Konuyu a癟mam覺n sebebi ise u. T羹rkiye'de distrib羹t繹rden bayiye ulaan saatlerin 羹zerindeki kar marj覺n覺, liste fiyat覺n覺, alabileceiniz fiyat覺n ne olduunu g繹r羹n. Ne kadar kaz覺k yeme potansiyeliniz olduunu anlay覺n. ok 癟arp覺c覺.

Benim ailemde de esnaflar var ve al覺p-satan ve 繹zellikle vitrin 羹r羹n羹 satan yani 羹r羹n羹n bekleme ihtimali olduu sekt繹rlere kar paylar覺n覺n ne olduunu, 癟ounlukla 1'e 2, %100 vs gibi sat覺lar覺n olduunu biliyorum.
As覺l sorun piyasadaki fiyat uyumazl覺覺, a覺r覺 farklar. Bunun kira ile vs a癟覺klamas覺 olamaz. Ben b羹y羹k maazaday覺m kiram fazla bahanesine 繹yle bakal覺m. Peki neden oradas覺n? 羹nk羹 kap覺ndan 癟ok daha fazla insan giriyor da ondan oradas覺n, sat覺覺n fazla. Yani fiyat覺n覺 a覺r覺 y羹ksek tutmak i癟in bahanen yok. K覺sacas覺 sen durumdan faydalan覺yorsun. A癟覺k, se癟ik, net. B繹lgeler aras覺nda fiyat farklar覺 olabilir ama bir %30-%40 olmaz.
Yani T羹rkiye'de arat覺rma yapmadan, 3-5 d羹kkana sormadan, interneti kurcalamadan 羹r羹n almak demek kaz覺覺 yemek demek. %90 ederinden 癟ok daha fazla verirsiniz ve maalesef insanlar覺n hepsi bu duruma d羹羹yor. "Ticaret" mantalitesi i癟erisinde haks覺z kazan癟lar elde ediliyor.
Burada forumdalar覺n bu duruma d羹memesi i癟in yaad覺覺m son 繹rnei yazaca覺m.
SNAE69P1 Seiko Sportura saati bir internet sayfas覺nda g繹rd羹m ve 癟ok beendim, ancak kolumda denemek i癟in maazaya gittim. Palladium zg羹r Saat'te 1250TL liste fiyat覺 1050TL pein yahut 12 takside indi. Sirkeci'de fiyat 800TL 6 takside indi. Badat Caddesi'nde Ayd覺n'da 1200TL 12 taksit oldu. Bak覺n saat ayn覺 saat, liste fiyat覺 da kutu 羹zerindeki etiket fiyat覺 gibi;

Aa覺da da, 3 g羹nl羹k indirimde Trendyol'dan ald覺覺m GSA Saat癟ilik taraf覺ndan ithal edilmi, garantili saatin faturas覺.Bu arada GSA'da da liste fiyat覺 1267TL;

Diyeceksiniz ki sen 3 g羹nl羹k indirimden alm覺s覺n. Tamam, o zaman ger癟ek u, saati 650TL'ye satan adam zarar覺na satmad覺. Demek ki, liste fiyat覺nda en az 600TL kar var.

Bundan sonra pazarl覺k yaparken bunu d羹羹n羹n, arat覺rman覺z覺 uzat覺n ve hemen almay覺n.

NOT:Burada Ayd覺n Saat, zg羹r Saat, GSA vs 繹nemli deil. T羹m maazalarda durum bu, belirtmek istediim umar覺m anla覺lm覺t覺r.