TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko Modellerinin S覺n覺fland覺rmas覺 Hakk覺nda Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Modellerinin S覺n覺fland覺rmas覺 Hakk覺nda Bilgi

Mesaj dolunay » 16 Kas 2012, 19:23

Merhaba arkadalar,

SEIKO i癟inde bir kalite s覺n覺fland覺rmas覺 varm覺d覺r?

SEIKO ile ilgili bir arat覺rma yapt覺覺m zaman kendi sitesinde yukar覺dan aa覺ya doru baz覺 kolleksiyon gruplar覺 g繹r羹yorum;

1. GRAND SEIKO
2. ASTRON
3. ANANTA
4. SPORTURA
5. PREMIER
6. VELATURA
7. Dierleri (SPRING DRIVE, ARCTURA)
... gibi

Bu gruplama hem kullan覺lan teknolojiler ve hem de beraberinde kalite farkl覺l覺a iaret olabilir mi? acaba diye d羹羹nd羹m.

Eer SEIKO i癟inde baka bir kalite s覺n覺flamas覺 var ise onu da 繹renmek isterim.

Bu konuda bilgisi olanlar覺n cevab覺n覺 rica ederim. Teekk羹rler.
Kullan覺c覺 avatar覺
dolunay

Kay覺t: 02 May 2012, 11:36

Re: Seiko Modellerinin S覺n覺fland覺rmas覺 Hakk覺nda Bilgi

Mesaj zandar » 16 Kas 2012, 19:43

Bunlar farkl覺 kelimeler. Seiko'nun alt marka olarak sunduu 羹r羹nler var; Grand-Seiko ve Credor. Seiko5 de b繹yle san覺r覺m. Bir de kendi i癟inde kulland覺覺 kategoriler var; Ananta, Sportura, Velatura, Premier gibi. Spring Drive, Kinetic gibi terimler de mekanizmada kullan覺lan teknolojilerin isimleri.
zandar

Re: SEIKO kalite s覺n覺fland覺rmas覺?

Mesaj drk » 16 Kas 2012, 19:51

Grand Seiko, marka i癟indeki en 羹st d羹zey saatler. Astron pilli saatler i癟inde en kalite seri. Ananta, dier sayd覺klar覺n覺za g繹re biraz daha kaliteli mekanizma ve i癟ilik kullan覺yor. Sportura, velatura, premier, arctura, vs. seikonun uluslararas覺 pazara sunduu aa覺 yukar覺 ayn覺 kalite seriler, farkl覺l覺klar覺 tasar覺mlar覺ndan kaynaklan覺yor.

Ayr覺ca yine seiko 羹retimi ancak credor markas覺 alt覺nda sat覺lan en 羹st d羹zey saatleri de mevcut. Bunlar覺n d覺覺nda sadece Japonya pazar覺na sunulmu 癟ok 繹zel saatler de var :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj SeRxx » 16 Kas 2012, 19:53

Seiko modelleri aras覺nda kalite s覺n覺fland覺rmas覺 vard覺r yaln覺z Sportura, Premier, Arctura, Velatura gibi seriler aras覺nda kalite s覺n覺fland覺rmas覺 yapmak pek doru olmaz; 癟羹nk羹 bu serilerin isimleri tamamen tasar覺m gerei farkl覺d覺r ve modellerinde kullan覺lan mekanizmalar genelde ayn覺d覺r(Kinetic, Direct Drive gibi)

Bahsettiiniz Spring Drive asl覺nda mekanizmaya verilen isimdir ve Seiko'nun, Grand Seiko, Ananta, Brightz gibi 羹st gruplar覺nda kullan覺lmaktad覺r.

Yani 繹zet olarak yazd覺覺n覺z seriler aras覺nda mekanizmalardan ba覺ms覺z olarak bir s覺n覺fland覺rma yapacak olursak.

1- Grand Seiko
2- Ananta, Brightz
3- Premier, Velatura, Sportura, Arctura

-Ben yazana kadar cevaplar gelmi ama boa gitmesin :)
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj asymptote » 16 Kas 2012, 19:54

Ayr覺ca Seiko 5 dalg覺癟 saatler de var Prospex de var.. ;) Mekanizmalar ise 襤svi癟re mekaniklerinde olduu gibi kendi i癟inde s覺n覺fland覺r覺lm覺yor diye biliyorum..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj dolunay » 16 Kas 2012, 20:27

SeRxx yazd覺:Yani 繹zet olarak yazd覺覺n覺z seriler aras覺nda mekanizmalardan ba覺ms覺z olarak bir s覺n覺fland覺rma yapacak olursak.

1- Grand Seiko
2- Ananta, Brightz
3- Premier, Velatura, Sportura, Arctura

-Ben yazana kadar cevaplar gelmi ama boa gitmesin :)

Bu yazd覺覺n覺z g羹zel oldu. Bir saat merakl覺s覺 olarak 癟ok saatim oldu ama inanmayacaks覺n覺z hi癟 Seikom olmad覺. Arkadalar覺n kollar覺nda Seiko 5'leri g繹r羹rd羹m ama ben 襤svi癟re saati merakl覺s覺 olduumdan almaya elim gitmezdi. Ancak y覺llar i癟inde Seiko kendini ispat edip 癟evremden g羹zel tecr羹beler ve 繹neriler duyunca kolleksiyona bir Seiko ilave edeyim istedim. Ancak, kaliteli bir Seiko almak d羹羹ncesindeyim. Fayda/Maliyet se癟imi deilde Kalite tercihi yapmak istiyorum. Bu nedenle, arat覺rmalar覺m s覺ras覺nda alternatif olabilecek Premier ve Velatura s覺n覺flar覺n覺 eleyip art覺k bir 羹st s覺radan itibaren se癟im yapmam laz覺m herhalde?
Kullan覺c覺 avatar覺
dolunay

Mesaj asymptote » 16 Kas 2012, 20:29

Grand Seiko al覺n, bir g羹zel de incelemesini yap覺n, forumu memnun edersiniz :D
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: SEIKO kalite s覺n覺fland覺rmas覺?

Mesaj dolunay » 16 Kas 2012, 20:35

Drk yazd覺:Grand Seiko, marka i癟indeki en 羹st d羹zey saatler. Astron pilli saatler i癟inde en kalite seri. Ananta, dier sayd覺klar覺n覺za g繹re biraz daha kaliteli mekanizma ve i癟ilik kullan覺yor. Sportura, velatura, premier, arctura, vs. seikonun uluslararas覺 pazara sunduu aa覺 yukar覺 ayn覺 kalite seriler, farkl覺l覺klar覺 tasar覺mlar覺ndan kaynaklan覺yor.

Ayr覺ca yine seiko 羹retimi ancak credor markas覺 alt覺nda sat覺lan en 羹st d羹zey saatleri de mevcut. Bunlar覺n d覺覺nda sadece Japonya pazar覺na sunulmu 癟ok 繹zel saatler de var :thumbup:

Hem pilli bir saat hemde kaliteli bir Seiko almak istediim i癟in "Astron pilli saatler i癟inde en kalite seri" diyince hemen bal覺klama atlayay覺m dedim. :lol: Ancak g繹rd羹羹m kadar覺 ile mevcut modeller 癟ok ibreli tipler, ben 3 ibreli (saat+dakika+saniye ve en fazla 1 tane rezerv g繹stergesi, hadi bir tane de g羹n ibresi) saat d羹羹n羹yorum. Biraz daha kurcalayal覺m!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
dolunay

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners