TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe

Mesaj spary » 07 Eki 2012, 00:09

Arkadaşlar geçen gün Ankara'da (ismini vermiyim) Türkiye'de zincir mağazaları olan bir firmya seiko saatlerimin pillerimin değiştirilmesi için gittim.

Adamlar 5 liraya değişir dedi tamam eyvallah dedim. Sonra sordum değiştikten sonra su kaçırma gibi bir sorun olmaz değil mi deyince görevli arkadaş garanti veremiyoruz dedi ve içime kurt düştü. Nasıl yapabiliriz dedim o da İstanbul'da yetkili servis var oraya yollarız tanesi 10 liradan değişir dedi kargo belki alırlar o da 10 lira totalde 30 lira gibi bir para tutar ama sağlam olur saatler diyince tamam kabul ediyorum dedim ve teslim ettim.

Neyse bugün aradılar dediler ki yetkili servis bizi aradı saatleri tanesi 55 liradan toplamda 110 liraya tüm contalarını değiştirip bir de bakım yapacaklarmış. Sadece pil değişimi olmuyormuş garanti veremiyorlarmış bu şekilde. Yani pil değişimi için niyetlenmiştim ama komple bakım yapacaklarmış. Tamam dedim kabul ettim. 110 lira dışında bir masraf olmayacak dediler. Şimdi saatlerin gelmesini bekliyorum .

Saatler gelince buradan yazarım durumlarını nedir ne değildir? Ya da cidden alınan 55 liraya değer mi değmez mi ? Yorumlarımı bu başlıktan paylaşacağım. (Bu arada saatlerin ikisi de pilot model ve birini 150 liraya almıştım 7 yıl önce, diğeri de 300 lira civarıydı)

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
spary

Re: Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası

Mesaj asymptote » 07 Eki 2012, 00:59

Ekstra bakım parası istemeleri ilginç. Yetkili servisin sadece conta değişimi gibi bir servis hizmeti yok galiba, toptan bakıma almışlar, buna sizi zorlamaları son derece saçma.. Ayrıca pili değiştirmeye gittiğiniz saatçide uygun ölçüde conta olmaması da ilginç. Bunlar nasıl iş yapıyorlar anlamak güç!
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj spary » 07 Eki 2012, 01:39

Evet toptan bakım dediler hatta özellikle sordum bilezikleri de kapsıyor mu bakım dedim. Onlar da evet kapsıyor dediler. Neyse bir gelsin de olmadı beğenmezsem yaptıkları bakımı ağzıma geleni söylerim artık. 10 lira öderim diye gittiğim mağazadan 110 lirayla ayrılıcam. Bakalım... ;)
Kullanıcı avatarı
spary

Mesaj asymptote » 07 Eki 2012, 01:44

Ayrıca quartz saatin neyine bakacaklar? Bunlar kasaya polisaj falan yapmasınlar? Bilezik bakımı basit bir iş, eski bir diş fırçası ve ılık sabunlu suya bakar.. Neyse bakalım, sonucu ben de merak ediyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj tachyon » 07 Eki 2012, 21:39

asymptote yazdı:Ayrıca quartz saatin neyine bakacaklar? Bunlar kasaya polisaj falan yapmasınlar? Bilezik bakımı basit bir iş, eski bir diş fırçası ve ılık sabunlu suya bakar.. Neyse bakalım, sonucu ben de merak ediyorum..

Kesinlikle katılıyorum toplasan mekanizmaların değeri 110 tl yapmaz. Hem emrivaki yapıyorlar bir de kazık atıyorlar. Ayıp yahu.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj spary » 08 Eki 2012, 14:25

Arkadaşlar az önce Aydın Saati (Seiko Türkiye Yetkili Servisi) aradım ve durumdan bahsettim. Nedir bu yapılan işlem diye ne yapıyorsunuz 55 liraya öğrenebilir miyim dedim.

Telefona çıkan hanımefendi gayet kibar anlattı.

Cihazın mekanizmasını söküyoruz, contaları değiştiriyoruz (Her bir conta 5 liradan toplam 20 lira).

Kasa her açıldığında mutlaka contaları değişmeliymiş yoksa su alma ihtimali yüksekmiş. Kasa temizliği 25 liraymış. Bileziği söküp özel sıvısında bekletiyoruz ve temizliğini bu şekilde yapıyoruz dedi.

Saatin pili de 10 lira tutuyormuş.

Yani toplamda 10+20+25 = 55 liraya mal oluyormuş bu işlem.

Bunların neticesinde de 1 yıl servis garantisi veriyoruz dedi telefondaki hanımefendi.

Sonra ben saatimi 150 liraya aldım 55 liralık bir pil değişimi sizce de mantıksız değil mi dedim duraksadı tabi biraz.

Sonra da ben şunu sordum 2 bin liralık saat de getirsem 55 lira mı alacaksınız dedim. O da aynen öyle saatin değerinden bağımsız bir işlem bu diyerek noktaladı sözlerini. Ben de saati elime alınca yenilenmiş ve 55 liralık hizmetin kendini belli ettiği bir saat görebilirim umarım diyerek sözlerimi bitirdim.

Saat gelince yorumlarımı buradan yazarım arkadaşlar. Özellikle 7 yıl önce aldığım saatimi bayağı bir hırpalamıştım bakalım ne yapmışlar benim emektara. Saatlerimden birinin modeli SNA414 , diğeri de SND255P1 (7 yıl önce aldığım).

Resimlerini de koyayım tam olsun. :)

SND255P1
Resim

SNA414
Resim

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
spary

Mesaj asymptote » 08 Eki 2012, 15:08

Ben söyleyeyim contalar 2 lira Pil 3 lira.. Kasa temizliğini siz istemediyseniz onların servise bunu dahil etmeleri de saçma.. Emri vaki yapmışlar ki hiç hoş bir şey değil. Açıp müşteriye soracaksın şöyle şöyle servis hizmetlerimiz de var, yararlanmak ister misiniz diye.. Ama bunların yaptığı şark kurnazlığı..

Mekanik bir saate 100 lira da istense anlarım, çünkü bir emek var, işçilik maliyeti var.. Ama conta ve pil değişimi son derece basit bir işlem ve bunun için istenecek maksimum para 20 lira olmalı bence..

Neyse umalım kasayı ve bileziği adamakıllı temizleyip parlatırlar da verdiğiniz paraya biraz olsun değer..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 08 Eki 2012, 18:26

Bu yapılanların sözlükteki karşılığı soygundur, başka bir şey değil.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners