Herkese merhaba.
Bildiğiniz üzere Ebay üzerinde özellikle Ukrayna'lı satıcıların yoğunlukla sattığı, piyasada gerçekte hiç var olmamış saatler mevcut. Cep saatlerinin makinesi önüne yapan ustanın yaratıcılığına bağlı bir kadran yerleştirilerek oluşturulan bu saatler bir çok kolleksiyoner için değersiz ve para verilmemesi gereken şeylerdir.
Bir de cep saatinden dönüştürülse de orijinalliğin bozulmadığı, orijinal makine ve kadrana sahip, gerçekten güzel işçilikle dönüştürülmüş saatler mevcut. Buna da forumda yer alan şu saati örnek verebiliriz sanırım:
viewtopic.php?f=45&t=7844&p=159431&hilit=cep+saatinden#p159431
Şimdi bir süredir takip ettiğim bir saat ustası da aşağıda linkini vereceğim saatleri yapıyor. Bunlar ne ilk örnekteki gibi kadranı değiştirilerek bozulmuş modellere benziyor, ne de ikinci örnekteki gibi kasasıyla vs. çok çok orijinal kalabilmiş saatlere. Yine de kasa dışında orijinalliği korunduğu için takdir mi edilmeli, yoksa hangi gözle bakılmalı bilemedim. Çalışmaları hoşuma gitti ancak istediği fiyatlar çok yüksek geldi. Sizlerin de görüşlerini almak istedim. Ne düşünürsünüz?
Sahibinden.com ilan no: 99041109 ve 95283217
Not: Satıcıyı tanımam etmem, sadece görüşünüzü öğrenmek istedim.