TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Sevdiğiniz Marka ve Sevme Sebeplerimiz

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Sevdiğiniz Marka ve Sevme Sebeplerimiz

Mesaj eraslani » 05 Oca 2015, 16:46

sanırım en sevdiğim marka şu ana kadar hiçbir modeline sahip olmadığım tag heuer
Almaktan korkuyorum desem kimse inanmaz.. :lol:
90 lı yıllarda çok yakından takip ettiğim f1 etkisi belkide..başka bir yere koydu tag heuer i bende..
şimdilik büyüsü bozulmasın bakalım..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj manil » 05 Oca 2015, 16:54

Marka, Rolex. Sebebi ise mass production'da gelinebilecek en üst seviyeye gelmiş; innovatif, güçlü bir marka olması.

Daytona, submariner, milgauss gibi ikonik saatleri üretmesi ve yeniliklere halen devam etmesi.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj onatozer » 05 Oca 2015, 18:44

Blancpain - JLC - F.P. journe

Ucunu ayrı ayrı incelemek yerine ortak olarak sevdigim özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Ucu de meraklısına has, ucu de reklam pazarlanmaları ile degil mekanizmaları ile, kaliteleri ile, tarihi değerleri ile kendini sevdiriyor. Ucu de horolojiye tabiri caiz ise yön veriyor. Ucu de adeta ticari bir ürün degil sanat yapıyor. Ucu de cafcaflı bir güruha degil dingin ve ince zevkli nadir insanlara hitap ediyor. Üçüncün de kendine has bir ruhu var, ki bu ruh mass Production bir cok saatte elde edilemiyor. Bu uc marka en cok bu "ruh" sayesinde sempatimi topluyor. Cunku aslında hepimiz cansız maddelere gözümüzde ruh yüklediğimiz için bu minik zaman göstericileri sevmiyor muyuz?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 05 Oca 2015, 19:25

Bende hala en çok Tag Heuer'i seviyorum. Ne var arkadaş bu Tag Heuer'de? Niye seviyoruz? :lol:

Diğerleri ise : Rolex, JLC, Seiko
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Pachenkov » 06 Oca 2015, 04:15

Panerai Rolex Blancpain. Panerai, cusseli kasası, bazı modelleriyle vintage bazıları ile oldukça modern bir çizgi yakalaması ve her kordon değişikliğinde yeni bir kimliğe bürünmesi yüzünden en sevdiğim marka. Rolex'e karşı olan ilgim sadece çok rahat bileziğinden dolayı. Normalde deri kordon tercih eden birisi olarak yazları celik kordon takarken omega yerine rolex benim için bir tık daha konforlu. Her ne kadar aqua terra nin kadran tasarımı daha hoşuma gitse de rahatlığı tercih ediyorum. Blancpain de nedenini bilmediğim bir şekilde kendine çekiyor. Ne zaman bir fifty fathoms görsem bezelini ısırmak istiyorum :D
Kullanıcı avatarı
Pachenkov

Mesaj whiskey » 06 Oca 2015, 04:57

Açık ara en sevdiğim marka "MB&F". Sıra dışılığından öte, Max Busser rol modellerimden birisi. Özellikle Legacy machine no1'in tasarım sürecini kendisinden duyduktan markaya bir kez daha aşık oldum. Modern horoloji, mekatronik ve kinetik heykel tasarımına olan katkılarından dolayı markaya sonsuz saygı duyuyorum.
Resim

Daha sonra listemde JLC, Richard Mille, Patek ve Breguet geliyor.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj theoeu » 10 Oca 2016, 20:20

henuz 19 yasindayim , bu yuzden gonulden bagli oldugum bir marka olusmadi ama ileride sahip olmayi cok istedigim 5 saat var :
1-omega speedmaster professional 2-vintage pepsi bezel gmt master 3-lange 1 4-ap royal oak (mavi kadran) 5-jlc reverso . Umarim ileride bu hayallerime ulasabilirim :P
Kullanıcı avatarı
theoeu

Mesaj Ahmetrefik » 10 Oca 2016, 21:36

Omega derim. NASA , 007 :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 182 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners