TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Clk » 07 Nis 2013, 17:46

Sen neden alindin beyim :D Orta da fol yok, yumurta yok, ucak yok :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj serdarfb » 07 Nis 2013, 17:58

Tahrik var. :) :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Triton » 07 Nis 2013, 19:46

Clk, yazdıklarına tamamen katılıyorum. Zaten özel amaç diye belirtmemin nedeni budur. Benim için quartz saat alınmaz değil. Örneğin evdeki saatlerin pil değiştirme işi bana düştüğü için, ki ne kadar çok quartz saat varmış iyisi de var kötüsü de, kızım iyi bir rakam ödeyerek aldığı Gc ay fazlı quartz erkek modeli saati verdi. Pil değiştirirken hem işçiliğinin hem de içerisindeki Ronda kalibrenin iyi olduğunu gördüm.

Bana bunu aldım ama bir kaç defa kullandım, zaten bana büyük, sende kalsın dedi. Tasarımı enteresan. Saati zaman zaman ben takıyorum. Rolex takınca ancak saatten anlayan fark ediyor. Ama bana verdiği haz başka. Bunları takınca modeli hoşlarına gidiyorsa herkesin ilgisini çekiyor. Hemen ne güzel saatin var nereden aldın diye soruyorlar. Ama böyle bir tek saat için ayrılmış bütçem olsa doğal olarak hiçbir şekilde bunu almam.

Benim gözüm hep farklı ve mekanik marka ve modeller arıyor. Hangi fiyat klasmanında olursa olsun.

Bu gün dalgıçlarda quartz modeller kullanıyor. Çünkü çok detaylı ve fonksiyoneller. Şıklıklarına da sözüm yok. Ama buradaki Yüksek Marka durumu daha çok lüks segment otomobil üreticilerinin çıkardıkları kompakt ya da düşük motor hacimli modeller gibi. Mesela bir Rolex boxer motorlu Turbo bir Porche ise, kaliteli bir quartz da pil ve elektrik motoru takılmış bir e otomobil. Çünkü Porche böyle bir araç üretmiyor. Ama e otomobile kötü demek mümkün değil çünkü atmosferi kirletmiyor. Fosil yakıt kullanmıyor.

Saatte durum tam tersi. Amaç Yüksek marka almaksa quartz modeller en prestijlisi değil. O zaman ihtiyacım yoksa neden alayım? Bunlar kaliteli markaların pazardan daha fazla pay almak ve japon saatlerinin önünü kesmek için oluşturdukları seçenekler.

Hatırlanırsa bir ara herkesin kolunda çirkin siyah bir aparat vardı. Bunun vücudun elektro manyetik dengesini düzenlediğini iddia ediyorlardı. Elektro manyetikliği düzenleyici bilezik ve kolye gibi ürünler çok satıldı. Aslında bunun uydurma olduğu ispat edildi. Ancak gerekçesi doğru. Şimdi siz saat gibi bir aksesuarı kolunuzda taşıyorsunuz. İçinde pil ve bobin olan bir mekanizma sürekli vücudunuza yapışık çalışıyor. Burada da bir enteresan durum oluşuyor. Elektro manyetik dengemi düzenleyeceğim diye saçma ve çirkin bir şeyi kolunuza takarken, kolunuzda pil ve bobin taşıyorsunuz. Özellikle uyku kalitesini bozduğu için quartz saatleri yatak odanızda tutmayın diyen raporlar var. Tabii günümüzde cep telefonu ile uyuduğumuz göz önüne alınırsa, zaten her şey havada kalıyor.

Örneğin ben de çalışırken, bugün bir lira dahi vermeyeceğim bir swatch kullanıyorum. Çünkü saati korumak mümkün olmuyor ve sürekli hassas ayarlı olması gerekiyor. Ayarına bakmıyorum dahi.

Ancak, bu başlıktan yola çıkarak, geçerli temel nedenin kesinlikle ve haklı olarak bütçe + kullanım kolaylığı olduğunu düşünüyorum. Bu da haksız denilebilecek bir durum değil....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj punk » 08 Nis 2013, 23:12

Bu konuyu gorunce aklim maziye gitti :) Bu forumu gercekten ozlemisim. Clk'nin oldukca saglam argumanlari vardi Quartz mekanizmali saatler ile ilgili.

Su an telefondan gezdigim icin konuyu bastan sona okuyamadim ama umuyorum ki su isinma turlarindan sonra foruma gereken katkiyi yapacagim :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj monarchilhan » 10 Haz 2014, 15:46

Arkadaşlar konu baya eski ama "kayıtlara geçmesi için" ben yinede çok faydalandığımı belirtmek istedim. Tüm katkı verenlere teşekkürler.

Bu arada benim cevabım, bir saat sever olarak "Düşük" tanımını "Orta" yapacak kadar daha para biriktirip yine otomatik olurdu. Yani bu iki seçenekten hiçbiri :)
Kullanıcı avatarı
monarchilhan

Mesaj Modern60 » 10 Haz 2014, 23:17

Düşük derken kast edilen markalarla yüksek kabul edilen markaların hepsinde hemen hemen aynı muvmanların olduğu hiç hatırlanmıyor galiba...bazı markalar hariç ki onlar da kendi muvmanlarını üretirler, bence otomatik saatlerde fark çok değildir. Marka değerleri hariç...o yüzden bir Quartz mı yoksa düşük seviye bir otomatik mi diye düşünmek gerekmiyor. Kısacası saat meraklısı daha düşük hassasiyete rağmen otomatik yada kurmalı mekanik saat alır...bu arada SWISSS MADE yanısıra, JAPAN lara yani SEIKO, ORİENT ve CITIZEN, hatta SEVEN FRIDAY bile dikkate alınacak markalar...ve emin olun İsviçre saatleri kadar sizi heyecanlandırabilirler...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Tgm » 11 Haz 2014, 16:19

Değerli forumdaşların yazdıklarını teker teker okudum :thumbup: Bu başlığın bana göre cevabı: tamamen kişisel tercihler ve seçimler. Fakat okuduklarımın arasında bir noktaya daha değinmek istiyorum. İnsanların belki kişisel bir tercihle belki de elindeki bütçe nedeniyle tercih ettiği saatlere "çöp" denmemesi.. TSF'nin ruhuna yakışmaz böyle bir adlandırma..
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mvurucu » 11 Haz 2014, 16:39

tabii ki insanların şahsi zevkleri ve bütçeleri doğrultusunda yöneldikleri saatlere hakaret etmek kimseye düşmez
burada ortak görüş ve düşünce şu bence
özgünlükten, kaliteden verilen parayı haketmekten uzak marka ve modellere "çöp" denmesi ki bencede bunlar çöp olarak nitelendirilmeyi hak ediyor

bunları çeşitli satış politikaları, yalan yanlış reklam ve bilgilendirme ile saatler hakkında fazla bilgisi olmayan insanlara satanlara ben kızarım
ve araştırmadan bilmeden bunu alanlara

mesela geçen ofisteki bir arkadaş kolumda vulcain i gördü beğendi anlattım az çok özelliklerini, fiyat skalasından bahsettim
çocuk ertesi akşam beni arıyor ana yakıla abi sen kazıklandın bi sitede aynı saatler şu paraya diye

bir girdim linke adam vulcain logosunu aynen çalmış altına milano yazmış
saçma sapan tasarımlı modeller fiyatlarda 1.000-2.000 tl lerde

işte bu saat düpedüz çöptür ve bunu araştırıp etmeden alan adama da kızarım, çevremde de yönelen olursa bilgilendirir caydırırım
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners