Baktım ki birçok kişinin İstinyePark Rhodium mağazası ile ilgili nahoş anıları varmış. Bende benim maceramı paylaşayım o zaman. Nick'imden tahmin ettiğiniz üzere ben bu sektördeyim. 1996 yılında başlayan maceram da Rhodium bayiimin yeri çok ayrıdır
Mağaza ilk açıldığı dönemde firmanın sahibi (kendisini çok uzun senelerdir tanırım) bizi ziyaret etti ve bizim markalarımızdan birini satmak istediğini söyledi. Bizde böyle güzel bir noktada bulunmaktan çok mutlu olacağımızı söyleyip, şartlarımızı paylaştık kendisiyle ve akabinde iş yapmaya başladık.
Bendeniz yüksek saatçilik konusunda almış olduğum sayısız eğitimleri (sergileme, satış taktikleri, satış sonrası vs.) ofisimde düzenli olarak günceller ve bayilerimde ki satış danışmanlarına daha kompakt şekilde aktarırım. Hatta tek soruluk sınavım da çok meşhurdur
Fakaaat, iş bu Rhodium İstinye Park bayii olunca, ben dört eğitimden sonra pes ettim. Satıcıların zontalığını herhangi bir torna ve tesviye atölyesinde de düzeltemeyeceğimi anlayınca, patronlarıyla buluşup biz sizinle devam edemeyeceğiz konusunu kibarca açıkladım ve sorunun personel olduğunu ilettim. Kendisi de pahalı eleman almasına gerek olmadığını, Rolex'in kendi kendisini sattığı için bu yatırımı yapmayacağını söyleyerek, beni bir kez daha dumur etti.
Yanlız şunu farkettim ki, okuduğum maceralarda ki arkadaşlar, yine Rolex almışlar hem de yine aynı patronun mağazalarından, (İstinye Park, Nişantaşı, Akmerkez ve Suadiye mağazaları aynı kişinin) sonrasında adam haklı galiba dedim, baksana herkes şikayetçi ama dönüp dolaşıp onun dükkanlarından alış veriş yapıyorlar.
Sözün özü, arkadaşlar sizler saat sever olabilirsiniz ama bu tip yerler için sadece müşterisiniz. Sizin elinizde ki gücünüz paranız, onu da iyi kullanırsanız, bu kaba, kompleksli, eğitimsiz, zonta satış danışmanlarını, ancak eze eze terbiye edebilirsiniz ,aksi takdirde kazanan belli...
Başarı gölgen olsun...