Razz yazd覺:Ghost Insert, Space Dial, Floating Cosmograph, Inverted Six, Open Six/Nine, Patrizzi Dial, Spider Web Dial, Tropic Dial gibi Rolex'ler bu 繹zelliklerinden dolay覺 daha deerli kabul ediliyor lakin 1) bu bahsi ge癟en 繹zellikler hata deil, kullan覺lan malzemenin zaman覺n y覺prat覺c覺 etkilerine verdii tepkiler.. 2) marka Rolex.. Haliyle filateli ve/veya numismatik k覺staslar覺n ge癟erliliini aynen referans almak 癟ok da doru bir yakla覺m olmayabilir
Tabii bu unique piece'e IWC Portuguese "Ghost 10 Dial" deyip kullanmak da keyifli olabilir..
serxx yazd覺:Maaza dahil bir癟ok kiinin elinden fark edilmeden ge癟mesi b繹yle bir firma i癟in 癟ok b羹y羹k bir hata. ans m覺 desem, anss覺zl覺k m覺 desem bilemedim![]()
Ben olsam kesinlikle geri vermez kullan覺rd覺m 癟羹nk羹 resmen ''unique piece'' olmu![]()
Eer olur da geri vermek istesem bile iyice hevesimi al覺r farkl覺 bir model ile deitirirdim.
asymptote yazd覺:Sizin bu yazd覺klar覺n覺z覺 okuyunca akl覺ma daha 繹nce tart覺覺lan bir konu geldi. Kadran覺 renk deitiren Daytona (Patrizzi Dial). Bu kadran覺 ilk fark eden koleksiyoner Patrizzi olduu i癟in bu isimle an覺yorlar herhalde:Razz yazd覺:Bir d羹zeltme ekleyeyim; Patrizzi Dial olarak ge癟en kadranlar覺n asl覺nda normalin d覺覺nda uygulanm覺 herhangi farkl覺 bir 羹retim teknii yoktur.. Mevzunun 癟覺k覺 noktas覺 羹nl羹 saat koleksyoneri Osvaldo Patrizzi'nin sahibi olduu Rolex saatlerini saklama eklidir.. Patrizzi genelde saatlerini takmaktan ziyade safe queen yani kasada bekletmeyi seven tiplerdendir.. Farkl覺 d繹nemlerde ald覺覺 pek 癟ok Rolex'ini ayn覺 koullarda saklayan Patrizzi 2006'da bunlar覺 sat覺a 癟覺kartt覺覺nda koleksyonundaki baz覺 Daytona'lar覺n kadranlar覺nda b繹lgesel renk deiiklikleri g繹r羹r.. En ufak farkl覺l覺覺 dahi deer art覺覺na 癟evirmeyi al覺kanl覺k haline getirmi Rolex camias覺 bu saatleri de unique olarak nitelendirir ve Patrizzi Dial Daytona olarak anmaya balar.. Ayn覺 serinin bu renk deformasyonuna sahip olmayan 繹rneklerine nazaran olduk癟a farkl覺 ( y羹ksek ) fiyatlara sat覺lan bu saatler Rolex Efsaneleri alt覺nda yerini al覺r ve literat羹re yerleir.. Oysa ki saatlerin ba覺na gelen, Rolex'in o d繹nem kulland覺覺 teknik ve malzemelerin zaman覺n ve doan覺n a覺nd覺r覺c覺 etkisine yenik d羹mesinden baka birey deildir..
ou zaman N羹mismatik ( eski sikke ve madalyon ile ilgili koleksyon 癟eidi ) ile ayn覺 mant覺kla 癟al覺an Rolex Ekol羹, az 羹retilmi, hatal覺, ge癟i d繹nemi edisyonu ve doal artlarla eskimeye maruz kalarak farkl覺l覺k arz eden 繹rnekleri y羹ksek fiyatlara lay覺k g繹rme eilimindedir.. Nas覺l bir Albino Daytona veya Double Red Sea Dweller 羹retildiinde 繹zel olma gayesi g羹tmemise Patrizzi Dial Daytona'lar i癟inde durum ayn覺d覺r asl覺nda.. Ancak yukar覺da da belirttiim 羹zere sad覺k Rolex koleksyonerleri bunu farkl覺l覺k olarak alg覺lar ve sonu癟 inan覺lmaz fiyatlara el deitiren saatler olarak ortaya 癟覺kar..
Konunun tamam覺n覺 okumak istersenizhttp://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=6197&hilit=rolex+hatal%C4%B1#p75959
Bu Rolex'te b繹yle olmu ancak ayn覺 ey IWC'de olur mu bilinmez. Rolex'in fanlar覺 ve koleksiyonerleri fanatik biliyorsunuz.. Bir de u husus var: Seri halinde belli say覺da IWC kadran覺 sizde olduu ekilde hatal覺 羹retilmi olmal覺 ki bu durum koleksiyonerler aras覺nda fark edilsin ve deer kazans覺n, Daytona'da da durum b繹yle olmu zaten, aksi halde fark edilmesi ve 癟覺lg覺nca talep g繹rmesi 癟ok zor bana sorarsan覺z..
Edit: Ben yazmadan Drk ve Razz yazm覺lar zaten saolsunlar..
vmetin yazd覺:Beni hasta eder bakt覺k癟a sinirlenir, herkes biliyormu gibi gelirdi
Baran yazd覺:Alamaz alat覺rd覺m ama gerek kalmam覺 deitirelim demiler
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 75 misafir
|