TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Mesaj Metin06 » 15 Ara 2012, 22:45

Çok değerli forum arkadaşlarım;
Kendime bir saat almak adına yaptığım araştırmaların sonucunda keşfederek, bundan yaklaşık 15 gün önce üye olduğum TSF sayesinde aslında tahmin ettiğimden de cahil olduğumu anladım.cehaletim bazı arkadaşlarında bildiği üzere sadece saatlerin teknik yapıları bilmemekden ibaret değil,beğeni-tercih konusunda da olduğunu da bu süreç zarfında anladım.tabi insanın neyi bilmediğini de görmesi-idrak etmesi bence çok önemlidir diye düşünüyorum.uzun lafın kısası, saatlerin mekanikleri konusunda derinlemesine olmasa bile iyi-kötü bir fikir sahibi olup,bununla birlikte markaların profillerini-tarzlarını-felsefelerini anladıktan sonra tüm modellerini inceleyip kendime uygun olan marka-modelleri belirleyip,ilk etapta bütçeme uygun olan bir modeli alarak işe başlayıp,zamanla hedeflediğim tüm modelleri imkanlar ölçüsünde alarak küçük çaplı bir kolleksiyon yapmaya karar verdim.tabi bu süreç zarfında eminim ki,hem bilgi olarak hemde beğenilerim gelişecektir.

işte bu karar neticesinde yaptığım çalışmalarda;
Öncelikle saat mekaniklerinin yanı sıra, markaları tek tek tarihçeleri, şuanda ki durumları, kullandıkları mekanizma ve bileşenler ışığında hem zaman, hemde para harcamaya değeceğini düşündüğüm markaları belirledim.sonrasında ise bu belirlediğim markaların hepsinin global sitelerinden tüm modellerini inceleye başladım ve emin olun bu iş hiçte sanıldığı kadar kolay-zevkli değildi.aralıksız günlerce-saatlerce bilgisayar başında zaman harcadım.bu süreçte geçirdiğim hatır sayılır soğuk algınlığıda işi daha da zorlaştırdı.işte şimdi geldiğim noktayı sizlerle paylaşma gereği duydum.

Yanlız burada bazı şerhleri de belirtmekte fayda var.
1.şuan yaşadığım şehirde maalesef hedeflediğim markaları satan saatçilerin bulunmamasından dolayı hiçbirini canlı görüp incilemediğimden, sadece sanal ortam görüntülerinden elde ettiğim izlenimler sonucu varılmış kanaatler sonucunda belirlenmiş modeller olduğunu göz önünde bulundurduğumu belirtmeliyim.
2.yine bu modellerin fiyat bilgisine ne yazık ki ulaşamadığımı,genelde crono24 isminde bir sitede çok değişik ve çelişkili fiyatlar olduğunu gördüm.siz ustalardan bu konuda yardım beklediğimi belirtmeliyim.öncelikle modellerin resmi satış fiyatları ve bununla birlikte satın alma aşamasında alınabilecek indirim oranlarını bilmek bana yol haritamı çizmekte büyük yardımı olacaktır.çünkü bu indirim oranları markadan markaya, hatta modelden modele de değiştiği izlenimini edindim.

şimdi ise sizlere,yukarıda verdiğim ilk bilgiler ışığında, önce bana hitap ettiğini belirlediğim markaları alfebetik olarak sıramak istiyorum.çünkü markaları belirledikten sonra, yine yukarıda da belirttiğim üzere hepsinin tüm modellerini internetten inceleyerek,bunların içinden de eleme yaparak, kesinlikle sahip olmak istediğim marka ve modelleri belirledim.bu listeyine ardından vereceğim.tabi burada özellikle sizleren fikirlerini çok merak ettiğimi, ustaların yorum ve eleştirilerini dikkatle okuyacağımı belirtmek isterim.işte listem;
- AUDEMARS PIGUET
- BLANCPAIN
- BREGUET
- BREITLING
- GLASHÜTTE ORIGINAL
- IWC
- LONGINES
- OMEGA
- ORIS
- PANERAI
- PATEK PHILIPPE
- ROLEX
- TAG HEUER
-ULYSSE NARDIN
-VACHERON CONSTANTIN
- ZENITH
Şimdi hepiniz "ooo... bu markaları kim beğenmez" dediğini duyar gibiyim.ama burada benim için çok önemli noktayı atlamadan belirtmek istiyorum;
"Ben sadece bir saat almaktan ziyade,artık uzun vadede,kısıtlı bütçemi de göz önüne alarak,sahip olmaktan uzun yıllar sonra bile mutluluk duyacağım küçük çapta bir kolleksiyon yapmak istiyorum."
şimdi ise sizlere kolleksiyonumda bulunmasını istediğim modelleri paylaşmak istiyorum.yanlız yine belirtmekte fayda gördüğüm bir noktaya değinmeden edemeyeceğim.bu liste ilerleyen zamanda gelişecek saat bilgi ve zevki ile güncelleneceğini düşünüyorum.tabi bu güncellemede ustalarında katkısı-etkisi olacaktır.
-AP ROO 26400SO.00.A002CA.01
-AP ROO 26202AU.00.D002CA.01
-BLANCPAIN 5085FB-1140-71B
-BLANCPAIN 5066F-1140-52B
-BLANCPAIN 5085F-1130-71
-BLANCPAIN 5015D-1140-71B
-IWC IW503203
-IWC IW502305
-IWC IW 377401
-OMEGA SEAMASTERS 300M 2220.80.00
-OMEGA BEAMASTERS PLANET OCEAN BİG SİZE 232.90.46.21.03.001
-PANERAI (birbirinden küçük tasarım ayrıntıları ve materyal farkları ve makinaları ile ayrışan modelleri arasında en sağlıklı tercihi marka hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olduktan sonra yapmak niyetindeyim)
-ULYSSE NARDIN (hemen hemen beğenmediğim modeli yok gibi.kesinlikle canlı görüp,bilekte denedikten sonra kararımı vereceğim.)
yanlız yukarıda verdiğim listedeki modellerden 1 markaya ait sadece bir modeli tercih etmek niyetindeyim.yani bir markanın birden fazla modeline sahip olmaktansa,yukarıdaki ilk listede bulunan diğer markalardan beğendiğim modelleri almanın daha iyi olacağını düşünüyorum.ayrıca başlangıç olarak sanırım işe en uygun fiyatlı olandan başlamakta fayda görüyorum.çünkü fiyat yükseldikçe seçmek-sıralamak daha zor olacaktır diye düşünüyorum.

evet değerli arkadaşlarım.durum hali hazırda bu ve görüldüğü üzere sizlerin değerli görüş ve eleştirilerinize azemi oranda ihtiyaç duyulacak durumdayım.şimdiden görüşleri ile bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA...
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Re: 15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Mesaj sedir » 16 Ara 2012, 00:09

Metin06 yazdı:... kesinlikle sahip olmak istediğim marka ve modeller...
- AUDEMARS PIGUET
- BLANCPAIN
- BREGUET
- BREITLING
- GLASHÜTTE ORIGINAL
- IWC
- LONGINES
- OMEGA
- ORIS
- PANERAI
- PATEK PHILIPPE
- ROLEX
- TAG HEUER
-ULYSSE NARDIN
-VACHERON CONSTANTIN
- ZENITH
...kısıtlı bütçemi de göz önüne alarak...."
... kolleksiyonumda bulunmasını istediğim modelleri...
-AP ROO 26400SO.00.A002CA.01
-AP ROO 26202AU.00.D002CA.01
-BLANCPAIN 5085FB-1140-71B
-BLANCPAIN 5066F-1140-52B
-BLANCPAIN 5085F-1130-71
-BLANCPAIN 5015D-1140-71B
-IWC IW503203
-IWC IW502305
-IWC IW 377401
-OMEGA SEAMASTERS 300M 2220.80.00
-OMEGA BEAMASTERS PLANET OCEAN BİG SİZE 232.90.46.21.03.001
-PANERAI (...)
-ULYSSE NARDIN (...)
...
SAYGILARIMLA...

Merhaba Metin06.
Size nasıl yardımcı olunur bilmem ki?
Bence mesajınız izah edilemez bir çelişki içeriyor: Kısıtlı bütçe ve istekler!

Ya da sizin kısıtlı bütçe tanımınız ile benim kısıtlı bütçe anlayışım arasında yaman bir çelişki var.
Ama bu bütçe tanımıyla bu hedefi gerçekleştirebilirseniz veya hedefe yaklaşabilirseniz bravo.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj asymptote » 16 Ara 2012, 00:12

Metin06 yazdı:- AUDEMARS PIGUET
- BLANCPAIN
- BREGUET
- BREITLING
- GLASHÜTTE ORIGINAL
- IWC
- LONGINES
- OMEGA
- ORIS
- PANERAI
- PATEK PHILIPPE
- ROLEX
- TAG HEUER
-ULYSSE NARDIN
-VACHERON CONSTANTIN
- ZENITH

Oris çok fena sırıtıyor bu listede :D hatta Longines ve Tag Heuer de sırıtıyor.. ;) Elbette bir saat sever olarak Seiko 5 de alabilirsiniz ancak bunları aynı listede sınıflamak bence hatalı.. Ayrı bir tercih skalası oluşturup orada değerlendirmek daha doğru bu markaları. Koleksiyoner arkadaşlar marka ve model bazında bilgi verirler elbette ancak ben listeye Jaeger Lecoultre'yi de dahil etmenizi öneririm.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vincefb » 16 Ara 2012, 00:15

Sanırım Metin06 arkadaşımız bu markalardan referanslarını yazdığı modellerden biri ile bu çılgın dünyaya bir giriş yapmak istiyor :)
Ve zamanla yazdığı listeyi tamamlamak ardından ;) Ama zevkler her zaman değişecek Her sene gelen SIHH'den sonra listeye yeni güzeller girecek :D Sonra o listeden Omega çıkacak yerine Rolex gelicek :lol:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vincefb » 16 Ara 2012, 00:17

Bir de 15 günde bu hale geldiysem 15 ay sonra ne olacak diye düşünüp bu yoldan da çıkabilirsiniz :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj SeRxx » 16 Ara 2012, 00:21

Asymptote burada sana katılmıyorum :) Bence bir koleksiyon tamamen aynı segmentte/sınıfta saatlerden oluşmamalı :thumbup:

Vince, Omega kolumdan çıkmadan listeden de çıkamaz buna izin vermem :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Metin06 » 16 Ara 2012, 00:33

sayın @sedir;
kısıtlı bütçeden kastım,kısa sürede bu saatlerin hepsini alacak maddi gücümün olmadığı idi.yani saatlerin fiyatlarına göre bir yol haritası çizip,tüm birikimimi bu yönde harcamadan(bir aile babası olarak,sorumluluklarımıda göz önüne alarak) beğendiğim modellere sırasıyla sahip olmak istiyorum.
sayın @asymptote;
haklısınız ama o kısım ilk aşama-liste idi.
sayın @vincefb;
beni doğru anlamışsınız,giriş yapma konusunda.ama omega konusunda yanıldığınızı söylesem yanlış olmaz.çünkü bu çılgınlığa omega ile başlamaya niyetliyim.
ikinci mesajınızdaki aklıma gelmedi değil ama öğrendikçe daha alçak gönüllü oluyorum.sıkıntı yok yani...
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj SeRxx » 16 Ara 2012, 00:35

Omega'nın hangi modelini düşünüyorsunuz acaba ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners