Arkadaşlar geçen gün Ankara'da (ismini vermiyim) Türkiye'de zincir mağazaları olan bir firmya seiko saatlerimin pillerimin değiştirilmesi için gittim.
Adamlar 5 liraya değişir dedi tamam eyvallah dedim. Sonra sordum değiştikten sonra su kaçırma gibi bir sorun olmaz değil mi deyince görevli arkadaş garanti veremiyoruz dedi ve içime kurt düştü. Nasıl yapabiliriz dedim o da İstanbul'da yetkili servis var oraya yollarız tanesi 10 liradan değişir dedi kargo belki alırlar o da 10 lira totalde 30 lira gibi bir para tutar ama sağlam olur saatler diyince tamam kabul ediyorum dedim ve teslim ettim.
Neyse bugün aradılar dediler ki yetkili servis bizi aradı saatleri tanesi 55 liradan toplamda 110 liraya tüm contalarını değiştirip bir de bakım yapacaklarmış. Sadece pil değişimi olmuyormuş garanti veremiyorlarmış bu şekilde. Yani pil değişimi için niyetlenmiştim ama komple bakım yapacaklarmış. Tamam dedim kabul ettim. 110 lira dışında bir masraf olmayacak dediler. Şimdi saatlerin gelmesini bekliyorum .
Saatler gelince buradan yazarım durumlarını nedir ne değildir? Ya da cidden alınan 55 liraya değer mi değmez mi ? Yorumlarımı bu başlıktan paylaşacağım. (Bu arada saatlerin ikisi de pilot model ve birini 150 liraya almıştım 7 yıl önce, diğeri de 300 lira civarıydı)
Saygılar...