerdi. Birgün üzerinde adidas tişört görüp nerden aldın diye sordum, pazardan almış, çakma yani. Oysa o söylemese aklımdan geçmezdi çakma olduğu, çünkü hep orjinal adidas alırdı. Yukarıda verilen örnekte ise tam tersi bir durum var, rolexle uyumlu olmayan kıyafet.
Benim özellikle dikkatimi çeken nokta şu. İnsanlar kendileri için birşey alırken, her zaman mevkiini, gelir düzeyini düşünmesede, bir başkasının mevkisi ve geliriyle, sahip olduğu eşyalar arasında ilgi kuruyor. Eczaneside olan bir doktor tanıdığım, 30.000 tl civarında bir cip kullanıyor. Yüzüne karşı birşey diyen yok ama gıyabında eleştirildiğine birkaç kez tanık oldum. Oysa adamın pintiliğinden değil, umursamıyor, hepsi bu. Ne kadar özgür olduğumuzu iddia etsekte, 'başkaları ne der' düşüncesinden tamamen ayrı davranamıyoruz galiba. Davrandığımızda ise olumsuz eleştiriler geliyor.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj asymptote » 10 Nis 2012, 18:37

necati yazdı:Birgün üzerinde adidas tişört görüp nerden aldın diye sordum, pazardan almış, çakma yani. Oysa o söylemese aklımdan geçmezdi çakma olduğu, çünkü hep orjinal adidas alırdı.

Belki daha iyi bir örnek verilebilirdi :D neden diye soracak olursanız:
Artık Adidas ve Nike benzeri spor ürünlerin orjinali en çok çakması kadar kaliteli üretiliyor. Bu özellikle ayakkabı için böyle. Üretim Çin'e kayınca kalite kaybı kaçınılmaz oluyor. Aldığım bir Nike marka spor ayakkabının ikinci haftasında yandan dikişleri söküldü. İade ettim, değişimi 3 hafta sürdü. Şimdi tekrar dikişler açılırsa artık değişim olmuyormuş, valla korkuyorum giymeye, çünkü etiketinde "made in china" yazıyor :) ;)
Söylediklerinize genel olarak katılıyorum bu arada. Tarih boyunca zenginlik ve soyluluk en büyük statü ayrımı olmuş toplumlarda. Bunu da insanlar yaşadıkları mekanlar ve kullandıkları eşyalar ile göstermişler. En ilkel topluluklarda dahi bu ayırımı görüyoruz..

Edit: Bu arada yazdıklarımdan sahte ürünleri akladığım falan anlaşılmasın kesinlikle.. Korsan her türlü üretime karşıyım, fakat markaların da kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj necati » 10 Nis 2012, 18:55

Adidas örneği kötü değil aslında. Çünkü oradaki vurgu hep orijinal ürün aldığını düşündüğümüz birisi, çakma bir ürün alsa bile aklımıza çakma olacağının gelmemesi. Yada giyimi ve davranışları itibariyle rolex sahibi olamayacağını düşündüğümüz birinin kolunda rolex görsek, sahte olduğunu düşünmemiz. Yoksa konu adidasın ismini ne kadar hakettiği olsa size hak verirdim. Neyse yinede hak veriyorum ;)
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj 2fast4u » 10 Nis 2012, 19:03

Sorun bence rolex te ...bu kadar etiket bir marka daha gormedim artik o kadar kaniksanmis ki etrafta bir rolex gorsek nerdeyse o kolun sahibi gercek mi diyerek soracaz. Ben kendi adima rolex sahiplerine bir cagri yapiyorum saatlerini takmak icin degil biriktirmek icin alsinlar:))hadi bakalim :lol:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Ahmed » 10 Nis 2012, 19:09

vincefb yazdı:Kolumuzdaki saatler bize değil, Bizim onlara değer kattığımızı düşünüyorum ;)

:thumbup:

serxx yazdı:Aslında bu kişinin, saate ayırabileceği bütçe ile alakalı bir şey. Benim gibi saatlere düşkün biri, bazen şartlarını zorlayarak bütçesinin üzerindeki saatleri alabilir. Kimisi ise aşırı derecede zengindir, saat zevki yoktur; bilinmedik bir saat takar bozulana kadar kullanır ki çevremde böyle örnekler çok. Ama benim gelirim çok, zenginim, pahalı saat takmam gerekiyor diye otomatik saat alıp, 2 gün sonra: '' aaa dünyanın parasını verdik, bu saat niye durdu ki?'' diye söylenip, saatçinin yanına koşan örnekler de mevcut :thumbup:

:lol:
Kullanıcı avatarı
Ahmed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tobugo ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners