TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Mesaj wabi » 27 Eyl 2012, 10:23

arkadaslar selam..
mekanik saat isinde subjektif degerlendirmelerin temelinde mekanigin disinda gorsel dizaynin da kisiye gore yorumlanmasi.

bu forumda anlasiliyor ki gercekten saglam bilgili arkadaslar var.buna paralel sadece mekanik acidan degerlendirdiginizde;

a)haute couture uretim yapmayan
b)pp gibi az adette ama goreceli seri uretim yapan
c)mekanik olarak degerlendirilince tum uretimi daima inhouse olan
d)marka bilinirligi patek ayarinda olan yada olmayan

ilk 5 saat marka siralamasi sizce nasildir..

not:ozellikle basliga "patek ve sonraki 4 marka sizce hangisi" yazdim..pp i ilk siraya koymayacak olanlari da merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
wabi

Re: patek ve sonraki 4 marka sizce hangisi

Mesaj vmetin » 27 Eyl 2012, 10:28

A.Lange&Söhne
Audemars Piguet
Jaeger LeCoultre
Blancpain
ve Glashütte Original ilk aklıma gelenler.

Tamamı inhouse bildiğim kadarıyla
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: Patek Philippe ve Sonraki 4 Marka Sizce Hangisi

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 11:13

Audemars Piguet, teknik ve mekanik üstünlüğü tartışılmaz. (Calibre 3120 en iyi birkaç otomatik mekanizmadan biri kuşkusuz)..

A.Lange und Söhne, el işçiliği konusunda en iyisi muhtemelen.

Breguet, komplikasyonlu saatleri ve saatçilik geleneğindeki yeri tartışılmaz, Swatch gruba dahil olmasaydı PP nin en ciddi rakibi olurdu kuşkusuz.

Vacheron Constantin, saatlerindeki işçilik ve estetik kusursuz, saatçilik tarihindeki yeri de çok eski.

Sayıyı 5 ile sınırlamak haksızlık, şimdi Blancpain'i dahil edemeyecek miyiz bu sıralamaya?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 27 Eyl 2012, 11:19

Doğru ya ben kendim hayranı olduğum halde Vacheron Constatin i nasıl unuturum.

Brequet'i ise bilinç altıma atmışım. Saatçiliğe o kadar büyük hizmetleri olmasına rağmen çok soğukum bu markaya
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Bond » 27 Eyl 2012, 11:32

Patek Philippe'i genel olarak bu listenin en üst sıralarına koyan sadece mekanik saatçilik tecrübesi ve başarısı değil markanın tarihi boyunca yarattığı mükemmeliyet simgesi olarak popüler kültürde oluşturduğu yerdir diye düşünüyorum. Pek azımsanmayacak rakamlarda ciddi olarak seri üretim yapan bir firma. Belki fazla bilinmez ama Patek Philippe markasının yıllık üretiminin 1/4'den fazlasını quartz saatler oluşturur. Philippe Stern 2007'de verdiği bir röportajda o zamanki üretim adedini 2006 için 28.000 mekanik ve 10.000 adet quartz olarak açıklamıştı. Şu an elbette bu rakamlar daha yükseldi, 110.000 adet üretim içinde quartz ürünlerin oranı neredeyse 1/4'ten 1/3 seviyesine yaklaşmış durumda. Elbette mekanik saatçilikte markanın yeri tartışılmaz fakat PP daha çok özel ürünlerde önemli saatler ve mekanizmalar üreten bir marka. Standart seri üretim ürünler için en iyi mekanik saat üreten marka demek pek gerçekçi olmayacaktır.

Üstteki soruyu 4 marka ile sınırlamak zor ama bu listenin en başına sadece mekanik açıdan bakarsak Patek Philippe markasını tek başına koymak rasyonel olmaz. Belli adet üzeri seri üretim modeller açısından bakarsak herhangi bir sıralama olmadan mekanik saatçilikte üst düzey ürünler sunan markalar bana göre Vacheron Constantin, A. Lange Söhne, Patek Philippe, Roger Dubuis, H. Moser Cie, Jaeger LeCoultre, Breguet, Audemars Piguet vs olarak sayılabilir. Elbette bu listeye butik üreticileri ve önemli markaların sınırlı üretimlerini almamış oluyoruz yoksa modern saatçilikte muhteşem mekanizmalar üreten bir çok köklü ve yeni marka var.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ombo » 27 Eyl 2012, 14:57

Sayın bond'un söylediklerinden sonra bu listeye maitres du temps'in ilave edilmesi uygundur diye düşünüyorum. Bilmem üstatlar ne der?
Kullanıcı avatarı
ombo

Mesaj Ozgur » 27 Eyl 2012, 17:18

Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 17:27

2. madde olmasaydı eklenecek oldukça sıradışı üretim yapan bağımsızlar var aslıda. Bence yukarıda sayılanlara ek olarak F.P. Journe, De Bethune, Voutilainen, Philippe Dufour, Vianney Halter, Peter Speake-Marin, Ludovic Ballouard, Grieb&Benzinger, Laurent Ferrier, Greubel Forsey, Harry Winston, Dewitt'in bazı özel modelleri de eklenmeli.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners