TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Thevenin » 06 Nis 2013, 05:11

Aynen oyle panpa, bu sebeple saat gosterimi olan bir camasir makinesi ve herhangi bir kol saati ayni cati altinda bulunabiliyor :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 06 Nis 2013, 10:16

Ben o cümle ile yemini atmis, pusuya yatmis, ac Piranha gibi düsecek ilk avimi bekliyordum ama maalesef sen ODTÜ tezi gibi hazirladigin, carsaf gibi yaydigin yazin ile beni ac biraktin :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj rj2k » 06 Nis 2013, 14:38

ya ben bisiler yazdim ama atlama ivmesi yeterli degildi sanirim :lol:
rj2k

Mesaj Clk » 06 Nis 2013, 15:19

Daha fazla caba sarfetmen gerekiyor rj2k :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 06 Nis 2013, 16:30

Risk budur :shock: :lol:

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Triton » 07 Nis 2013, 14:38

Clk, bu başlığa hareket kazandırmak istiyorsun anlaşılan.. ;)

Ancak bir defa başlıkta da sorun var. Düşük model olur, o da genelde arabalar için söylenir ama saatin de düşük modeli dışında markası da var herhalde. Benim bilgim yok.

Ben düşük marka lafını karşılayabilecek olanların Çin vb üretimler ve uydurulmuş moda markaları saatler olabileceğini düşünüyorum.

Seiko düşük marka mıdır? Bir sürü hesaplı ve güzel otomatiği var. Şu anda yeni aldığım Orient Mako SEM65001BV modeli kolumda. Verdiğim rakamı kuruşuna kadar hak ettiği inancındayım. Aynı Rolex de olduğu gibi. Ancak aralarında 10.000 Tl den fazla fiyat farkı var.

Örneğin Tag Heuer nin bir çok güzel quartz saati var. Fiyatları malum. Ama otomatik olanlar fiyat olarak neredeyse bunun iki katı. Zevk ve gerekli olması nedeniyle alınan hiçbir quartz saate karşı değilim. Ancak benim için azami değer 1500 Tl dir. Gerisi marka imajı ve bütçe nedenleriyle verilen paradır. Ama otomatik ve iyi bir marka için fiyat limitim, kalitesi ve ödeyebileceğim para kadar. Ucu açık...

Bunun için Rolex kullanıyorum ama eleştirdiğim yönleri olmasına karşın Vostok saati de aynı zevkle koluma takıyorum.

Quartz saatler benim için zaman gösterme potansiyeli olan fonksiyonel erkek/kadın aksesuarlarıdır....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Clk » 07 Nis 2013, 16:52

Triton, 2010 yili Aralik ayinda buralar yaniyordu :lol: Dolayisi ile burada ki tartismalar benim icin zevk :champ:

Moda marka saatlerini ben de saat olarak görmüyorum. Burada hem fikiriz. Yalniz örnek vermek gerekirse Tissot, Seiko v.s. quartz saatleri farkli amaclara hizmet eden TOOL WATCH niteligi tasimaktadir. Mesela benim de sahip oldugum Seiko Velatura Yacht Timer'in 7T84 quartz mekanizmasi inanilmaz özelliklere sahip. Saatte 2 Zone GMT, Yacht Start Counter, 12 saate kadar Stop fonksiyonu, Alarm, 20 bar su gecirmezlik, safir cam var. Saatin kolda tasinmasi gayet konforlu ve titanyum kasa sayesinde hafif. Özel bir deriden üretilmis band ise sudan etkilenmiyor.

Haydi bu özelliklere sahip Japon kalitesinde ki bir Isvicre saatini satin alalim. Verecegimiz rakam yaklasik 6000 Euro. Ben bu Yacht Timer'i 1000 USD'a satin aldim. Arada ki fark cok ciddi. Gerci forumda ucagi olanlar var ama :lol: Bana cok diyelim :D

Ikinci nokta ise dizayn. Genellikle quartz fiyatlarinda ki otomatik saatler klasik tasarimlara sahip. Genc delikanli kolunda biraz renk olsun dizayn olsun istiyor diye adami öldürecek halimiz yok. Sabredecegiz, bekleyecegiz nasil olsa bir gün dogru yolu kendileri bulacak.

Ben MOTO'mu tekrarlamak istiyorum. ASK oldugu sürece saatlerimiz quartz olmus mekanik olmus farketmez. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj serdarfb » 07 Nis 2013, 17:30

Bu konu takibimde. :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners