TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Caliber S Carrera İstiyorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Caliber S Carrera İstiyorum

Mesaj fsinan » 07 Eyl 2012, 09:51

Bu yazının bir tartışma ve birçok tavsiye ile sonuçlanacağını tahmin ediyorum, %100'e yakın kesim olmaz ağbicim sen otomatiğe yönel diyecek.

Arkadaşlar bu kalibreye ilişkin yazılar okuyorum ve arkasındaki mühendisliği de inceledim.

Elektronik mühendisi olarak hayran oldum. Horgörüp küçümseyenleriniz vs olacak onların da fikirlerine saygı duyarım ama buradaki mühendisliğin horgörülmesi bence sadece bir önyargı sonucu.

Pilli, tabii ki quartz. Bazıları diyor ki Tag'ın basit quartz bir saati pazarlama stratejisi. Ancak mekanizmanın retrograde özelliklerini de inceleyince böyle olmadığını görüyorsunuz.

Sonuçta çok hassas çalışan, Carrera almak isterseniz çok uygun fiyatı ile bence çok iyi bir seçenek. Benim alışveriş listemde doğrusu. Bir Carrera almak istiyorum ve bu Carrera'nın bir Caliber S makinesi olmasını, bence high-tech olmasını istiyorum doğrusu.

Burada kısa bir tanıtım yapmak istedim, mekanizmanın özellikleri çok ilginç, kullanım videosu da var;

Ayda 2sn hatayla çalışan, 1/100sn chrono özellikli, perpetual takvimli, kadranları chrono/laptimer ve zaman modunda ayrı ayrı fonksiyonlar taşıyan bir mekanizma.

http://www.tagheuer.com/int-en/calibre-s

Harika bir model;

Resim

Evet, fikirleri alalım?
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Caliber S Carrera İstiyorum..

Mesaj vmetin » 07 Eyl 2012, 09:58

Bence çok güzel. Ben quartzmış, otomatikmiş, kurmalıymış, hibritmiş, springdrive(ne dedim ben :lol: ) imiş takılmam. Saati beğenirsem alırım. Aynı modelde hem quartz hem mekanik varsa quartz fiyatıyla daha cazip olduğu için seviyorum.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj herofb » 07 Eyl 2012, 10:06

benim içinde ilk kriter saatin bir saat markasına ait olması sonra da beğeniyor olmam üstelik fiyatı da iyiyse daha ne olsun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 07 Eyl 2012, 10:30

Beğendiysen al tabi :champ: Fiyat nedir?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serdarfb » 07 Eyl 2012, 11:29

Beğendiysen, içine sindiyse al hocam hiç durma. Sanki aklın otomatikte kalır gibime geliyor.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Baran » 07 Eyl 2012, 11:37

Doğrusunu söylemek gerekirse TAG F1 sahibiyim ve saatimi cok seviyorum pilli tek saatim o ve seve seve kullanıyorum.Begendikten sonra pilliymiş otomatikmiş PDK mış vız gelir tırıs gider benım için.Tek dezavantajı 2.elde değer kaybetmesi olacaktır ki bu senın gibi sık saat değiştiren biri için olumsuz diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 07 Eyl 2012, 12:00

fsinan; Dostça bir eleştiride bulumak istiyorum müsadenle; Saatlerini seçerken bence oldukça aceleci davranıyorsun.. :idea: Bir saati beğenip aldığın zaman o saati yere göğe sığdıramıyorsun, büyük hevesle inceleme yapıyorsun, iddialı ve taraflı tespitler eşliğinde ( Örn.: aşık oldum, en güzel mavi, bayıldım.. :) ) güzel fotoğraflar ekliyorsun -ki bu gayet normal aslında- lakin bu cicim ayları ( ve hatta günleri ) kısa sürüyor, bir bakıyoruz saatin satılık.. :shock: Sattıktan sonra da forumda yapılan menfi yorumlara hak verir nispette mesajlarını görmeye başlıyoruz ( Örn.: HydroConquest Crown Guard mevzusu ;) ).. :roll:
Naçizane tavsiyem anlık hareket etmek yerine iyice düşünüp karar vermenden yana zira ikinci el saat almayacak kadar titiz olduğunu da hesaba katarsak aksi şekilde davranman bütçene zarar gibi görünüyor..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fsinan » 07 Eyl 2012, 12:21

Hydro video incelememi izlemeni tavsiye ederim, aldıktan hemen sonra yaptım.

Video incelemelerinde gayet açık şekilde artısını eksisini yazıyorum. Bu şekilde taraflı algısı oluşturuyorsa bir daha ne resimli, ne de videolu yorum yahut resimli, videolu mesaj yollamayacağım. Kararım kesindir.

Ama haklısın aceleci davranmayacağım.

Ancak mesela belirteyim benim şu anda sadece 2 saatim var. Biri Oris, ki hiç satmak aklımdan geçmez, biri de Seiko 5 Sports. 15 tane saatle oynayıp alıp satmıyorum. O bütçem yok, olsa da yapmam.

10-12K'lık submarine almam da, her ne kadar çok istesem de şu anda diğer öncelikleri hesaba katarsak resmen savurganlık olur. Ama 2.el alırım, o da sorun değil, öyle bir izlenim vermiş olmam enteresan, 2.el araba alıyorum, saat niye almayayım.

Carrera kasası ezelden beri en sevdiğim saat kasasıdır. Ama gidip de, Calibre16 diye, ona da 8000TL vermek istemiyorum.

Bak şimdi hepsini almaktan vazgeçtim... :lol:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners