TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤kinci El Saatin Fiyat覺n覺n Belirlenmesi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

襤kinci El Saatin Fiyat覺n覺n Belirlenmesi

Mesaj eozgurk » 24 Kas 2012, 23:48

Merhaba arkadalar,

Merak ettiim; ikinci el piyasas覺 geni olmayan saatlerde fiyat nas覺l tespit ediliyor - nelere dikkat edilmeli, tavsiye verebilecek arkadalar var m覺? Elimde bir Cartier Tank Solo var ve bunu yeni bir saat almak i癟in satmak istiyorum. Fakat ikinci el piyasas覺n覺n ne kadar olduuna dair bulabildiim doneler sadece yabanc覺 siteler - Chrono24 ve benzerleri - ile s覺n覺rl覺. Buralarda bulduum fiyatlar T羹rkiye i癟in ne kadar 繹l癟羹t olabilir? Bu tip bir saati en iyi nerede, nas覺l satabilirim - ne tavsiye edersiniz?

imdiden 癟ok teekk羹r ederim.

zg羹r
Kullan覺c覺 avatar覺
eozgurk

Kay覺t: 24 Kas 2012, 23:02

Re: 襤kinci El Saatin Fiyat覺n覺n Belirlenmesi

Mesaj Emre » 25 Kas 2012, 01:05

Hogeldiniz.

Esas覺nda sataca覺n覺z saatin deerini siz belirlersiniz. Siz sadece piyasay覺 inceleyip alt ve 羹st fiyat覺 belirlersiniz.

Mesela ayn覺 saati satmaya birinin 癟ok ihtiyac覺 vard覺r 1000 liraya satar, dierinin 癟ok ihtiyac覺 yoktur uygun al覺c覺y覺 bekler 1400 liraya satar. Kimisi i癟in o saatin sat覺l覺p sat覺lmamas覺 繹nemli deildir, 900 liraya al senin olsun der.

Yabanc覺 sitelerde g繹rd羹羹n羹z fiyatlar覺 繹l癟羹t olarak alabilirsiniz tabi ki ama T羹rkiye'de malesef piyasa diye bir ey yok. B羹y羹k ihtimalle saat癟iye sat覺yorsunuz saatinizi.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj movement06 » 25 Kas 2012, 01:33

eozgurk dostum sendeki saat k覺ymetli bir saat m羹terisi ha deyince 癟覺k覺p gelmez. T羹rkiyede emrenin dedii gibi saat piyasas覺 olarak bir ey yok. Saat癟iye g繹t羹rsen ederini vermeyecektir. ikinci el ilan siteleri var bir fiyat belirlemeden saati g羹zelce resimle, fiyat覺 s覺f覺r g繹ster ve ger癟ek al覺c覺s覺n覺 bekle.B繹yle saatler kargo yoluyla g繹nderilmez bizzat elden verilir.sana al覺c覺dan bir telefon geldimi sen kafandan edilecek pazarl覺覺da kat覺p fiyat覺n覺 s繹yleyeceksin, al覺c覺 getir bakal覺m dedimi kesinlikle aya覺na gitme, saati alacak olan o, o senin aya覺na kadar bir zahmet gelsin, zaten ger癟ek al覺c覺ysa, saati almakta kararl覺ysa mutlaka gelecektir.eer aya覺na gidersen heleki ehirden ehire nas覺l olsa aya覺ma kadar gelmi saati satmay覺 癟ok istiyor diye d羹羹n羹p, saat hakk覺nda yok uras覺 繹yle buras覺 b繹yle diyip sudan bahaneler 羹retip fiyat覺 iyice d羹羹recektir. B繹yle uyan覺klar maalesef 癟ok. ba覺ma geldii i癟in anlat覺yorum. Saatini ancak bu ekilde satabilirsin.
Kullan覺c覺 avatar覺
movement06

Kay覺t: 13 Kas 2012, 23:38

Mesaj Frax » 25 Kas 2012, 13:01

繹yle bir hesap vard覺 Razz'dan 繹rendiim, elbette her marka modelde ilemez ama aa覺 yukar覺 fikir verebilir. :)

Liste fiyat覺 CHF x G羹ncel TL kuru x 0,35 襤ndirim x 0,20 Kullanma pay覺
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj doone » 25 Kas 2012, 13:06

ortalama yar覺ya d羹s羹yor benimde hesaplama mant覺g覺m basit ama etkili :D
Tabiki say覺n Frax'覺n dedii gibi her marka modelde ilemez genelde pazar覺 h覺zl覺 癟ok tercih edilen modeller busekilde.
Kullan覺c覺 avatar覺
doone

Kay覺t: 25 ub 2012, 15:00

Mesaj seastar1000 » 25 Kas 2012, 13:38

ben 覺k覺nc覺 el h覺cb覺rsey almad覺m buna saat de dah覺l ama saat sevg覺s覺nden yada meraktan forumlardak覺 saat sat覺s 覺lanlar覺na bak覺yorum hemde zevkle yanl覺z d覺kkat覺m覺 ceken b覺r sey var hatta bugun yen覺 b覺r konu acay覺m ded覺m tembell覺kten acamad覺m

ben覺m merak覺m su 覺lanlarda oyle saatler vark覺 2 y覺ll覺k yada kutusu esk覺 pusku yada ne b覺ley覺m esk覺 覺ste adam da alt覺na yazm覺s sadece 2 kez tak覺ld覺 s覺md覺 ben覺m de b覺rsuru saat覺m var heps覺n覺 tak覺yorum s覺rayla deg覺lde yen覺 ald覺g覺m覺 belk覺 1 yada 2 ay devaml覺 sonrada can覺m ceken覺 ne b覺ley覺m ol覺mp覺yatlarda omega takt覺m yada b覺sey oluyor se覺ko tak覺yorum ama tak覺yorum

k覺sa kesersek bu saat al覺pta sadece 2 kez tak覺ld覺 覺s覺n覺n mant覺g覺n覺 bana ac覺klayacak b覺r覺s覺 vard覺r herhalde
Kullan覺c覺 avatar覺
seastar1000

Kay覺t: 17 Nis 2011, 19:46

Mesaj brckk » 25 Kas 2012, 14:09

襤sin sirri basit, saati canli gor kararini ver.. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
brckk

Kay覺t: 05 Eyl 2012, 21:20

Mesaj buTa » 25 Kas 2012, 15:09

Frax yazd覺:繹yle bir hesap vard覺 Razz'dan 繹rendiim, elbette her marka modelde ilemez ama aa覺 yukar覺 fikir verebilir. :)

Liste fiyat覺 CHF x G羹ncel TL kuru x 0,35 襤ndirim x 0,20 Kullanma pay覺

Bu form羹le katilmakla birlikte, markaya g繹re deiebileceini de d羹羹n羹yorum. Ornegin Rolex ve Panerai modellerinde indirim oran覺 k覺sm覺 d羹ecektir. Hatta kullan覺m pay覺 bile d羹ecektir belkide..
Kullan覺c覺 avatar覺
buTa

Ya: 49
Kay覺t: 08 Eyl 2011, 23:23

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners