TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

T羹rkiye'deki Kaz覺覺n Boyutu...

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

T羹rkiye'deki Kaz覺覺n Boyutu...

Mesaj fsinan » 08 Kas 2012, 20:09

Bu konuyu saat incelemesinde deil de, ayr覺 bal覺k olarak a癟mak istedim. Bir kiiye faydam olsa sevinirim. ;)

Konuyu a癟mam覺n sebebi ise u. T羹rkiye'de distrib羹t繹rden bayiye ulaan saatlerin 羹zerindeki kar marj覺n覺, liste fiyat覺n覺, alabileceiniz fiyat覺n ne olduunu g繹r羹n. Ne kadar kaz覺k yeme potansiyeliniz olduunu anlay覺n. ok 癟arp覺c覺. :idea:

Benim ailemde de esnaflar var ve al覺p-satan ve 繹zellikle vitrin 羹r羹n羹 satan yani 羹r羹n羹n bekleme ihtimali olduu sekt繹rlere kar paylar覺n覺n ne olduunu, 癟ounlukla 1'e 2, %100 vs gibi sat覺lar覺n olduunu biliyorum.

As覺l sorun piyasadaki fiyat uyumazl覺覺, a覺r覺 farklar. Bunun kira ile vs a癟覺klamas覺 olamaz. Ben b羹y羹k maazaday覺m kiram fazla bahanesine 繹yle bakal覺m. Peki neden oradas覺n? 羹nk羹 kap覺ndan 癟ok daha fazla insan giriyor da ondan oradas覺n, sat覺覺n fazla. Yani fiyat覺n覺 a覺r覺 y羹ksek tutmak i癟in bahanen yok. K覺sacas覺 sen durumdan faydalan覺yorsun. A癟覺k, se癟ik, net. B繹lgeler aras覺nda fiyat farklar覺 olabilir ama bir %30-%40 olmaz.

Yani T羹rkiye'de arat覺rma yapmadan, 3-5 d羹kkana sormadan, interneti kurcalamadan 羹r羹n almak demek kaz覺覺 yemek demek. %90 ederinden 癟ok daha fazla verirsiniz ve maalesef insanlar覺n hepsi bu duruma d羹羹yor. "Ticaret" mantalitesi i癟erisinde haks覺z kazan癟lar elde ediliyor.

Burada forumdalar覺n bu duruma d羹memesi i癟in yaad覺覺m son 繹rnei yazaca覺m.

SNAE69P1 Seiko Sportura saati bir internet sayfas覺nda g繹rd羹m ve 癟ok beendim, ancak kolumda denemek i癟in maazaya gittim. Palladium zg羹r Saat'te 1250TL liste fiyat覺 1050TL pein yahut 12 takside indi. Sirkeci'de fiyat 800TL 6 takside indi. Badat Caddesi'nde Ayd覺n'da 1200TL 12 taksit oldu. Bak覺n saat ayn覺 saat, liste fiyat覺 da kutu 羹zerindeki etiket fiyat覺 gibi;

Resim

Aa覺da da, 3 g羹nl羹k indirimde Trendyol'dan ald覺覺m GSA Saat癟ilik taraf覺ndan ithal edilmi, garantili saatin faturas覺.Bu arada GSA'da da liste fiyat覺 1267TL;

Resim

Diyeceksiniz ki sen 3 g羹nl羹k indirimden alm覺s覺n. Tamam, o zaman ger癟ek u, saati 650TL'ye satan adam zarar覺na satmad覺. Demek ki, liste fiyat覺nda en az 600TL kar var. :twisted: Kald覺 ki saat ABD'de 300$'a sat覺l覺yor. Biz onlardan 癟ok daha zenginiz ya :lol:

Bundan sonra pazarl覺k yaparken bunu d羹羹n羹n, arat覺rman覺z覺 uzat覺n ve hemen almay覺n. :thumbup: Ben hi癟bir markada farkl覺 olduunu d羹羹nm羹yorum.

NOT:Burada Ayd覺n Saat, zg羹r Saat, GSA vs 繹nemli deil. T羹m maazalarda durum bu, belirtmek istediim umar覺m anla覺lm覺t覺r.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Re: T羹rkiye'deki kaz覺覺n boyutu...

Mesaj apesen » 08 Kas 2012, 20:16

kaz覺k malum zaten, bover bakan da saat tavanm覺, 癟ok beendim.
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullan覺c覺 avatar覺
apesen

Ya: 42
Kay覺t: 20 Tem 2011, 17:58

Re: T羹rkiye'deki Kaz覺覺n Boyutu...

Mesaj espinosa » 08 Kas 2012, 20:34

ben internetten al覺verile ge癟 tan覺t覺m ancak art覺k kolay kolay maazadan saat alaca覺m覺 sanm覺yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
espinosa

Kay覺t: 03 Eki 2010, 21:04

Re: T羹rkiye'deki kaz覺覺n boyutu...

Mesaj PhD » 08 Kas 2012, 20:42

Benzinden saate her eyde yiyoruz o kaz覺覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
PhD

Ya: 46
Kay覺t: 10 May 2010, 23:10

Mesaj hydrocon » 08 Kas 2012, 20:47

襤nternette g羹zel indirimler yakalanabiliyor.. 襤ki ay kadar oluyor 650tl ye visodate sat覺ld覺覺n覺 g繹rd羹m
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj zandar » 08 Kas 2012, 22:07

Ben kendi Seiko'mu al覺rken farkettim, Seiko saatlerin etiket fiyatlar覺 癟ok abart覺. Bayi girii, etiket fiyat覺n覺n yar覺s覺 bile deil. SSA021J2 modelini alm覺t覺m, etiket fiyat覺 1401 tl. Pazarl覺kla 1100, 100, 950 yapanlar oldu. Ankamall'da maazan覺n biri: "ald覺覺n en d羹羹k fiyat覺n 50 tl alt覺na b覺rak覺r覺m, hemde taksitli" dedi. K覺z覺layda bi maaza 670 tlye b覺rak覺cak dedim, iyi fiyat vermi, hemen git al, taksit masraf覺 felan eklenince bana gelii anca 繹yle dedi, boluuna geldi. (Asl覺nda 870e b覺rakacakt覺, ufak bi yalan s繹yledim adama:) )

Yani gelii 650, etiket 1401. ;)

ok maaza gezdim, 癟ok saat denedim al覺rken, internet fiyatlar覺n覺 hep kar覺lat覺rd覺m. Genelde bir saatin etiket fiyat覺 羹zerinden %30 indirim yapt覺rman覺z laz覺m, aksi halde kaz覺k yemisinizdir. (Her marka i癟in deil, ama bir癟ou i癟in)

Fiyat olarak hediyesaati.com sitesinin fiyatlar覺 optimum, maazadan saat al覺rken bu sitenin fiyatlar覺yla kar覺lat覺r覺yorum, o fiyata indirmeye 癟al覺覺yorum pazarl覺kla.
zandar

Mesaj fatih992 » 08 Kas 2012, 22:11

ayn覺 saati ben izmitten mehur fethiye caddesinden 75*12 tl ye on ay 繹nce ald覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
fatih992

Kay覺t: 05 Kas 2012, 22:34

Mesaj tachyon » 08 Kas 2012, 22:33

G羹n羹m羹zde kaz覺覺, servetinin hesab覺n覺 bilmeyip kaz覺k yemeyi 繹nemsemeyenler yiyor. Ben sadece saatlerde deil her hangi bir 羹r羹n羹n uluslararas覺 fiyat覺n覺 arat覺rmadan al覺veri yapm覺yorum. zellikle Ebay ve Amazon fiyatlar覺 belirleyici rol oynuyor. T羹rkiyede art覺 y羹zde 10 bilemedin 15 fark benim i癟in ideal. Ancak sizin dediiniz gibi 繹zellikle maazalar fiyatland覺rmada c覺lk覺n覺 癟覺kar覺yorlar resmen. O y羹zden m羹mk羹nse internetten ve yurtd覺覺ndan al覺veri en mant覺kl覺s覺. Maazlar da kek m羹teriler le idare etsin art覺k...
Kullan覺c覺 avatar覺
tachyon

Kay覺t: 23 Eki 2010, 23:29

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 80 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners